• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    REDSNAKEReloading-tracker.cz - Skladový systém komponent a hotového střeliva. Elektronický střelecký deník, měření přesnosti střelby a další.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Pro dnešek už asi půjdu spát, ale řekl bych, že jsme krůček od toho, aby se při vytváření záznamu do střeleckého deníku automaticky vybrala střelnice na základě GPS.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tovární náboje nyní obsahují volitelné pole **Prodejní balení**. Pokud je tato hodnota vyplněná, při skenování čárového kódu odpovídajícího tomuto náboji se automaticky předvyplní množství při naskladňování. Tím se urychlí a zjednoduší proces přidávání zásob náboje do skladu.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Díky za potvrzení
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: všechno funguje jak má, i (včera večer ještě) rozhašené menu
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: Od tohodle prispevku jsem tu chybu s page expired nevidel. Kdyby se to nekde nekomu objevilo, kopnete do me prosim.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Hm, web má opět minutové odezvy, z forpsi info, že se problém zatím nepovedlo vyřešit a jiný stroj kam by mohli přesunout hosting nemají k dispozici. :-/
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: našel jsem chybu která teoreticky způsobovala to "page expired", opravil jsem ji (snad), současně jsem nastavil poměrně šikanozním způsobem životnost cache. Dej mi případně prosím vědět jestli pozoruješ nějakou změnu k lepšímu nebo horšímu.

Díky
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Zkuusim tam tu verzi nekam psat
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: 22:00 ještě Nastavení-Downloads nabízelo 0.6
    Případnému zpoplatnění mobilní aplikace se nebráním, ta appka za to stojí (mám Androida).
    Nebo aspoň do mobilní apky někam napiš aktuální verzi (třeba do nadpisu - "Shooting Companion v. 0.7") a do webového rozhraní taky ("Download APK - latest version 0.7") - z toho už i já prostým porovnáním dvou čísel zjistím, zda je potřeba manuálně aktualizovat)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: s tím page expired trochu bojuju popravdě. Nevím čím to je zatím. Mělo by stacit přepsat /login na /dashboard a pak už se to většinou chytne. Vím o tom, je to otravné, zkusím se na to zaměřit.

Aktuální verze je 0.7, takže pokud jsi instaloval 0.6, tak jsi instaloval starou.

Šlo by to zařídit. Musel bych zaplatit poplatky za vývojářské účty, u googlu je to pár stovek, u apple bohužel téměř 2,5k ročně. Popravdě, už jsem do projektu nasypal nějaký peníze a spoustu času, ale další utracení teď úplně reálně nevidím. Uživatelská základna není dost velká aby se to vyplatilo.

Nemluvím o zpoplatnění webové aplikace, ale třeba iOS appka by asi zpoplatněná musela být, byt třeba pár korunama, právě kvůli výši poplatku co chce Apple :-/
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: tak teď už to funguje :)

Ale byl to trochu boj - chtěl jsem se (jako předtím) přihlásit z telefonu do webového rozhraní (abych si jako obvykle stáhnul aktualizaci) - zahlásilo to "419 PAGE EXPIRED"
    Tak jsem stáhl apku z desktopu (Shooting_companion_0.6.apk - stažena dnes 22:00), nahrál ručně do telefonu a aktualizoval - a nestalo se nic :(
    Pak se mi nějak ("opakovaným zasláním formuláře") podařilo do webového rozhraní přihlásit, ale zase bylo na telefonu nějak rozhašené to menu (Náboje - Sklad - Střelecký deník - Nastavení), takže mi chvilku trvalo, než jsem se probojoval k tomu stahování) - pak už se aktualizace stáhla rovnou do telefonu a vše OK

Nešlo by nějak zařídit, aby se mobilní apka aktualizovala "ze sebe" = bez nutnosti ji stahovat z webového rozhraní?)
    Pokud už to jde, tak prosím video pro blbce, kde to v mobilní apce najdou :D
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: A máš staženou novou verzi aplikace? :)
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    Nevidím :(

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Vidíš ten text "Zobrazit náboje s nulovou dostupností" nebo aspoň jeho část?
    LONESTAR
    LONESTAR --- ---
    REDSNAKE: co dělám špatně, když tam ten přepínač nulových nevidím?
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    REDSNAKE: jinak vzhledem k pomalému webu má bohužel i apka delší odezvy vzhledem k tomu, že spolu komunikují přes API.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    LONESTAR: Trošku jsme s tou appkou pohnul. Přehled nábojů dle kalibrů zatím nemám, nevím jestli a kam vůbec jej dát. Ale jinak přepínač nulových už tam je a přepíná.

Mobilní aplikace - přidání záznamu do střeleckého deníku bez použítí skenování
    https://youtu.be/Gh7ffdM3RnY
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    "Dobrý den,

obávám se, že jak již psal kolega ohledně vyřešeného problému, tak tomu nejspíše tak nebude. Řešíme stále velké vytížení webhostingů a pravděpodobně to způsobují wordpress backup pluginy, které vytěžují clusterové řešení, včetně sítoveho uloziste.

Situace se tedy nadale resi a je mozne ze chvilku web pobezi rychle a chvilku pomaleji. Za tuto situaci se velice omlouvame."

Achjo..
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Tak mám z hostingu potvrzeno, že závada by měla být odstraněna. Fakt mě mrzí, že jsem dva dny propálil hledáním chyby u sebe, na druhou stranu jsem se vlastně věnoval celou dobu optimalizacím takže to není úplně ztracenej čas. Například je optimalizováno načítání dashboardu, zrušení zbytečných přesměrování a grafy načítané přes lazy loading s cachováním.

Abych k tomu dal obrázek, baví mě do kodu schovávat takovéhle drobnosti - hover myší nad různými komponentami ukazuje na dashboardu jejich skladovou dostupnost nebo jiný drobný detail.

REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Vypada to ze to chodi s rozumnou odezvou, chvilema je to ok az super. Oficialne zavada jeste odstranena neni.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam