• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PULNOCGen Z
    Generation Z aneb zoomers aneb mladi lide kteri momentalne delaji sve prvni krucky ve svete dospelych. Co je zajima? Co je nezajima? Co je pre ne charakteristicke? Koho voli? Proc nevoli? Na tyto i jine otazky zkusime nalezt odpovedi zde.
    rozbalit záhlaví
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CHOZZE89: mladi jsou fakt jini nez nase generace milenialu, ti uz meli v dospivani nejaky podnety i skolstvi meli uz veselejsi. ja si pamatju prednasku o aurore a vrsr a jK se vsude lilo
    CHOZZE89
    CHOZZE89 --- ---
    PALEONTOLOG: Fetovat určitě nepřestávaj. Naopak, na ty drogy přecházej, at už jsou to ilegální, nebo legální, protože každé druhej má nějakou diagnózu nebo psychickou nemoc.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    PIKACZU007: hele to obecně nesedí s tím, že mladí fakt pijou míň, prostě nevyrostli v hospodě jako my a týká se to už lidí kolem třiceti. s věkem se užívání dál snižuje

INFO.CZ | Mladí lidé přestávají pít a „fetovat“. Co se to s nimi děje?
    https://www.info.cz/zpravodajstvi-a-komentare/mladi-lide-prestavaji-pit-a-fetovat-co-se-to-s-nimi-deje
    VYHULENY_UFO
    VYHULENY_UFO --- ---
    ja bych rozmazleny, vystresovany a na antidepresivech zavisly generaci vzkazal: neverte nikomu, komu je pres tricet. :)
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    Boomerská diskuze o Gen Z, me gusta. Nejvíc mě pobavil ten první příspěvek, to jsem si udělala i printscreen:))
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    KULA: HO jsou nyni brany vic jako standard ne kvuli genz, ale kvuli covidu. Makam v korpo a tam moc genz nepotkavam a vydobili jsme si to sami, navic vedeni firem doslo, ze usetri na energii a misto v kanclech.

PREKOTKA: protoze maj zivot pred sebou, jsou na ne kladeny vysoky naroky a oni to podvedomne odmitaj, tak si hledaj jiny, imho kvalitnejsi (work life balance) cesty. Ale prichazej s tim i takovy ty manana manyry. Ja je na jednu stranu chapu, na druhou s nima ale nechci moc uzavirat domluvy, protoze ja sem vychovanej v tom, ze co se rekne a domluvi, to plati. Nebyl problem cekat nekde pul hodiny a ani se nikdo neozval ze se omlouva. Takze ted uz to nedelam.
    KULA
    KULA --- ---
    Díky Z máme Home Office, ne že by nebyl, ale je to ta generace, která na něm trvala a etablovala. Další pozitivum je, že nám nebude šlapat na paty co se pracovních pozic týče. Starší generace měla ambice nahradit staré páky. Z? Neřekl bych.
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    DRAGON: Čím myslíš, že to je? Včera jsem četla článek o sněhových vločkách a jak za to vlastně můžou rodiče, kteří dětem umetají cestičku a ony se vlastně až do dospělosti nesetkají s tím, aby řešily alespoň menší problémy samy. A když pak přijdou běžný život i trable, hned se z toho hroutí.
    DRAGON
    DRAGON --- ---
    Mne prijde, ze zrovna tohle tema, co se tu resi, jde napric uplne vsema generacema. V cem se podle me genze odlisujou od starsich generaci, je zodpovednost a spolehlivost, to je fakt pruser. Jak domluveny schuzky, tak treba nejaky ksefty atd. Uvedomuju si, ze svet jde dal a vsechno se to zrychluje, pratelstvi se tvorej a padaj jak na bezicim pasu a slovo uz nema takovou hodnotu jako driv, ale tahle uroven (ne)spolehlivosti a (ne)zodpovednosti je na mne uz trochu moc :)
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    RUTHLESS: u meho syna ve tride je skupina, co vapuje HHC ve tride a volala se uz i sanitka, skupina, co zapaluje ohen ve tride a podobny kravoviny na zachodech a podobne. A pak je skupina nerdu, co jeste nikdy nemeli ani hlt piva. Je to jak kdo.
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    RUTHLESS: Jak kdo.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    jako ze jsou trafiky kde si to muzete koupit. a vedomost o tom je v kruzich Gen Z rozsirena.

predtim nez zacnete uvazovat o tom, ze by jste to zkusili, si to nastudujte. je to docela svinstvo a je mozny se otravit az na smrt coz sice u chlastu jde taky ale je to dejme tomu trosku tezsi to provest.
    PULNOC
    PULNOC --- ---
    RUTHLESS: lejou min nez berou protoze dnes frci GHB coz je takovy lepsi alkohol pokud jde o ucinek. je to skoro zadarmo a je to vsude.
    PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    RUTHLESS: oni lejou i berou, jenom se, kvůli věku, schovávají.
    RUSHACK
    RUSHACK --- ---
    Mě fascinuje symbioza s telefonem. Já se nedokážu citově vylejt na telefon do videa. Jsem 1988.
    PREKOTKA
    PREKOTKA --- ---
    RUTHLESS: To umějí dobře maskovat ;)
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    Jak kdo. tedka se vidam s jednim co mu je 19 a huli normalne obcas neco prohlasi o zkusenostech s lsd. dost mi to pripomina mne. Pak mam podobneho kolegu tomu je 22let chytrej chlapik a ten teda ma nakroceno na smazku. Ale je vegetarian, nerecykluje. ani muj pokus ho k tomu motivovat nevysel.
    RUTHLESS
    RUTHLESS --- ---
    RAINBOF: fakt jo? mne prijde, ze vubec nelejou a ani drogy neberou.
    RAINBOF
    RAINBOF --- ---
    No smazeni je zajima zcela stejne jako ostatni :)
    PIKACZU007
    PIKACZU007 --- ---
    mě teda občas serou
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam