• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    MYKEZFanklub Dana Vávry
    Primárním cílem této diskuze je odlehčit ostatním auditkům, kde nejsou diskutující schopni odolat pokušení vznešeně a kultivovaně debatovat o tomto českém géniovi.
    rozbalit záhlaví
    BOD
    BOD --- ---
    WANAH: Fake screenshot? Mě to přišlo až na tu poslední větu taková běžná Vávra pasta :) potc. nebezpecnej sebestřednej stařec co raději ublíží hromadě lidí než aby byl zapomenut IMHO je, to není o jednom postu. Každopádně jsem rád pokud to není autentický post.
    WANAH
    WANAH --- ---
    BOD: Tohle Vávra nepsal.
    Mění to nějak tvůj pohled?
    BOD
    BOD --- ---
    HONZA09: Asi jsem s věkem smířlivější, vím že je nechápu a nechci s nimi nic mít, ale jsem rád že se základně shodneme a nestřílí se tu na ulici. Myslím rozumný ve smyslu že mají děcka, příp vnoučata a prioritou je pro ně skrz to klid a bezpečí kolem, nejsou to hovada co si přejí občanskou válku (což si u Vávry nejsem vůbec jistý), ale ohledně migrantů, queers ap. je to klasika.. i když se mě a mých blízkých část těch věcí citelně dotýká a jsem celkem vyhraněný af, jsem rád že si ty genocidní hemzy odbydou na netu a v hospodě kde se dá neúčastnit, koupí si tričko s hnusným designem a na ulicích je relativně klid, dá se apelovat na nějaké základní hodnoty a deeskalovat
    HONZA09
    HONZA09 --- ---
    BOD: většinou rozumný lidi, ale dost doprava.

Ty dvě věci se vzájemně popírají
    BOD
    BOD --- ---
    [ROENICK @ USTAV . PRO . DUSEVNE . VYSMATE]

Ta poslední věta zní trochu strašidelně, ještě když vyhrožuje meteorologům nebo komu, to by nemělo být ignorovaný a normalizovaný. Plus kontext.. přes kamarády trochu vím co má Vavra za arzenál a v jaké části střelecké komunity se pohybuje, většinou rozumný lidi, ale dost doprava. Když půjde do tuhého, stát a složky budou zahlcený a Vávra řadě z budoucnosti vystrašených fotrů bude s nějakým akčním řešením znít rozumně (prej naživo je dost v pohodě, rád mluví ale ne tak debilně jak na kameru nebo na netu a má takovou friendly/buddy autoritu říkali), tak to může skončit hodně špatně. Tyhle neurčité náznaky vyřizování účtů mě celkem znervózňují, čemu tyhle proklamace asi připravují půdu, no snad nedostane příležitost
    DAN_F
    DAN_F --- ---
    MATEEJ: Chce tím říct, že její likes a dosah jsou zprostředkované z nějaké eko-liberální troll farmy, za kterou stojí tajemná organizace profitující z agendy, kterou zastává.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MATEEJ:
    "Já vlastně nevím, co tím chce říct. Že si ty lajky kupuje? Že si je "kupuje" populistickou ekologií? Že se udělala na Macinkovi a bez něj by nebyla nic?"

ano :)

IMHO je to krásněj příklad "psaní myšlenkama" - on prostě přenáší vlak myšlenek na klávesnici, je to jeho fix a ty zdegenerovaný incelové co mu to žerou si připadaj jak když čtou něco kvalitního (délka se rovná kvalita).

A ano, on prostě nechápe jak fungujou sociální sítě, algoritmy atp. ze všech těch jeho postů to úplně tryská - tyvole a to mu je pouze 50 let a dekády dělá v "IT" (jasný, dělání videoher je jinej level než sociální sítě ale i tak).
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ADAMIRA: /Já to právě nemohl najít - ne že bych vyloženě toužil to číst./

Já vlastně nevím, co tím chce říct. Že si ty lajky kupuje? Že si je "kupuje" populistickou ekologií? Že se udělala na Macinkovi a bez něj by nebyla nic?

Já se vlastně divím, že ho to baví, že mu stojí za to věnovat tomu čas. Kdyby jednoduše napsal "Pche, vidíte ji? Co taková mladá, naivní holčina může vědět o světě", tak to bude stejně dobře vyargumentované jako ten jeho traktát (kde by člověk našel díru za dírou, kdyby se do toho opřel - už jenom to porovnávání počtu lajků pod videorozhovory těch dvou - čím to asi bude, když její publikum je tiktoková generace, která není na 20minutový rozhovor zvědavá?) a sklidí za to stejný počet lajčíků.

Těch příspěvků fláká na FB fakt neskutečný množství, to je mánie.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    MATEEJ: Heled jestli chceš vědět co přesně vůdce psal, tak doporučuju se na ten jeho status podívat, já jsem ho opravdu pouze "prolítl" protože to je bez nadsázky prostě bolestivý ty jeho traktáty číst (dobře hodím to sem, pravda je že hledat ten post v tý jeho grafomanský genocidě je zlo) - prostě jí jak úchyl projížděl profil a koukal kde se co zvedá po čem, co všechno si musela zaplatit a tak dále. Ten kokot prostě doteď nerozdejchal, že někdo zapochyboval nad tím, že céčkovej usoplenec Rajchl kterej by bez SpD dostal tak možná 1% ve volbách (a to jsem štědrej), může mít absolutně mimozní dosah kterýmu nemůže věřit nikdo kdo má minimální znalosti sociálních sítí. Tak líta po "woke" lidech a pytagorovou větou dekonstruuje každej like, je to neuvěřitelně ubohýa trapný a upřímě řečeno ,ubohý a trapný by to bylo i kdyby to dělal s Dewi.

A přátelé, máme tu další "zázračnou greenfluencerku" s olbřímým dosahem. Proč zázračnou? Protože podobně jako u Daniela Kortuse se jí podařilo také téměř ze dne na den stát se z naprosté nuly hvězdou s tolika sledujícími na instagramu, že ji to můžou závidět i hvězdičky z onlyfans. A i ty ceny dostala!
    Vyskočila na mě dnes v rozhovoru na DVTV, kde samozřejmě, jak jinak, hejtuje Motoristy! Stejně jako Kortus prakticky v každém svém příspěvku. Tak jsem se podíval kdo to sakra je, že si jí někdo zve komentovat politiku a samozřejmě, že je to v zásadě nikdo.
    Nebo respektive slečna, která se točí mobilem, když si maluje make up a při tom hejtuje módní značky jako Zara a propaguje kompostování. Woooow.
    Ještě v květnu 2023 generovaly její příspěvky max 1000 lajků a u toho JEDNOTKY komentářů. Vcelku jasně indikující, že něco je špatně.
    Když tu náhle 26.května 2023 příspěvek o udržitelné kosmetice a 5191 lajků a 96 komentářů. Velká část pouze smajlíky a srdíčka. A o půl roku přichází zlom! 14 tisíc lajků na vlogísku, kde instagram sice indikuje 84 komentářů, ale při rozkliknutí tam žádné nejsou, tedy kromě jednoho mého. "První!"
    Pak se dloooouho nic moc nedělo, když tu náhle znenadání u příspěvku z února 2024, jak jede na kole a hovoří o zákazu papírových kelímků a elektroautobusech v Nizozemí, má 28 tisíc lajků a 329 komentářů.
    V březnu už inzeruje, že je v Bruselu na srazu Evropských klimatických ambasadorů! Začíná kariéra!
    Pak zase chvíli nic, ale rekordní úspěch přichází v červnu a přináší ho příspěvek o zpracování bioodpadu ve Vyškově! Trhák! 28 tisíc lajků! Poměr lajků a komentářů 111:1.
    V červnu další příspěvek, tentokrát jak vystřižený z onlyfans, jak se sprchuje a vykládá, že Billie Eilish měla veganské turné. 27 tisíc. Poměr lajků a komentů rekordních 231:1.
    Další naprostý zlom nastává v březnu 2025, kdy propaguje zateplení budov houbovou izolací. 73 tisíc lajků u sponzorovaného videa od Spořitelny.
    Další hit v dubnu, další reklama na Spořku, 57 tisíc.
    A pak přichází vrchol kariéry. Říjen 2025, volby, první hejt na Petr Macinka a Motoristé sobě a 74 tisíc lajků.
    Další "hit" 76 tisíc lajků u příspěvku o zákazu aut v Paříži a hejt na Turka.
    Únor 2026 59 tisíc lajků a nominace na Forbes 30 pod 30. Stáž v Europarlamentu. A od té chvíle skoro už jen hejty na Motoristy, Babiše, hejt na Turka s 98 tisíci lajky, podpora demonstrací Milionu chvilek.
    A samozřejmě přichází podpora obnovitelných zdrojů energie! 128 tisíc lajků na příspěvku o nutnosti OZE kvůli válce v Iránu. A další hejt na Filip Turek kombinující do toho ovace na migraci ve Francii má rekordních 139 tisíc lajků.
    Jak vidíte, máme tu další hvězdu!
    Na instagramu má 239 tisíc sledujících a udělala za celou dobu 282 příspěků. Každým si zvedla sledující téměř o 1000. Sen každého influencera! Samozřejmě, že nejsou dohledatelné žádné placené reklamy, které by si zadala. Oganický růst! A samozřejmě díky tomu, že je "hvězda instagramu" a "greenfluencerka" absolvovala kolečko rozhovorů ve všech médiích, kde byste to čekali.
    Youtube Ministerstva životního prostředí (!!!!!), ČT24, Český rozhlas Leonardo, ČRo Osobnost Plus, ČRo Radio Wave, ČRo Junior, Člověk v tísni, DVTV, Standashow, TEDx, Reflex, Hospodářské noviny, CzechCrunch, Refresher, Čestmír Strakatý, Díky že můžem, Heroine.
    No a řekli byste, že hvězda internetu bude generovat na těch podcastech sledovanost jako blázen. Když to srovnám se sebou, já mám na instagramu 70 tisíc, generuju průměrně max 5000 lajků, takže jsem naprostý břídil a když jdu někam na podcast, tak to má 200 tisíc až 1.5 milionu zhlédnutí. Takže Rozárie bude muset generovat naprosté bomby v milionech, když má 3.5x víc sledujících a 20x víc lajků!
    Kolik vygenerovala průměrně u všech těchto velkých mainstreamových médií? Cca 4000.
    Nejsledovanější rozhovor je u Čestmíra 26 tisíc.
    Jen pro srovnání Matěj Gregor, stejná věková skupina a tedy i generační cílovka, má na instagramu 70 tisíc a jeho rozhovory v podcastech a videa na youtube generují desítky až stovky tisíc views. A do televize si ho zvou pouze proto, že je poslanec. Nemá tu výhodu, že by mu dával Forbes ceny a zvaly si ho všechny časopisy.
    Neboli překrásná ukázka virtuální mediální reality.
    Nějak se nám ta popularita nepřenáší nikam jinam, než na vlastní instagramový účet!
    Čím by to jenom tak mohlo být? Myslíte, že to je organický růst, nebo to někoho stálo nějakou tu kačku? Co na to říká větrníková lobby co údajně uplácela novináře?
    Trollí farma není zdarma.
    Nicméně i kdyby to všechno bylo real, tak otázka je, proč si naše veřejnoprávní média zvou opakovaně na rozhovor o klimatu někoho, komu je dvacet a jeho kariéra spočívá v malování si makeupu ve spoďárech a vykládání o recyklování brček, která čirou náhodou dělala asistentku europoslance Luďka Niedermayera?
    Celé bych to shrnul titulkem z jednoho média: Letadlem občas létám, ale o to přece nejde, říká greenfluencerka, která utřela Mirka Topolánka.
    Podotkl bych, že tím letadlem letěla naprosto nutně, protože by jinak nestihla ples. Jako fakt. Ať se tající ledovce neposerou
    LOPIK
    LOPIK --- ---
    MATEEJ: Vávrovi hází tolik klacky pod nohy, že ty jeho cinty na mě skáčou na FB každej den a to mně podobný věci fakt tolik nezajímají. (aspoň doufám, nevím přesně jak ty algoritmy pracujou kromě toho, že to dává prostě to nejvíc kontroverzní).

U mně to je teď reklama, reklama, random typka si něco zaplatila, Šmucler, reklama, reklama, teď pozor něco co mě okrajově třeba i zajímá, cyklisti jsou fajn, cyklisti jsou zmrdi, reklama, reklama, poplatky ČT jsou boží, poplatky ČT jsou zlodějina, reklama, reklama, hele někdo známej něco napsal, reklama, Vávra, random blbost atd..
    MATEEJ
    MATEEJ --- ---
    ADAMIRA: Rozárie Haškovcová (shluk.bunek) je full time influencerka v oblasti environmentální politiky (tedy relativně nudná záležitost na infuencování). Přesto má 23 letech na sociálních sítích zhruba stejný počet sledujících jako 50letý Dan Vávra, který přispíval na sociální sítě ještě dřív, než ona byla vůbec na světě. Takže z Danovy strany možná trochu závist, ovšem ten rozdíl lze snadno vysvětlit tím, že mu odpůrci svobody projevu soustavně hází klacky pod nohy, takže jeho kanály nerostou tak, jak by měly.

Pokud ji v tom příspěvku prezentuje jako make-up influencerku, tak je to nesmyslný cherry picking.

Btw nedávno jsem viděl nějaké její video, ve kterém říkala, že o tenhle druh influencerství a práce obecně usilovala hodně dlouho a trvalo jí několik let, než se to posunulo do stavu, když její tvorba začala mít nějaký dosah a dopad. Tolik k tomu "zázračnému ze dne na den".

Jako kdyby se takhle vozil do Dewii Veg, tak (možná) řeknu touché, ale takhle...
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    kouknul jsem na to, nečetl jsem to celý (to snad ani nejde) a vůdce stalkuje nějakou make-up influencerku a rozebírá jak jí stoupaj čísla protože propaguje něco "green", vobyčejnej voslizlej stalker

CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    Pardon, ke mně se to takhle už dostalo, neměl jsem chuť se jít podívat k němu
    SEJDA
    SEJDA --- ---
    CRAZY_IVAN: Zobrazit vice, znamena povyseni se na uroven osviceneho mistra.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    CRAZY_IVAN: Pane kolego díky za tip, tohle mi v tom všem uteklo, nicméně by bylo určitě vhodnější sem dávat ten text celý, jak kvůli prachobyčejnému pohodlí tak kvůli vůdcově dosahu.

Jinak ano, je :)
    CRAZY_IVAN
    CRAZY_IVAN --- ---
    to je fakt tak kyselej dědek

ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Vůdce jel na konzervativní konferenci za 1000 liber :D a reportuje z ní s větší frekvencí než s jakou bulvár reportuje když se narodí novej goblin v buckingham palace - navíc to prokládá debatama s místní dělnickou třídou, sjel jsem to tak nějak povrchně a... meh - nulová inovace, just boomer rambling - dost nemastný, neslaný, vopiče teda jakože dost, pro HC antiwoke incely doprý, ale u těch samotnejch těch 500 USD měsícně nevydojí.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LARS_GUNNER: Tady vůdce je stejná pomočená beta jako Turek, nikdy žádnou žalobu nepodá, jsou to idioti který moc koukaj na filmy a nemaj šajna jak žaloby fungujou a doufaj že se všichni podělaj jakmile jim nějakou žalobou začnou vyhrožovat.

LARS_GUNNER
    LARS_GUNNER --- ---
    ADAMIRA: Nikdo toho neudela pro svobodu projevu tolik, jako jeden debil, co neustale zaluje lidi za jejich svobodne nazory!
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam