• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZFanklub Dana Vávry
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    TALPENNY: ale to ti chybí základní nostalgický kámen
    "tamní louky a lesy"
    Když zapnu Kcd, je to, jakobych jela ven. Já to slunce úplně cítím na tváři ... Takže bouřky mě fakt serou...
    Mě konec jedničky nasral, prolítla jsem to poprvý jako blesk a pár úkolů jsem měla ještě rozděláno...takže bych se ani nedivila, kdyby to po doporučení spousta lidí nedohrála
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    MINERWA:
    No to ne ale k hradum mám od Nepraktova "trubte na ústup - spletli jsme si hrad" vcelku kladnej poměr . Vidiš, to mi připomíná tu mírně řešno nezanedbatelnou lokální množinu víkendovejch Selfíček z Hradu co nadšeně kupovali PS4 a trička KCD.

Vcelku by mě zajímalo kolik z nich to dohrálo :D
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    HONZA09: když jezdíš na koni, sbíráš pelyněk, máš perk se sběrem na sílu, jde to rychleji, než bys čekal
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    MINERWA: No já nevim. Na začátku seš nic a nikdo a když splníš nějakej ten úkol tak jsi furt nic a nikdo. Zatímco ve FFXVI jsi na začátku patnáctiletej kluk, pak splníš pár úkolů a najednou Ti je 28 a dějou se Ti a děláš takový věci, o kterých se Ti na Trosecku může leda tak zdát. :D
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    TALPENNY: to znamená jediný, nejezdil jsi na školy v přírodě do Světlý nad Sázavou :D
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    MINERWA:

Já si ale nemyslim že je jednička KCD úplně na píču hra ani že je Vávra neschopnej blb :) Myslim si jenom že +- od roku 2017 je z něj Brouk Pytlík z vesnice s krizí středního věku kterýmu trošku mrdlo z prachů a Úspěchu v Praze (!!!). Ne že by to posledně zmíněný byla tedy nějaká rarita ale ostatní případy to ani zdaleka tolik neventilujou. No a taky chápu že Warhorse neni Bethesda atd. Ke hře :

KCD 1 PS5 je IMO hra co se ukrutně tvářila jako AAA přičemž to byla tak AA šmrncnutá Indie. Ale dobře, promo. Dál to mělo grafiku dost z prdele (cestovní mapa jak z učebnice pro ZŠ rok 1986) a vyšlo to v technickym stavu ála Gollum. Vzpomínám si zejména na déšť jak z 486 a totálně nehratelnou první bitvu v lese. OK část popsanýho vyřešily patche a grafika neni všechno . No a výsledek ?

Nemastný neslaný AA RPG s místy otravným realismem a pár vtipnými momenty ( zlitej kněz atd.) A to je na ten humbuk IMHO trošku málo. Proti gustu žádnej dišputát samozřejmě ale raději si počkám na "realismus" co mi šmakuje a to je Gothic Remake kde má téměř každá akce důsledky a s Fantasy to tam moc nepřeháněj.

Neeebo kterýkoliv Dark Souls kde je obrovská příšera opravdu smrtící, každej prstýnek a bod do buildu je nutno důkladně vážit a atmosféra se dá krájet.
    Nemluvě o opusu magnum Witcher 3 případně Horizonu 1 kde Guerilla standartní omajdu, příbeh a expení za mě povýšila z hlediska grafiky a hratelnosti na novej level. Když žánrově odbočim tak Mafia ?

Až s remakem jsem pochopil jak dobrá hra to ve svý době byla. KCD 1 mi prostě nedává smysl téměř v žádnym ohledu ale chápu že každej milovník středověku s hrady co má dost "Zachránce Světa s Draky a Firebally vol. 15869.." po tom skočí. Plus thumb up za promo :D

Já si to rád dám ujít (že to Warhorse přežije vim) a KCD2 nedám ani z nudy ve slevě, za mě neni žádnej důvod.
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    PUEBLO: horror to byl pro mě na PC, na ps5 bez problémů, pokud už máš nějakou sílu a trochu zkušeností, ale ty si koupíš
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    MINERWA: Lockpicking je na gamepadu horror i po odehrani spousty casu ve hre….na pc tam byl normalni vyvoj jak popisujes ale gamepad na PS byla tortura
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    TALPENNY: já asi chápu, proč si myslíš, že je jednička Kcd na ps5 nahovno
    Vskutečnosti to je úžasná věc,.... Jde o to, že na začátku seš nic a nikdo, ani nejde nic ulovit, navíc nemáš hned psa, kterýho bys mohl poštvat na zajíce, a v kostkách furt prohráváš,.,..ale když splníš nějakej ten úkol, sbíráš pelyněk, trénuješ s čímkoli, najdeš dobrý hrací kostky, tak se do toho za chvíli dostaneš, akorát to trvá dlouho
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    oops my bad - tak beru zpet pripominky ke kostymu vzhledem k tomu, ze jde o kostym vytvoreny na zaklade hry, ne naopak:p (nicmene i tady je videt, ze se toho ujmul nekdo schopnejsi:p)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    VEVERCAK: eee , tak zacneme treba pozou, ktera je na fotce naprosto prirozena a citelna a na screenu je to prkenna takrka tpoza postradajici jak prohnuti v zadech, tak treba prirozeny prohnuti pazi, pak treba ten limec kape - nekdo mel k dispozici realnej kostym jako predlohu a stejne ho nedokaze zreplikovat s ohledem ani na vzor ani material. totez se da rict o tom prosivani kolem ramen. O tom plandajicim pasku uz snad vubec nemluvim, pochopil bych kdyby se tohle delo u nejakejch generickejch postav skladanejch z x assetu, ale ze je to takhle blbe odladeny u jedny z hlavnich postav mi hlava nebere - a opet na referenci je videt pomerne charakteristickej zpusob, jakym se vazal konec opasku a koukni na model:p A furt se bavime o jedny z hlavnich postav v cutscene - tohle proslo ostrizim zrakem genialniho direktora Vavry?
    VEVERCAK
    VEVERCAK --- ---
    GANDHI: A kďe je ten wish, náhodou oba obrázky jsou... Glorious. Fabulous. (sry nevím jak to říct česky aby to neznělo teple) Každopádně ať žije požehnaný Ptáček :)
    GANDHI
    GANDHI --- ---
    :p pujcim si odvedle [VRABCAK @ PŘED A PO ]

ntvl, to je jako variace na tema, co sis objednal a co ti prislo z wishe:p
    TALPENNY
    TALPENNY --- ---
    VIRIK:
    Ten bar prostě musel bejt NEJDRAŽŠÍ :)

HONZA09:

Po zakoupení KCD 1 1.00 PS5 s tušením kapitální zábavy z trapasu tak nějak tuším že KCD2 je to co je - AA záležitost s pár silnými a vtipnými momenty kterou hoch z Rychnova nazývající věci pouze pravými jmény dokázal vyhustlit lidem bažícím po čemkoliv s patřičnou nálepkou. Zde "realistický středověk" za AAA cenu samozřejmě :)

Promo má ovšem povedený už od jedničky- onehdá jsem zjistil že existujou lidi napříč zeměkoulí co v hadrech z Decathlonu přes léto berou ztečí slavné lokace z KCD. Jeden polák co se mi pochlubil že má každoroční KCD zájezd se mnou přestal komunikovat když jsem mu suše odvětil že v porovnání s Witcherem 3 je ta hra IMHO sračka :D
    VANEK
    VANEK --- ---
    Jste všichni ve Varech, či co?
    Dan Vávra: proč nemají videohry festival jako ve Varech - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/kultura/film-televize/dan-vavra-mff-karlovy-vary-kingdom-come-cinematic-cut.A250709_174137_filmvideo_ts
    MINERWA
    MINERWA --- ---
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    VIRIK: C) v tezisti meho Ega
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    já rozhodně nemám s alkoholem žádný problém

VIRIK
    VIRIK --- ---
    buran na výletě

VIRIK
    VIRIK --- ---
    něco jako žlutý mercedes v osumdesátkách? :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam