• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DA_NIELAKolik jste dnes zaplatili za zubaře?
    Vrátili jste se právě od zubaře?
    Pojdťe si navzájem pofoukat bolístku, na kolik vás dneska přišel váš nekončící zářivej úsměv.
    Vrtání, hygiena, implantologie, ortodoncie ... všecko.
    Založíme žebříček kategorie TOP investorů, hlavní cenou celoroční soutěže budiž čestné uznání a titul s vtipným názvem.
    A kdo má za 0, je největší boss v kategorii Čistič.
    rozbalit záhlaví
    ENDER
    ENDER --- ---
    KASUMI: Malej ma normálně bilej fotokompozit zadarmo.... U deti plne hrazeno z pojisteni.
    Mam podezreni na bezlaktozove mleko, ktere pil asi do 3 let. Obsahuje totiz jednoduche cukry misto laktozy.
    KASUMI
    KASUMI --- ---
    REFINS: What?!
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARNIWUP: Tak celkem vím, jaký jsou náklady a když zaplatíš 4500 za jednu výplň, tak si nemyslím, že i s platbou kartou na tom byl někdo tratnej, kor když výkon ti zaplatí pojišťovna
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    CORNELA: verim, ze to pomuze obchodnikovi s argumentaci, ale nesouhlasim s tim, ze je to jen vymluva. Ta procenta (je tam rozpeti podle toho, co si vyjednas s bankou. Obecne mali obchodnici, jako treba ordinace, maji vetsi procentualni poplatky, nez vetsi obchodnici, jako treba Albert), co se plati z kazde transakce kartou jsou penize, o ktere pri platbe v hotovosti neprijdes. Bez ohledu na to, zda svoje prijmy danis nebo ne.
    Myslim, ze jsme to uz probrali :)

k tematu: 0,-
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARNIWUP: Poplatky za kartu jsou jen výmluva abys je donutil platit hotově a jsme v začarovanym kruhu
    ENDER
    ENDER --- ---
    CORNELA: No, ale to muzes delat i s eet :)
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    CORNELA: to samozrejme muzes, stale to nema nic spolecneho s poplatkama za platbu kartou
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ARNIWUP: Ale když to dáš hotově, tak můžeš dělat že se to nestalo a daně z toho neplatis
    ARNIWUP
    ARNIWUP --- ---
    VEVERCAK: Michas jablka s hruskama. Za platbu kartou platis poplatky bance, za hotovost ne. EET s tim nema nic spolecnyho.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    ALESH: K té platbě kartou, holt už se to ani nesnaží skrýt ze to jde do šedé ekonomiky, když to dělá každý :D Naše slavná vláda zrušila EET a nezdaněný mejdan začal
    ALESH
    ALESH --- ---
    2600
    Celkove za posledni rok uz urcite 30+

Ale dostala me sestra pri placeni (kartou) "Priste prosim hotovost, ty poplatky za karty jsou nehorazny."
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    SCHWAB: Bohužel jsem (hlavně) v minulosti zuby zanedbával, celkově jsem u zubařů zaplatil určitě už přes 100 tisíc (a bohužel nejsem boháč který si to může v pohodě dovolit a nepocítí to :D ) Loni první implantát (kompletní náhrada zubu za 35 tisíc se vším všudy a to je prý ještě relativně skvělá cena btw :D ) Dnes už čistím poctivě i mezizubními kartáčky a nití tak snad už bude klid...
    SCHWAB
    SCHWAB --- ---
    VEVERCAK: jestli běžně platíš 2500 za plombu, tak 5100 za dvě není zas nějak velky rozdíl vzhledem k cenový inflaci.
    A kolik jich máš, že napíšeš "běžně platím"?
    Já osobně, abych v tomhle kontextu použil slovo běžně, tak bych jich musel mít tak šest za poslední pětiletku. nebo prostě nějak víc.
    Co máš za problém?

((čtu to po sobě a jo, vyznívá to rejpavě, pro někoho skoro i internetově útočně, ale fakt ne! Prostě mi to přijde jako moc plomb!))
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    Dnes 2 bílé plomby, 5100 Kč :( Praha, ukrajinský zubař - soukromá klinika. (Běžně platím 2000 až 2500 za jednu bílou plombu) Trvalo to skoro hodinu, tak se utěšuju tím, že to snad alespoň udělal poctivě :)
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JUASINHA: Je to o zubarovi. Kanalky mi cistili nekolikrat, a naposled to uz trvalo dlouho a pri zajeti do zubu sla od nervu opravdu silna bolest. Stacilo to dat vedet, zubar zvolil nejakej jinej typ injekce pro tyhle pripady, bolest byla okamzite pryc a pokracovalo se (skutecne do nekolika sekund, ne dlouhej nabeh jako u beznyho umrtevni injekci).
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    JUASINHA: mojí dceři po rajském plynu, kterým ji oblbli, normálně píchla injekci na lokalni trhání zubu, takže to určitě kombinovat jde.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Pijete sycenou vodu? Mineralky? Ja jen ze to je taky kysely, protoze co2 snizuje ph. 🤷‍♂️
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MARTYYNO: Nejen citron, ale vsechny citrusy. Treba i pomeranc, coz muj mozek neumi pochopit.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JUASINHA: Chapu. Citit to budes vzdy, minimalne jako tlak. Ostatne se ti vrta v hlave. Omlouvam se, ze jsem tedy svedl diskuzi, ale sam jsem mel podobne nervy ze zubare a v mem pripade to byly proste problemy s duverou v jeho schopnosti na zaklade predchozich reznickych zkusenosti. Po zmene lekarky kde se mnou zachazeji jako s clovekem je to daleko lepsi.
    Drzim pesti abys to vyresila.
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    REDSNAKE: takhle, spíš jde o psychiku a nervy z bolesti, která třeba ani nepříjde, ale ten stres před tím jsou muka.....
    Teď jak mě vrtal, tak jsem měla půlku hlavy naprosto necitlivou ještě další 3 hodiny, ale i tak jsem cítila, když do určitých míst najel
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    GREGI: jen pro zajimavost, od pravidelneho piti citronove vody me celkem durazne odrazovala zubarka, ze kyselina citronova a obecne kysele prostredi neni vubec kamos se zubni sklovinou... ted rychly fact-check na internetu to potvrzuje, ale zase tak moc jsem to nezkoumal

(vim ze reaguji na stary prispevek, ted jsem na to nahodou narazil...)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam