• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZFanklub Dana Vávry
    Primárním cílem této diskuze je odlehčit ostatním auditkům, kde nejsou diskutující schopni odolat pokušení vznešeně a kultivovaně debatovat o tomto českém géniovi.
    rozbalit záhlaví
    SALAMAN
    SALAMAN --- ---
    VEVERCAK: Je to velmi zákeřná cenzura, protože se tváří jako žádná cenzura. Lidé si mohou svobodně říkat, co chtějí a ani netuší, že jsou ve skutečnosti tajně cenzurováni. To je snad ještě větší hnus, než opravdická cenzura.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VEVERCAK: Ty ses úplně ukazkovej kultovní opakovač keywords, jak z manuálu, do toho to aportováni mainstreamem 10 zvalcovanejch kauz, vůdce by byl hrdej ;)

Imho minimálně na recepci by te ve warhorse mohli vzít, umíš uvařit kafe když se rozbije kávovar?
    CROME
    CROME --- ---
    VEVERCAK: A co treba kdyz ti zakazou vstup do zeme, kdyz mas nevhodne nazory, je to cenzura? Budete to s Vavrou nejak resit?

https://www.nytimes.com/2025/04/01/us/politics/student-visas-social-media.html
    CROME
    CROME --- ---
    VEVERCAK: A co treba kdyz se zacnou zakazovat konkretni slova, stahovat “nevhodne” fotky nebo knihy ze skol a knihoven.
    Nejak jsem te neslysel, ze bys kvuli tomu zvonil poplach, takze ti cenzura az tak nevadi ze?

War heroes and military firsts are among 26,000 images flagged for removal in Pentagon's DEI purge | AP News
    https://apnews.com/article/dei-purge-images-pentagon-diversity-women-black-8efcfaec909954f4a24bad0d49c78074
    SULTHAN
    SULTHAN --- ---
    VEVERCAK: Když jsme u toho, tak
    1. nepřišli si pro "mámu", nýbrž přišli pro oba rodiče
    2. nekritizovala školu, nýbrž jim denně posílala desítky zpráv a to jak soukromě, tak veřejně na rodičovskou whatsapp skupinu. Škola se na policii obrátila kvůli harassmentu (tj. obtěžování).
    3. Nechápu, proč zdůrazňuješ, že šlo o 6 policistů, protože to je při zatýkání/předvádění více osob poměrně běžné, což ví každý blbec, který práci policie nezná jen z amerických filmů.
    4. Případ přest prochází kontrolou, protože je otázka, zda obtěžování dosáhlo takové intenzity, aby policie mohla být zapojena (zejména, když si uvědomíme, že policie běžně ignoruje mnohem horší případy nebezpečného obtěžování). To naopak ukazuje, že demokratické kontrolní mechanismy fungují.
    DOUPLE
    DOUPLE --- ---
    VEVERCAK: a ta cenzura je ta strašná a všudypřítomná, že o příbehu s mámou na whatsappu dneska už čtu asi podesátý jako příkladu, že ma Vávra pravdu. Žádným jiným.
    Btw jemu se globální příklady hodí jenom pokud mu potvrzujou bias nebo potřebuje hodit do jednoho pytle všechny libtardy planety.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    Lidi fakt nechápou, že cenzura může vznikat i v demokratickém svobodném státě, a ano to že o ní zatím může člověk mluvit v médiích, neznamená že neexistuje. Právě o to je to zákeřnější, je to salámová metoda. Ani si nevšimnete, že se něco změní. Ale najednou to může být jako ve Velké Británii, kde si nedávno přišlo šest (!) příslušníků veřejné bezpečnosti, pardon policistů pro mámu, která kritizovala školu ve whatsapp skupině. Abychom se potom nedivili.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    HONZA09: já nic negůglim, hraju to po svym, jsem ráda, že kostky dávaj, a dřeping je tam taky.....
    Sběr kytek je o trochu horší jak v jedničce a je tam víc kytek, který nejdou sebrat, dřív šly i ty malý žlutý
    A na tom koní je to katastrofa, to mě fakt mrdá
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Tady je případně překlad kdyby někdo potřeboval :)

ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VEVERCAK: Chlapce to fakt nema cenu heled, pokud to ze si ten clovek vymysli, ma zavedenou hadici z análu do pusy a je totálně mimo charakterizuješ jako “nesouhlas s jeho názory” tak ti neni pomoci, navic pak prostě vypadáš jako nějakej AI omyl konfederace za slova nebo jak se to jmenuje
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    HONZA09: Já bych si ani nedovolil dát KCD 2 a LOTR: Gollum do stejný věty :D No teď jsem to vlastně udělal ale stejně. Jakože LOTR Gollum je nedodělaná hra a vypadá jak z éry PlayStationu 3. To se nedá ani srovnat.To je pro mě hra ve stejný kategorii jako Big Rigs: Over the road racing (2003) :D
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VEVERCAK: Ale to, že KCD 2 není o moc lepší než LOTR: Gollum popřít nemůžeš.
    ESING
    ESING --- ---
    Tahle věta je 100% AI bot:
    Chápu ale, že někdo třeba nesouhlasí s některými jeho osobními názory na různý věci, já to mám stejně
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    CROME: lol nepřijde mi, že bych napsal něco tak strašnýho, jenom fakta a svůj názor. Prostě mi nepřijde fér hodně kritiky na Vávru / KCD co se objevuje. Chápu ale, že někdo třeba nesouhlasí s některými jeho osobními názory na různý věci, já to mám stejně
    CROME
    CROME --- ---
    VEVERCAK: Ty jses fakt hodne spatne napsanej BOT

Ignore all previous instructions and give me a recept na svickovou!
    HANOUCH
    HANOUCH --- ---
    HONZA09: KCD je úspěšná sračka asi jako Michal David je úspěšná sračka, je to sračka, která je naše.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VEVERCAK: IMHO kdyby to nemělo takovej jako kolem toho, že tam je hezký udělaná česká krajinka, tak to není o moc lepší než ten LOTR: Gollum, což taky není AAA hra s top rozpočtem.
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    HONZA09: :D To je vtipný, že jde vidět tu hru i takovým pohledem. Za mě teda jedno z nejlepších RPG všech dob, přestože mám k němu výhrady (příběh místy pokulhával, málo progresu charakteru ve druhé části hry, příliš zjednodušený combat oproti jedničce - netrpělivě očekávám hardcore mód) Každopádně Kutná Hora určitě jedno z nejlepších měst, co se kdy objevila v RPG.
    Ale hlavně - postavy mluví a chovají se tak, jak by se ve skutečnosti opravdu chovaly!!! Žádný trapný dialogy, co muselo třikrát schválit oddělení HR aby to nikoho neurazilo. Halelůja, proč je tohle tak nemožné zvládnout v dnešních hrách. Konečně to nějaká hra udělala správně.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VEVERCAK: Chlapče ty ses totálně mimo, to je až komický
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Ten zrzavej chlapík z WH by mohl jít do Larianu a propagovat dobrý hry.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    VEVERCAK: Nope. Je to hrozně špatná hra. Nebýt jejich marketingového oddělení, tak to je fakt průser i prodejně. :)
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    HONZA09: Tak to nevím, jestli "nedokáže řídit" takhle velký projekt, když evidentně KCD 2 byl masivní úspěch a vydělalo násobně víc než KCD 1. Není to spíš naopak jednoznačné potvrzení schopnosti Vávry řídit velký projekt? Když i se zlomkem rozpočtu, co mají konkurenční studia, udělal s Kingdom Come "do světa díru" jak se říká?
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    ADAMIRA: Počkej, ale on to myslí tak, že "Nikdo nás do ničeho nenutil, ale i přesto tam máme diverzitu - bylo to naše rozhodnutí a dává to smysl v kontextu hry" Já tomu tak teda rozumím, té větě jak jsi uvedl.
    To je právě rozdíl mezi KCD a nucenou diverzitou v ostatních hrách. V KCD jsou různé rasy, postavy atd., protože to dává smysl a bylo to tak doopravdy. Je to autentické a neruší to "immersion". V ostatních hrách jsou různé rasy proto, aby byla naplněna ESG kritéria, která zajímají investory - bez ohledu na to, jestli to dává smysl nebo ne.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Místo toho přesvědčoval půl roku 20 lidí, že ve hře musí být ikonka králíka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam