• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZFanklub Dana Vávry
    Primárním cílem této diskuze je odlehčit ostatním auditkům, kde nejsou diskutující schopni odolat pokušení vznešeně a kultivovaně debatovat o tomto českém géniovi.
    rozbalit záhlaví
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    ESING: Dobrá sarkastická odpověď, ale snad vám jí nepsalo chat gpt :) Ale nebojte, když je člověk fanouškem Vávry jako já tak samozřejmě plně očekává hejt, no aspoň není nuda, mezitím co netrpělivě čekám na Kingdom Come Deliverance 2. Velké osobnosti holt přitahují silné názory na jedné i na druhé straně, to je v pořádku.
    ESING
    ESING --- ---
    VEVERCAK: Aha, takže kdo není na kolenou před Vávrou, tak nemá co říkat? 😂 Neboj, svět herní tvorby nekončí jedním jménem. Fanoušek být můžeš, ale slepá adorace nikomu nesluší.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    VEVERCAK: Neměl všechny jen pod sebou, myslím že pan Klíma jako původní partner pod ním nebyl; z důvodů osobního zájmu sleduju celá léta prakticky všechno, co někdo z WHS na YouTube říkal. Je vidět, že tam působí víc nerdů do české historie, do RPG a někteří do šermu, a je to na té hře vidět.

Moje poznámka je, že tohle není můj klubík, ale pro mě je hloupé posmívat se panu D.V. kvůli hře, tam si tu jeho zarputilost cením a vidím podobně jako ty. I jeho přednášky o vývoji her jsou výborné.

Samozřejmě jiná věc je jeho facebookový účet, který je řekněme osobitý; i když jsem sám konzervativní, tak nemůžu říct, že bych se s ním vždycky shodl. A pro progresivní publikum chápu, že je komický.

Když bych hledal vydařené politické proslovy WHS, tak třeba pana Klímu loni 17. listopadu na Václaváku, ten promluvil velice pěkně (a mj. taky dost konzervativně).
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    ESING: Také jsme v diskuzi "fanklub Dana Vávry" :) Jak jsem psal, já jsem velký fanoušek a nestydím se za to ani trochu. Určitě je tu však mnoho dalších, co si zaslouží chválu.
    ESING
    ESING --- ---
    VEVERCAK: Milej pane, takže teď jste napsal, že o ostatních nemáte informace a to jich je k nalezení dost. To znamená, že nemáte objektivní názor. Takže jsme zase na začátku.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    DOUPLE: yay, Severance:)
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    HONZA09: wizardry VII se ctvereckovym papirem jsem podle navodu (!) ve SCORE hral snad pul roku :D
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    GANDHI: pripadne prvni "soulsovka" Blade of Darkness :)
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Might And Magic VI Mandate of Heaven. To jsem hrál asi rok. :)) Ok... asi i kvůli tomu, že na tu obří hru byla dobrá čeština.
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    DOUPLE: ono tech lidi je tam imo mnohem vic - namatkou jako dalsi treba Viktor Bocan - ale to jsou holt fachmani, kterejm je nejaka publicita ukradena.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    GANDHI: Tak jestli skutečně pracujete 25 let v herním průmyslu, tak pochybuji že přijdu s něčím, co nebudete už vědět nebo co vás přesvědčí. Já můžu mluvit jenom z pozice celoživotníhoh fanouška videoher, a Vávru vnímám jako nejvýraznější a nejpřínosnější postavu na české videoherní scéně. Jistě je i mnohem více jiných a třeba i lepších lidí, ale nemám o nich informace.
    Proto jsem také v úplně prvním příspěvku zde psal - Ano, Vávra měl pod sebou celý tým talentovaných lidí, ale byl tím vizionářem v čele.
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    VEVERCAK: vyjimecny to bylo jenom tim halo, co kolem toho pan Vavra a jeho kulturne valecne retorika vytvorila. release to nebyl uplne vyladeny a ten combat je (imho) dost na hovno. kdyz jsem zwarezoval svyho casu treba Planescape: Torment - paril jsem to v kuse 72 hodin. ale chapu, byla jina doba a ja uz dneska taky nejsem takovej nerd.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    HONZA09: Slyším o tom poprvé ale vypadá to dobře. Mám rád staré hry a tak této možná dám v budoucnu šanci. Ač se to nemusí zdát, mám otevřenou mysl a přestože KCD je pro mě jedna z nejlepších her, určitě dokážu ocenit i jiné. Za mě například v posledních letech Black Myth: Wukong a Baldurs Gate 3
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    HONZA09: heh - a na tema revolucni combat system lze uvest Die by the sword:)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    VEVERCAK: ze jsem tak smelej, ale coze to udelal tak vyjimecnyho pro herni prumysl? V herni branzi delam 25 let a nejak mi neprijde, ze by udelal neco vyjimecnyho, co by neudelal uz nekdo pred nim. nelze mu uprit scenaristicky kvality, ale to je tak vsechno. Kdybych mel z KCD teamu vypichnout nekoho coby nestora ceskyho herniho prumyslu byl by to Martin Klima
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    Mne treba prijde skoda, ze si Bandalf vyloktoval vysluni tak moc, ze nekam uplne do pozadi zajel Martin Klima a je o nem slyset minimalne. Pritom to je za me nasobnej vizionar, kterej sem ve velkym pritahl D&D koncept a ovlivnil celou generaci fantasy nerdu (Draci doupe).
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VEVERCAK: Třeba Vampire the Masquersde: Bloodlines by si asi mohl znát. KCD fakt není tak unikátní a kultovní jako třeba Bloodlines.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    NE7RA: Tak přijdete deset let, je mi třicet :) A top hry máte dobré, už jsem se lekl že vytáhnete nudnou odpověď jako Minecraft nebo GTA 5. Jen mě překvapuje, že někdo kdo hraje hry takhle dlouho (odhaduji z toho že uvádíte velmi staré hry), nedokáže ocenit výjimečnost KCD a i samotného Vávry, a to co udělal pro český herní průmysl. Ale chápu, že lidé mají různé názory.
    MIGHTYLEMON
    MIGHTYLEMON --- ---
    GAUNT: rozumim, vytah sis z toho tu nepodstatnou cast a na ty se tocis, ja ti v tom asistovat nebudu. Masti dal
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    1) DOOM 2
    2) HOMM 3
    3) DM 2

muj top 3
    NE7RA
    NE7RA --- ---
    VEVERCAK: nezlob se, ale imho jsi tech her jeste moc nehral. odhaduji, ze ti je 20 a KCD byla tvoje prvni 'vetsi' hra :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam