• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NANTHEIBrož. jako krásný doplněk naší osobnosti
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Elsinor, koukni! ❤️
    Rod Huch (@rodhuch_grabador) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/rodhuch_grabador?igsh=Zmo1ODVhY3JtNzhq

DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    ELSINOR: to zní super, přeju, ať to zvládne denní nošení ❤️
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    DRABICZ: Přijde mi to pevný a odolný dost na normální nošení.
    NEI: Ano. :)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    Okay, my si totiž nechali dělat galvanem odznaky a rozpadly se, vypadaly betelně, (cca 2mm tloušťka, vypouklé, docela široká plocha materiálu) a stejně to nevydrželo, podle mne základ byla měděná fólie a na to galvanovala staybright mosaz. Ty z druhé várky už máme osmým rokem, proto moje obavy o organický list.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    DRABICZ: co do pošty. o technologii výroby šperku & čemkoli souvisejícím se můžete bavit i tady.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    ELSINOR: takže galvano, přijde ti to pevné? Přeci jen je to velká plocha a list je tenký,.na druhou stranu v té lázni je to 3-4 dny.... (kdyžtak klidně do pošty).
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    DRABICZ: Na Etsy je k tomu: "Brooch made of copper based on a natural linden leaf using the galvanic method, 100% original, unique designer jewelry. The leaf is patinated with fire, which adds unexpected color effects. Electroplating is a long and laborious process. The time of making such a leaf is 3-4 days. Electroplating means that any organic or other non-metallic object can be covered with a layer of copper through an electrochemical reaction. This layer is much thicker than ordinary plated jewelry, so if you take care of it properly, it will last a lifetime, or even longer! Each leaf, flower or twig is original, there are no two identical, and each of them is truly unique."

A tady ta paní to má i s videem, od ní taky nějaký věci mám. :)
    Nature-In-Drop.com
    https://www.nature-in-drop.com/cs/
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    ELSINOR: jak se tohle vyrábí? Galvanem to bude hodně křehké, ale forma a pak kalením docílit ten duhový efekt? Jestliže nevíš, nic se neděje, zaujalo mne to, to ano (a už zase chci vidět pod pokličku)
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    NEI: Na hodně věcech se shodneme, na některých vůbec. :)
    NEI
    NEI --- ---
    ELSINOR: Maminka má podobný styl jako ty, to je suprový.
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    NANTHEI: Je z ní nadšená. :)
    NEI
    NEI --- ---
    ELSINOR: Chvilku mi teda trvalo poznat, že ten lísteček, je brož. :)
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    ELSINOR: ta je NÁDHERNÁ ♡
    ELSINOR
    ELSINOR --- ---
    Dárek pro mámu. :)

NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    vyvinuly se původně z čistě praktických spon na oděv, aby držel pohromadě - antické fibuly a vikinské "štítové" spony určitě znáte všichni.
    slovo "brož" se k nám dostalo z francouzštiny, původ je však latinský a označoval prostě "špičatý nástroj" :)

i když brože původně "pouze" spínaly oděv, už v době bronzové mohlo jít o vysoce dekorativní předměty zdobené nejčastěji spirálovými motivy, ověsky a/nebo lineárními rytinami. z prosté spony se stal status symbol, ozdoba, šperk.

my jsme na to jen v druhé polovině 20. století zapomněli, ale naštěstí už je zase máme zpátky - brože můžete nosit kdekoli, a taky kamkoli. jehlici ve výstřihu svetru. podélnou brož jako na fotce na stojáčku. intaglii uprostřed pod límečkem košile, stejně jako tu severskou s ověsky rovně přes knoflíkovou légu. nebo taky na čepici.

brože jsou všechny ametystové z poslední čtvrtiny 19. století až po art deco Karla Ebnera, který využil starý kámen se vsazenou zlatou hvězdou a perličkou.

Deník starožitnice (@denik_starozitnice) • Instagram photos and videos
    https://www.instagram.com/denik_starozitnice/
    kdyby měl někdo zájem sledovat obrázky a řeči o starožitnostech

RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Další Brusel do sbírky.

RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Moje nová láska.

MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    WISTARIE: takovou jsem si přihodila k objednávce na čínském eshopu, kde jsem sháněla konkrétní věc, kterou jinde nemají. (Snažím se tam nenakupovat, ale občas se tomu nevyhnu, když dítě touží po nějaké cosplay věci.) Není to bohviečo, ale vypadá docela hezky.
    MADIETTA
    MADIETTA --- ---
    Zimní brožky za to, co mi zbylo ve Vinted peněžence :)

Vločky malá a velká, a vánoční věnec

WISTARIE
    WISTARIE --- ---
    NANTHEI: mě by se moc líbila a hodila nějaká taková větší ve stylu mašle/motýlka/vázačky k halence/košili.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    1MALALISTICKA: takovouhle nějakou nutně potřebuju já :D

1MALALISTICKA
    1MALALISTICKA --- ---
    NANTHEI: Asi nutně potřebuju nějakou brož mašličku.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    DRABICZ: na trhu jsou časté, ale jak nejsi starožitník, určitě jich tolik nepotkáváš :)
    s mincemi jsou u nás nejběžnější "legionářské" náramky a šatlény, ano.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    NANTHEI: s mincemi jsem viděl úpravu na náramky, šatlény i knoflíky, ale brož vidím prvně - přitom je to dle předchozího výčtu logické. Pěkný kousek!
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    ZLOKOCKA
    ZLOKOCKA --- ---
    NANTHEI: Miluju ten pulmesic s granaty.
    NANTHEI
    NANTHEI --- ---
    DRABICZ: to je bavorský stříbrný dvacetikrejcar z roku 1785! předělávka je určitě ještě z předminulého století :)
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    NANTHEI: z jaké mince je ta druhá zleva, vrchní řada?
    JAJITA
    JAJITA --- ---
    NANTHEI: Ach…
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam