• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZFanklub Dana Vávry
    EVILMIND
    EVILMIND --- ---
    HONZA09: jako na první pohled ragebait, ale ve skutečnosti v tom je něco pravdy - máš omezenou množinu lidí, co hrajou hry konkrétního žánru, a tvoje hra by je mohla dokázat oslovit, a pravděpodobně se nijak extrémně nezvětšuje. Není to jako když prodáváš robotický vysavač, a postupně dokážeš přesvědčit víc a víc lidí, že to je dobrá věc i pro ně, tj. tvůj trh roste.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    JARMIK: No jako dobrý dokud nezačal vtipkovat o tom, že budou prodávat hry psům. WTF
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    Uz i Grog vi, ze mistr Ban je jen desorientovany senior:

Facebook
    https://www.facebook.com/photo/?fbid=10233344926711262&set=a.10200600353117387

HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    CLUSMAN: Jinak ad Bohemka, i když je to tady trochu OT, ale chtěl bych odpovědět, za tři měsíce budu odevzdávat jeden slušnej projekt a vzhledem k tomu, že mám moc dobré vztahy s Klamaczem, mě napadlo mu napsat, jestli nechce (technical i artistic) animátora, případně designera do Mníšku. A když už jsem dělal na tý Armě 3, tak proč nezkusit na dva až tři roky pomoct dotáhnout čtyřku. V Mníšku ještě zbyla docela dobrá parta lidí, který znám a i když tam jistej morální blok stran vedení mám, nabral jsem za těch 10 let, co jsem z Bohemky odešel, docela dost XP a mohl bych si říct o slušný prachy IMHO. Zase potkat starý dobrý známý, kteří ještě neutekli a když by mě to sralo, vypadnout můžu dycky. S Klamaczem se pracovalo dycky skvěle, má podobnej smysl pro humor a v Mníšku je to takové komorní. A je tam Edita (vyřazená, ale pojízdná T-72) a MoCap studio, kde bych se mohl naskillovat ještě víc v animaci, což se do portfolia hodí. Celkem nad tím přemýšlím.
    JARMIK
    JARMIK --- ---
    Mistr Klíma učinil poznámku o facebookách Mistra Vávry.

FIK 2025 | Videoherní blok
    https://youtu.be/qugfheh0g3Y?t=88m55s
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    HUGH_BOYLAN: Já jenom neznalým našeho malého game dev rybníčku pro jistotu vysvětlím, že Slavíček je Slavomír Pavlíček, my mu tak za jeho zády rádi říkali. Aby nedošlo k nějakému nedorozumění. ;)
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    CLUSMAN: Tak jasně, že to stojí za vývojářema, ne za Danečkem. Ten si jenom vyvaloval břuch v luxusní kanceláři a kázal pseudomoudra.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    CLUSMAN: Pettka je boží, toho nelze nemít rád. ;) Jsem rád, že nejsem sám, kdo si to myslí.
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    Nicmene se teda za me slusi rict, ze bez pana Bana by to asi nikdy nebylo a ze si WH vydupal a za vznik nese vinu on, za uspech uz bych daval kredit trochu jinam, ale stejne musi se nechat :) diky nemu ma praci hodne lidi
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    HUGH_BOYLAN: Presne a Petr Kolar z Ashborne je teda bozan no - ja jim pomahal dotahnout LTH v necem a to jak mi "podekovali" z toho ziju dodneska :D
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    CLUSMAN: Hele, to zní zajímavě. Martina znám z několika GDC a je to těžce v pohodě chlap.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    VIRIK: Tak já třeba z Bohemky odešel prostě proto, že mi nadřízeného dělal řiťolezec Lukáš Veselý (Izmi), který o animaci neměl nejmenší ponětí ani v technickém ani v uměleckém pohledu, chodil se mě neustále ptát, na čem zrovna vyšívám, tak jsem mu to vysvětlil a čuměl jenom jak puk. Z nějakých důvodů si ho tam nechávali jako relikt, protože dělal v Altaru, z jehož jádra vznikla brněnská pobočka Bohemky, ale neuměl vůbec nic, kromě svolávání nesmyslných meetingů. Lezl akorát do prdele Jarkovi Kolářovi a Markovi Španělovi a tím to haslo. Po půlroce (předtím mi dělal dva roky nadřízeného naprosto boží a superschopný Petr Kolář (Pettka), kterého dodnes těžce respektuju) Izmiho diletanství a neschopnosti jakékoliv podpory jsem to vzdal a Jarkovi Kolářovi podal rezignaci.
    CLUSMAN
    CLUSMAN --- ---
    HUGH_BOYLAN: Ja ti nevim jdes pracovat pod Martina Klimu, Vavrovi uz to davno nepatri a myslim ze uz je trochu vyoutovanej z ty company. Ja bych mel tenhle problem s Bohemia interactive spis s Pavlickem teda, ale chapu ten postoj
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    HUGH_BOYLAN: HUGH_BOYLAN:
    – nejsme v rozporu
    – tvoje morální zásady ti závidím, sám už vím, že třeba u sebe je ne vždy jsem schopný udržet /já jsem upřímný, taky za to často pak platím :)
    – myslím, že hodně lidí zde je ti vděčných, když sem tam to někdo řekne naplno
    – to s tou závistí a podobně, to vybírám z těch racionalizací (a samozřejmě pohrdání a snaha urazit), který používá často jak Dan, tak to jeho hejno nebo i ti jeho političtí kamarádi.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    VIRIK: Jinak závist v tom opravdu není, spíš pohrdání. Ať si svoje bohatství užívá.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    VIRIK: Mně je celkem jedno, kdo si to přečte, pro Warhorse bych nikdy nedělal už z toho principu, že jejich šéf Daneček je úplná piča. Mám nějaké morální hodnoty. To je jak kdybych měl jít za russáky bojovat na Ukrajinu.
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    Čtvrtmiliardáři by neměli existovat.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    HUGH_BOYLAN: řekl jsi nahlas to, co tu ví hodně lidí, nejsi sám. Ale jde o to, že v České společnosti je strašně obhajováno bohatství, a neřeší se jak k němu kdo přišel. I když máš pravdu, dost lidí si pomyslí, že závidíš, nebo tě obviní z levicovosti.
    Nebo prostě řeknou, že to je normální, on se prostě projevit a prosadit uměl a oni ne.

Ve skutečnosti si tím pak omezuješ kde můžeš pracovat, zda se nějaký doporučení k tobě vůbec dostane, nebo zda ti prostě nedají zakázku. V ČR vedle výše uvedenýho prcá kámen cihlu. Dan navíc rád vyhrožuje předžalobní výzvou. Zbytečný problémy za to, že si někdo bude vzpomínat jak to bylo před víc jak dvaceti lety.

A pak samozřejmě ty jeho fanoušci, kteří umí bejt i extrémně nebezpeční.

btw. lidi z Brna co to taky slyšeli, už v tý době přímo ze zdrojů, jsou i na nyxu, roky si taky myslí svoje. Já to taky slýchával, v Brně jsem vyrostl a zjevně všichni máme stejný dobový zdroje. Taky vím, jak to bylo s tím jeho metalem, a jakej a kdo je ten jeho kamarád, co mu jakože ten metal potvrzuje, jakej je to drsňák. V Brně se takovým lidem říká lidově "pohádkáři" :)
    Jeho legenda s antifou je na tom stejně.
    Aféra s černochy u jedničky se ani nestala jemu.

Taky je zde na nyxu spousta lidí z WarHorse. Taky mlčej.

A Dan tu má svoje ID taky. Ale vlastně bylo tu jen jedno ID, který si ho plně dovolilo kritizovat a konfrontovat. Danovi se tu ale nelíbilo, i když většina lidí tak nějak i vůči němu zůstávala neutrální, nebo dycky napíše, že ho uznává jako pracanta, ale má problémy s jeho názorama, ale už v té době byl silně paranoidní a už měl následky té své životasprávy. Nakonec Nyx jako celek hejtil na facebooku a tím to s náma tady uzavřel. Ale jakože úplně zlej tady na něj nebyl nikdo, ale současně tu neměl to svoje hejno.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    Nevim, jestli jsem to už někde nezmiňoval, ale fun fact, jak se Daneček ke slávě dostal. Info mám od tří lidí, kteří pracovali na první Mafii a velmi dobře jsem se s nimi znal během své akvizice v Bohemia Interactive a s jedním pak i v Gamajun Games. Všichni Danečka dobře znali.

Přišel den, kdy už byla Mafia ve stádiu slušné prezentovatelnosti a bylo rozhodnuto, že je čas se předvést na E3. Daneček byl prostý mission designer, nikoliv režisér, prostě klasický peon, tu hlavní práci dělali schopnější lidi.

Ale Daneček uměl velmi obstojně anglicky, tak ho tam poslali. No a on tam všem nabulíkoval, že to je "jeho hra", že to celé vymyslel, prostě arcipičus ulhanej a jak to celosvětová média převzala, tak si všichni v Brně dali čeloplesk a už nebyla cesta zpět, jak tuto informaci dementovat. A proto dodnes tento mýtus, že je to Danečkova hra, přetrvává, i když to není pravda.

Tady se krásně ukazuje Danečkův charakter, on je ve skutečnosti docela neschopa, ale trpí narcisistní poruchou osobnosti a nakonec se mu díky "slávě" podařilo udělat i docela úspěšné a dobré dvě hry. Ne, že by na nich měl zásluhu, prostě měl prachy na to, aby zaplatil kvalitní game devy. To je jak se Slavíčkem v Bohemce. To je taky úplný pablb, ale prostě díky prachům z JRC vlezl Markovi Španělovi do prdele a už to jelo. Španěl mimochodem taky není úplný LVMEN. Všechno to naprgal a udělal jeho bratr Ondřej, kterej raději utekl a řeší si svoje. Pravda, jeho prastaré commity bazilionu řádků bez jediného komentáře mi občas pily krev, ale to on byl ten motor, kterej udělal Operation Flashpoint.

Toliko k tomu, jak to v našich luzích a hájích chodí.
    VANEK
    VANEK --- ---
    NVT: Nebo se mu to přesmyklo (na kterékoli úrovni mezi židlí a procesorem) z brutální ;)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam