• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    DA_NIELAKolik jste dnes zaplatili za zubaře?
    77WHITE
    77WHITE --- ---
    JUASINHA: Je to o zubarovi. Kanalky mi cistili nekolikrat, a naposled to uz trvalo dlouho a pri zajeti do zubu sla od nervu opravdu silna bolest. Stacilo to dat vedet, zubar zvolil nejakej jinej typ injekce pro tyhle pripady, bolest byla okamzite pryc a pokracovalo se (skutecne do nekolika sekund, ne dlouhej nabeh jako u beznyho umrtevni injekci).
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    JUASINHA: mojí dceři po rajském plynu, kterým ji oblbli, normálně píchla injekci na lokalni trhání zubu, takže to určitě kombinovat jde.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    Pijete sycenou vodu? Mineralky? Ja jen ze to je taky kysely, protoze co2 snizuje ph. 🤷‍♂️
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    MARTYYNO: Nejen citron, ale vsechny citrusy. Treba i pomeranc, coz muj mozek neumi pochopit.
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JUASINHA: Chapu. Citit to budes vzdy, minimalne jako tlak. Ostatne se ti vrta v hlave. Omlouvam se, ze jsem tedy svedl diskuzi, ale sam jsem mel podobne nervy ze zubare a v mem pripade to byly proste problemy s duverou v jeho schopnosti na zaklade predchozich reznickych zkusenosti. Po zmene lekarky kde se mnou zachazeji jako s clovekem je to daleko lepsi.
    Drzim pesti abys to vyresila.
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    REDSNAKE: takhle, spíš jde o psychiku a nervy z bolesti, která třeba ani nepříjde, ale ten stres před tím jsou muka.....
    Teď jak mě vrtal, tak jsem měla půlku hlavy naprosto necitlivou ještě další 3 hodiny, ale i tak jsem cítila, když do určitých míst najel
    MARTYYNO
    MARTYYNO --- ---
    GREGI: jen pro zajimavost, od pravidelneho piti citronove vody me celkem durazne odrazovala zubarka, ze kyselina citronova a obecne kysele prostredi neni vubec kamos se zubni sklovinou... ted rychly fact-check na internetu to potvrzuje, ale zase tak moc jsem to nezkoumal

(vim ze reaguji na stary prispevek, ted jsem na to nahodou narazil...)
    REDSNAKE
    REDSNAKE --- ---
    JUASINHA: Nechci vydavat kategoricky soudy protoze tomu rozumim jak koza petrzeli, ale - moje zubarka mi cistila kanalky nekolikrat a vzdy to bylo po opichani a nejhorsi na tom bylo mit tu drzku tak dlouho otevrenou.

Budu se rouhat, ale neni ten tvuj zubar proste jen nesikovnej?
    JUASINHA
    JUASINHA --- ---
    Ať nejsem úplně OT, tak 1000 Kč za už několikrát opravený zub, u kterého mě čekají kanálky.
    Ale chci se zeptat k té debatě ohledně rajského plynu. Můj zubař ho nemá a čím jsem starší, tím ty návštěvy snáším hůř. Při poslední návštěvě jsem byla tak vystresovaná, že jsem měla ruce v křeči z hyperventilace, tekly mi slzy a celá jsem se klepala. Je možné si před tím dát nějaký lék na uklidnění? Normálně je neberu. A kdybych si našla ordinaci s rajským plynem, tak to kombinují s injekcí, nebo lze aplikovat pouze jedno nebo druhý? Díky
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    3900
    C8400
    C8400 --- ---
    CAMELLA: velká část tý ceny je asi za tu anestezii/sedaci, předpokládám?
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    GRANTORINO: v Praze u dětí celkem normální cena, pohybuje se to tak okolo 20 - 30 tisíc. V Ústí mi řekli o trochu méně, ale měli tam nesmyslnou čekačku.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    CAMELLA: mně tuto cenu referovala švagrová u dcery.. Ano, 25.000, nechápu!
    CAMELLA
    CAMELLA --- ---
    9000 je krása. 7/2023 nás zuby dcerky v analgosedaci stály 25 000.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    FROSTACK: to úplně vzhledem ke svému štěstí nedovedu posoudit. Jeden kaz mi kdysi vyčistili a zaplombovali u školního zubaře v osmé třídě, tenkrát jak se ještě chodilo na školní zubní prohlídky povinně jednou za rok jeden po druhým.
    Z toho jsem si odnesla neutrální dojem.
    A první zub se mi zkazil pak až v 35 letech, předtím všechny návštěvy byly pouze čas od času na prevenci...
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    4250
    FROSTACK
    FROSTACK --- ---
    GRANTORINO: Tenhle lidský přístup a zvlášť k dětem je super, moje děti alespoň nemají strach ze zubaře, jako jsme měli my, z té "řeznice" z dětství. Ještě jim na obrazovku pustí pohádku, takže návštěvy úplně v pohodě.
    GRANTORINO
    GRANTORINO --- ---
    LUSINDA: tak včera hele nakonec dcera vydržela čištění dvou kazů i potom plomby bez ničeho a úplně v pohodě :) ale přičítám to právě tomu, že se už nebojí a zubařka je anděl, umí to s dětma prostě.

Jinak k tématu 3200,- za dceru
    LEON_KOWALSKI
    LEON_KOWALSKI --- ---
    3120
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CORNELA: A jinak rajcak se dá kombinovat s inhalacnim anestetikem, takže tak
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam