• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIOnline a offline mapy mapy.cz, google.com,..
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    TALAGE: Obecně ta premium mě příjde že min otravuje nějakejma recenzema nebo balastem na sběr dat což je pro mě fer já dávám většinou jen recenzi když mě něco nasere a čtu recenze když někam jdu od nejhorších ... což je teda zvláštní přístup ale tak to mám ... Občas když mě to nadchne tak ale dám full :-)
    TALAGE
    TALAGE --- ---
    CHILDINTIME: Premium jsem poridil hned. Vlastne jsem nepochpil tu hate debatu. Vsichni kola za sto litru, fusekle za trojku, ale dveste pado je problem :)
    CHILDINTIME
    CHILDINTIME --- ---
    ONDRA_99: tak kdyz te tu mame :) pral bych si, aby slo v mobilni aplikaci (ios) klikat na vyskovy profil trasy tak aby se ukazovala hodnota (vyska nad morem) a zaroven se ukazovalo na trase kde to zrovna je. Takhle to funguje na webu a pomaha to pri planovani vyletu - rychle jde zkontrolovat kde je nejaky kopec a jestli je treba mozna se mu vyhnout apod. A taky teda uvazuju o tom, ze koupim premium jenom aby mi zmizela ta hnusna zelena vec v rohu, i kdyz zadne premium funkce nechci. Je to fakt otravny, nevim o jiny aplikaci, ktera by to takhle delala, ze furt neco zobrazuje.
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    ONDRA_99: Ja pouzivam mapy.cz na planovani vyletu na kole. Delam ctvereckovani ( https://statshunters.com/ ) a potrebuju udelat predem mapu toho co mam projet. Nevim jestli jste to vylepsili ted s moznosti na gravelu, ale priserne me stvalo, ze musim celou cestu naplanovat jako silnicku. Pak prepnout na mtb, coz mi planovani uplne prekope. Takze musim trasu rucne srovnat v dalsim okne, tak jak jsem to mela na silnicce a teprve potom si tam muzu naplanovat par odbocek mimo asfalt, protoze predtim me to tam nepustilo. Delam i vic jak 200 km vylety, takze mam treba 60 a vice bodu v mape.

Hrozne by se mi libila featura, kdy si mezi jednotlivymi body zvolim typ - zda silnicka, mtb ci ted nove gravel. Takze napr. 90% cesty by bylo planovano jen jako silnicka a 10% gravel jen mezi nekolika body.
    Nebo aspon aby se po kliknuti na ten dany bod dalo planovani presvedcit, ze tam opravdu chci jet i na silnicce.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    ONDRA_99: Dekuju :)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    PUEBLO: Nemuzu jit asi uplne do detailu. Za mapy zkoumame obecne chovani (ne jednotlivcu ale jako celku) podle ktereho se vyhodnocuje jak ktera funkce je vyuzivana.

Pohyb behem navigace se treba pouziva pro zjisteni dopravni situace (trafficu), ale tece to tam ve stavu “tady projelo x aut rychlosti y” a na zaklade toho se vyhodnocuji zacpy. A ty data se po chvili mazou.
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    Jeste by me zajimalo jestli a jak Seznam sleduje uzivatele a jeho trasy a co s temi daty nasledne dela :))
    PUEBLO
    PUEBLO --- ---
    ONDRA_99: Jezdim s mapy.cz hodne na roadtripy po evrope a nedam na ne dopustit protoze ani v prirode estonskeho ostrove Saaremaa me nenechala ve stych :-))

Jestli bych si mohl prat nejakou feature tak je to vec kterou mam rad u michellina. Zvolit si auto, palivo a appka by kalkulovala cenyu paliva v danych zemich, profil trasy a navrhla by krome nejrychlejsi a nejkratsi cesty i nejlevnejsi nebo nejekologictejsi :-))

Tak snad nekdy :))
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CUKI: Hele GPS vim ze se parkrat resila. Android ti posle obcas prisernou picovinu ale datove se tvari jako validni poloha. Presne to vypada ze najednou to chytne BTS polohu ktera je uplne jinde, ale tvari se jako presna poloha. A je to i ruzne u ruznych vyrobcu, obcas se tu po firme shanel nekdo s danym telefonem na testovani.

Ale tohle se me nastesti s iOS vubec netyka :D
    CUKI
    CUKI --- ---
    ONDRA_99: Je to jen můj pocit, do tohoto fakt nevidím, ale problém vidím spíše v tom že tyhle informace bere jako směrodatnější a nebo na stejné úrovni, než na tom jak je získává.

Jo a pro info je to na mnoha mobilech a mnoha verzích androida.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CUKI: To s mobilnim internetem a wifi vubec netusim, zeptam se kolegy pak schválne. A tohle bude uplne jinak. Veci jako pripojeni, GPS a dalsi senzory jsou dost rozdilne mezi platformama. Zatimco Apple nam to suprove zastinuje (doda nam agregovany informace jednim kanalem), tak na Android jsou nektere veci co slycham obcas docela oser (tim ze to jsou ruzni vyrobci kteri ne vsichni maji vse tou standardni Google cestou).
    CUKI
    CUKI --- ---
    ONDRA_99: Tak dobrý vědět. To se hodí i když nejsem z přátel ohryznutého jablka.

Mě by dost zajímalo, to předpokládám bude pro obě platformy totožné proč poslední asi 2 roky není možné používat současně mobilní internet a wifi když používám mapy.cz jako navigaci.

V některých lokalitách to háže děsný nesmysly a někde se mi ani nepodaří spustit navigaci (naplánovanou trasou) ...čeká na GPS, ale ten údaj má.

Očekávám že si to pomáhá právě těma BTSkama a nebo wifiAP, ale nějak to nefunguje.
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    CUKI: Jsem jeden z iOS vyvojaru na mapach, takze trosku. :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    ONDRA_99: Ty jsi insider? :-)
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    KLON: Jen bych upresnil ze jde o OSM (a to i SK). V CR nemame koupena data, ale mame svoji vlastni kartografickou redakci. :)
    KLON
    KLON --- ---
    JENDAVB: V cizině mapy.cz používají data z OMS, proto nemusí být přesná. ČR a SK mají svoje koupená data (myslím že od SmartMaps).
    PPNEKK
    PPNEKK --- ---
    JENDAVB: na navigaci googlemaps a na vyhledávání baraku jedine Mapy.cz(com) U nas asi neni nic lepšího a přehlednějšího. Neni problem ani s evidenčníma cislama. V práci oboje používám každý den.
    Jinak teda nechápu, kde mapy.com berou podklady. Kolikrát jsem v zahraničí nechápal ,ze mají označené různé cestičky,tábořiště,griloviste atd. Fakt pecka.
    V zahraničí pak ještě často používám kombinaci fotomap od Google Maps,map.com a fotomap v aplikaci P4N.
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    QWWERTY: já to mám ztišený koukám na mapu takže vlastně ani nevím jak to mluví ... včera mě říkala kamarádka co to tady mluví a hledala to pak nám došlo že navigace
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    CUKI: hele já měl koupenou navigaci pro obytná auta od MIO ale prostě nějak to skončilo umřelo takže ty mapy nejsou aktuální ale tam bylo přesně co píšeš šiřka výška ... tonáž jsme nikdy neřešil
    JENDAVB
    JENDAVB --- ---
    ONDRA_99: pozor pro kontext zavedlo mě to do uzkých jen mimo CZ ...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam