• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZFanklub Dana Vávry
    Primárním cílem této diskuze je odlehčit ostatním auditkům, kde nejsou diskutující schopni odolat pokušení vznešeně a kultivovaně debatovat o tomto českém géniovi.
    rozbalit záhlaví
    ESING
    ESING --- ---
    VEVERCAK: Aha, takže kdo není na kolenou před Vávrou, tak nemá co říkat? 😂 Neboj, svět herní tvorby nekončí jedním jménem. Fanoušek být můžeš, ale slepá adorace nikomu nesluší.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    ESING: Také jsme v diskuzi "fanklub Dana Vávry" :) Jak jsem psal, já jsem velký fanoušek a nestydím se za to ani trochu. Určitě je tu však mnoho dalších, co si zaslouží chválu.
    ESING
    ESING --- ---
    VEVERCAK: Milej pane, takže teď jste napsal, že o ostatních nemáte informace a to jich je k nalezení dost. To znamená, že nemáte objektivní názor. Takže jsme zase na začátku.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    DOUPLE: yay, Severance:)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    HONZA09: wizardry VII se ctvereckovym papirem jsem podle navodu (!) ve SCORE hral snad pul roku :D
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    GANDHI: pripadne prvni "soulsovka" Blade of Darkness :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Might And Magic VI Mandate of Heaven. To jsem hrál asi rok. :)) Ok... asi i kvůli tomu, že na tu obří hru byla dobrá čeština.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    DOUPLE: ono tech lidi je tam imo mnohem vic - namatkou jako dalsi treba Viktor Bocan - ale to jsou holt fachmani, kterejm je nejaka publicita ukradena.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    GANDHI: Tak jestli skutečně pracujete 25 let v herním průmyslu, tak pochybuji že přijdu s něčím, co nebudete už vědět nebo co vás přesvědčí. Já můžu mluvit jenom z pozice celoživotníhoh fanouška videoher, a Vávru vnímám jako nejvýraznější a nejpřínosnější postavu na české videoherní scéně. Jistě je i mnohem více jiných a třeba i lepších lidí, ale nemám o nich informace.
    Proto jsem také v úplně prvním příspěvku zde psal - Ano, Vávra měl pod sebou celý tým talentovaných lidí, ale byl tím vizionářem v čele.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    VEVERCAK: vyjimecny to bylo jenom tim halo, co kolem toho pan Vavra a jeho kulturne valecne retorika vytvorila. release to nebyl uplne vyladeny a ten combat je (imho) dost na hovno. kdyz jsem zwarezoval svyho casu treba Planescape: Torment - paril jsem to v kuse 72 hodin. ale chapu, byla jina doba a ja uz dneska taky nejsem takovej nerd.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    HONZA09: Slyším o tom poprvé ale vypadá to dobře. Mám rád staré hry a tak této možná dám v budoucnu šanci. Ač se to nemusí zdát, mám otevřenou mysl a přestože KCD je pro mě jedna z nejlepších her, určitě dokážu ocenit i jiné. Za mě například v posledních letech Black Myth: Wukong a Baldurs Gate 3
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    HONZA09: heh - a na tema revolucni combat system lze uvest Die by the sword:)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    VEVERCAK: ze jsem tak smelej, ale coze to udelal tak vyjimecnyho pro herni prumysl? V herni branzi delam 25 let a nejak mi neprijde, ze by udelal neco vyjimecnyho, co by neudelal uz nekdo pred nim. nelze mu uprit scenaristicky kvality, ale to je tak vsechno. Kdybych mel z KCD teamu vypichnout nekoho coby nestora ceskyho herniho prumyslu byl by to Martin Klima
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Mne treba prijde skoda, ze si Bandalf vyloktoval vysluni tak moc, ze nekam uplne do pozadi zajel Martin Klima a je o nem slyset minimalne. Pritom to je za me nasobnej vizionar, kterej sem ve velkym pritahl D&D koncept a ovlivnil celou generaci fantasy nerdu (Draci doupe).
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VEVERCAK: Třeba Vampire the Masquersde: Bloodlines by si asi mohl znát. KCD fakt není tak unikátní a kultovní jako třeba Bloodlines.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    NE7RA: Tak přijdete deset let, je mi třicet :) A top hry máte dobré, už jsem se lekl že vytáhnete nudnou odpověď jako Minecraft nebo GTA 5. Jen mě překvapuje, že někdo kdo hraje hry takhle dlouho (odhaduji z toho že uvádíte velmi staré hry), nedokáže ocenit výjimečnost KCD a i samotného Vávry, a to co udělal pro český herní průmysl. Ale chápu, že lidé mají různé názory.
    MIGHTYLEMON
    MIGHTYLEMON --- ---
    GAUNT: rozumim, vytah sis z toho tu nepodstatnou cast a na ty se tocis, ja ti v tom asistovat nebudu. Masti dal
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    1) DOOM 2
    2) HOMM 3
    3) DM 2

muj top 3
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    VEVERCAK: nezlob se, ale imho jsi tech her jeste moc nehral. odhaduji, ze ti je 20 a KCD byla tvoje prvni 'vetsi' hra :D
    GAUNT
    GAUNT --- ---
    MIGHTYLEMON: No pro mě je od začátku nepodstatný tvůj grammar nazi přístup ,když očividně pointa diskuze je o něčem jiném. Tak co kdyby ses příště trochu zamyslel ? Tohle je o mastění se nad Danem Vávrou, ne českou gramatikou.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Nejlepší hra všech dob je Princess Maker 2.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam