• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    TSLRecepty - vaření
    ARANIUS
    ARANIUS --- ---
    INDIAN: Daj potom vedieť či ti to chutilo ;)
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    ARANIUS: Dost mi to pripomina recept francouzskej Boeuf bourgignone anebo nemeckou Rindroulade ;)) .. teda ale bez toho kecupu a kari, to uz sou takovy spis street food primesi ;)) ale zkusim, dik za tip
    ARANIUS
    ARANIUS --- ---
    Recept ktorý vznikol pri učení sa na skúšky v rámci VS u spolužiaka na mlyne kde býval s rodičmi:

    Potrebujeme:
    Bravčové alebo hovädzie mäso nakrájané na kocky, naložené v marináde z cibule a oleja
    Červené víno
    Slanina, nakrájaná na drobno
    Šampiňóny, nakrájané na drobno
    Kečup
    Worchester
    Kari, čierne korenie
    Ryža

    Postup:
    Na rozpálenej panvici opražíme nadrobno nakrájanú slaninu, pokiaľ nepustí šťavu.
    Pridáme šampiňóny, okoreníme čiernym korením a trocha ich osmažíme.
    Pridáme 1 dc červeného vína, počkáme pokiaľ sa víno neodparí.
    Na pripravené “ p o d h u b i e ” d á m e
    namarínadované mäso, najprv ho trošku osmažíme a keď chytí farbu zalejeme ho 2-3 dc červeného vína.
    Dusíme pokiaľ sa nevyparí víno.
    Medzi tým si pripravíme omáčku.
    V miske zmiešame kečup, worchester a kari korenie podľa chuti.
    Pripravenú zmes pridáme na panvicu a ďalej varíme pokiaľ omáčka sa poriadne nepresiakne s ostatnými ingredienciami a nezmení farbu na hnedú.
    Ak omáčka zhnedne je to signál, že naša špecialita je pripravená.
    Podávame s ryžou a zvyšným červeným vínom, ktoré sme neminuli na varenie.

    Dobrú chuť !
    ZIP79
    ZIP79 --- ---
    Z konzervy červených fazolí ve slaném nálevu 400g odstraníme nálev, přidáme půl lžičky dijonské hořčice a konzumujeme.
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    AUSSIE: RAW svíčková omáčka? :))
    ale dobrý, to mě nikdy nenapadlo tuhle podzimní protirýmičovou směsku zvlhčit tatarkou!
    AUSSIE
    AUSSIE --- ---
    Zeleninový salát pro pro starší i mladší pány na zvýšení potence
    Na jednu porci nastrouhat 100g celeru, 100g petržele, 100g mrkve (vše syrové), smíchat s tatarskou omáčkou (100ml) nebo bílým jogurtem (150g), případně lehce okořenit Podravkou. Sníst s pečivem.
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

    Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam