MINERWA:
Já si ale nemyslim že je jednička KCD úplně na píču hra ani že je Vávra neschopnej blb :) Myslim si jenom že +- od roku 2017 je z něj Brouk Pytlík z vesnice s krizí středního věku kterýmu trošku mrdlo z prachů a Úspěchu v Praze (!!!). Ne že by to posledně zmíněný byla tedy nějaká rarita ale ostatní případy to ani zdaleka tolik neventilujou. No a taky chápu že Warhorse neni Bethesda atd. Ke hře :
KCD 1 PS5 je IMO hra co se ukrutně tvářila jako AAA přičemž to byla tak AA šmrncnutá Indie. Ale dobře, promo. Dál to mělo grafiku dost z prdele (cestovní mapa jak z učebnice pro ZŠ rok 1986) a vyšlo to v technickym stavu ála Gollum. Vzpomínám si zejména na déšť jak z 486 a totálně nehratelnou první bitvu v lese. OK část popsanýho vyřešily patche a grafika neni všechno . No a výsledek ?
Nemastný neslaný AA RPG s místy otravným realismem a pár vtipnými momenty ( zlitej kněz atd.) A to je na ten humbuk IMHO trošku málo. Proti gustu žádnej dišputát samozřejmě ale raději si počkám na "realismus" co mi šmakuje a to je Gothic Remake kde má téměř každá akce důsledky a s Fantasy to tam moc nepřeháněj.
Neeebo kterýkoliv Dark Souls kde je obrovská příšera opravdu smrtící, každej prstýnek a bod do buildu je nutno důkladně vážit a atmosféra se dá krájet.
Nemluvě o opusu magnum Witcher 3 případně Horizonu 1 kde Guerilla standartní omajdu, příbeh a expení za mě povýšila z hlediska grafiky a hratelnosti na novej level. Když žánrově odbočim tak Mafia ?
Až s remakem jsem pochopil jak dobrá hra to ve svý době byla. KCD 1 mi prostě nedává smysl téměř v žádnym ohledu ale chápu že každej milovník středověku s hrady co má dost "Zachránce Světa s Draky a Firebally vol. 15869.." po tom skočí. Plus thumb up za promo :D
Já si to rád dám ujít (že to Warhorse přežije vim) a KCD2 nedám ani z nudy ve slevě, za mě neni žádnej důvod.