• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DA_NIELAKolik jste dnes zaplatili za zubaře?
    Vrátili jste se právě od zubaře?
    Pojdťe si navzájem pofoukat bolístku, na kolik vás dneska přišel váš nekončící zářivej úsměv.
    Vrtání, hygiena, implantologie, ortodoncie ... všecko.
    Založíme žebříček kategorie TOP investorů, hlavní cenou celoroční soutěže budiž čestné uznání a titul s vtipným názvem.
    A kdo má za 0, je největší boss v kategorii Čistič.
    rozbalit záhlaví
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JUASINHA: Nechci vydavat kategoricky soudy protoze tomu rozumim jak koza petrzeli, ale - moje zubarka mi cistila kanalky nekolikrat a vzdy to bylo po opichani a nejhorsi na tom bylo mit tu drzku tak dlouho otevrenou.

Budu se rouhat, ale neni ten tvuj zubar proste jen nesikovnej?
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    Ať nejsem úplně OT, tak 1000 Kč za už několikrát opravený zub, u kterého mě čekají kanálky.
    Ale chci se zeptat k té debatě ohledně rajského plynu. Můj zubař ho nemá a čím jsem starší, tím ty návštěvy snáším hůř. Při poslední návštěvě jsem byla tak vystresovaná, že jsem měla ruce v křeči z hyperventilace, tekly mi slzy a celá jsem se klepala. Je možné si před tím dát nějaký lék na uklidnění? Normálně je neberu. A kdybych si našla ordinaci s rajským plynem, tak to kombinují s injekcí, nebo lze aplikovat pouze jedno nebo druhý? Díky
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    3900
    C8400
    C8400 --- ---
    CAMELLA: velká část tý ceny je asi za tu anestezii/sedaci, předpokládám?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GRANTORINO: v Praze u dětí celkem normální cena, pohybuje se to tak okolo 20 - 30 tisíc. V Ústí mi řekli o trochu méně, ale měli tam nesmyslnou čekačku.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    CAMELLA: mně tuto cenu referovala švagrová u dcery.. Ano, 25.000, nechápu!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    9000 je krása. 7/2023 nás zuby dcerky v analgosedaci stály 25 000.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FROSTACK: to úplně vzhledem ke svému štěstí nedovedu posoudit. Jeden kaz mi kdysi vyčistili a zaplombovali u školního zubaře v osmé třídě, tenkrát jak se ještě chodilo na školní zubní prohlídky povinně jednou za rok jeden po druhým.
    Z toho jsem si odnesla neutrální dojem.
    A první zub se mi zkazil pak až v 35 letech, předtím všechny návštěvy byly pouze čas od času na prevenci...
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    4250
    FROSTACK
    FROSTACK --- ---
    GRANTORINO: Tenhle lidský přístup a zvlášť k dětem je super, moje děti alespoň nemají strach ze zubaře, jako jsme měli my, z té "řeznice" z dětství. Ještě jim na obrazovku pustí pohádku, takže návštěvy úplně v pohodě.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LUSINDA: tak včera hele nakonec dcera vydržela čištění dvou kazů i potom plomby bez ničeho a úplně v pohodě :) ale přičítám to právě tomu, že se už nebojí a zubařka je anděl, umí to s dětma prostě.

Jinak k tématu 3200,- za dceru
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    3120
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CORNELA: A jinak rajcak se dá kombinovat s inhalacnim anestetikem, takže tak
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    POZITRON: Když někoho zmastis dormicem, tak ho musíš monitorovat a bejt ready na zajištění dýchacích cest, takže to je imho cena adekvátní, kor u výkonu kde hrozí aspirace...
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    GRANTORINO: pod anestezii za 9000 bych si predstavila spise uspani nez vypiti sirupu. syn byl celou dobu normalne pri vedomi, jen omamenej.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    GRANTORINO: Nedramatizuju nic, jen říkám, že mezi zásadní výhody analogosedace patří amnezie a že rajcak sám o sobě nezajistí dostatečnou analgezii.

Anestezie na pojišťovnu typicky vyžaduje diagnózu, pro kterou to nejde udělat v lokální anestezii. Zdravý dítě a zkazenej zub do toho typicky překvapivě nespadá.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GRANTORINO: ošetření bez čehokoliv je na diagnózu..... zpátky do 19 století
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    CORNELA: no teď to zase pro změnu dost dramatizuješ ty. Amnezii rajský plyn nedělá, ale zákrok v omámení trval ani ne 10 minut i s dobou inhalace a bylo to v klidu raz dva a šlo se. Dítě traumatizovaně nevypadá, byly jsme v klidu 2x na tom.

Jen teda nerozumím tomu, proč nám tu anestezii nabídli za 9.000 a že by se to někde dalo na pojišťovnu, o tom nám nikdo neřekl.

Narozdíl od té holčičky, co šla po nás, matka se rozhodla pro ošetření bez čehokoliv a to byl řev, rozhodně větší trauma.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CORNELA: Rajcak narozdil od midazolamu a anestezie nedělá amnezii, což je taková dost zásadní věc
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    GRANTORINO: Asi těžko můžeš srovnávat dobu před 15 lety a dnes... A ano, dítě si to ideálně nepamatuje, takže je dobrý na něj neprenaset svoje traumata
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    POZITRON: to máte dobrý, nám řekli anestezie 9.000. Tak si to rozmyslíš no...

CORNELA: zažila jsem anestezii u syna a to, co jsme si nesli domů po narkóze za hromádku neštěstí, už fakt nechci zažít. Možná je to dnes jiné, nevím. Patnáct let nazpátek. Byl to celkem horor. Syn si to nepamatuje, já tedy ano.

Po rajském plynu to tedy problém u dcery nebyl oproti tomu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam