• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DA_NIELAKolik jste dnes zaplatili za zubaře?
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LUSINDA: tak včera hele nakonec dcera vydržela čištění dvou kazů i potom plomby bez ničeho a úplně v pohodě :) ale přičítám to právě tomu, že se už nebojí a zubařka je anděl, umí to s dětma prostě.

Jinak k tématu 3200,- za dceru
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    3120
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CORNELA: A jinak rajcak se dá kombinovat s inhalacnim anestetikem, takže tak
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    POZITRON: Když někoho zmastis dormicem, tak ho musíš monitorovat a bejt ready na zajištění dýchacích cest, takže to je imho cena adekvátní, kor u výkonu kde hrozí aspirace...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GRANTORINO: pod anestezii za 9000 bych si predstavila spise uspani nez vypiti sirupu. syn byl celou dobu normalne pri vedomi, jen omamenej.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    GRANTORINO: Nedramatizuju nic, jen říkám, že mezi zásadní výhody analogosedace patří amnezie a že rajcak sám o sobě nezajistí dostatečnou analgezii.

Anestezie na pojišťovnu typicky vyžaduje diagnózu, pro kterou to nejde udělat v lokální anestezii. Zdravý dítě a zkazenej zub do toho typicky překvapivě nespadá.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GRANTORINO: ošetření bez čehokoliv je na diagnózu..... zpátky do 19 století
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    CORNELA: no teď to zase pro změnu dost dramatizuješ ty. Amnezii rajský plyn nedělá, ale zákrok v omámení trval ani ne 10 minut i s dobou inhalace a bylo to v klidu raz dva a šlo se. Dítě traumatizovaně nevypadá, byly jsme v klidu 2x na tom.

Jen teda nerozumím tomu, proč nám tu anestezii nabídli za 9.000 a že by se to někde dalo na pojišťovnu, o tom nám nikdo neřekl.

Narozdíl od té holčičky, co šla po nás, matka se rozhodla pro ošetření bez čehokoliv a to byl řev, rozhodně větší trauma.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CORNELA: Rajcak narozdil od midazolamu a anestezie nedělá amnezii, což je taková dost zásadní věc
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    GRANTORINO: Asi těžko můžeš srovnávat dobu před 15 lety a dnes... A ano, dítě si to ideálně nepamatuje, takže je dobrý na něj neprenaset svoje traumata
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    POZITRON: to máte dobrý, nám řekli anestezie 9.000. Tak si to rozmyslíš no...

CORNELA: zažila jsem anestezii u syna a to, co jsme si nesli domů po narkóze za hromádku neštěstí, už fakt nechci zažít. Možná je to dnes jiné, nevím. Patnáct let nazpátek. Byl to celkem horor. Syn si to nepamatuje, já tedy ano.

Po rajském plynu to tedy problém u dcery nebyl oproti tomu.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    Ten midazolam ve forme sirupu, co mel syn, byl 2x hrazenej pojistovnou a syn si nic nepamatuje.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    Vliv anestezie se strašně precenuje, ty stresový hormony s trápením dítěte zaziva jsou horší
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    Tip.. My jsme nakonec u devítiletý na trhání zubu nešli do narkozy, ale stačil rajský plyn. Je to pálka, 2700 za jedno sezení, ale můžu jedině doporučit. Pořád mi to připadá lepší než narkóza. O penězích nemluvě.
    PABLLO
    PABLLO --- ---
    REFINS: Dcera v 6 letech šla taky do narkózy. Trhali ji tri zuby a do toho ještě čtyři kazy. To byla taly slušná raketa.
    Tak ať to dobře dopadne.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    POZITRON: Jsem s touto hygienistkou moc spokojená, kdysi jsem byla jinde, za míň a výsledek byl k pláči.
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    POZITRON: Jsem vnitro, ti jen 500, ale přesně, jak píšeš ;-)
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    1750 se mi zda teda dost za hygienu.

Trosku k tematu, ne dneska, ale za letosni prosinec jsem zaplatila u zubare 2200.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    JAJITA: sry za ot, asi vis, ale VZP prispiva do letoska 1000, od pristiho roku zas jen 500, ale i tak lepsi nez dratem do oka.
    SATAI
    SATAI --- ---
    0
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam