FRDK: ja to psala i tady, primarni cil tedy nebyl neplatit, ale kdo ma starou verzi pred vanocema 2024 a zakaze update / data na pozadi, tak se mu to neupdatne a ma kolik statu chce.
ja s verzi mapy pro android 7+ pozoruju asi o 80% mensi vydrz telefonu a to nepouzivam ani navigaci, ani stopare. jen se treba 2x za hodinu podivam, kudy dal...
problem je ze mapy do android 6+ vydrzi telefon 2 dny na vandru v pohode a se 7+ vydrzi tak 3 hodiny v pohode pri totoznem rezimu.
a nemam chut si kupovat novy mobil nebo 4 dalsi pwb jen proto, ze to udelali masakralne pazravy na veci, ktery v terenu vubec nijak nepouzivam a ani nepoznam jestli tam jsou nebo nejsou inplementovany. krom zravosti proste nevidim zadnej rozdil.
problemy sou ale 2.
1) starsi mapove podklady, coz nekdy muze byt problem
2) az prestane byt mozne do starych verzi podklady mapove podklady stahnout. pak teda asi koupim novy tlf nebo prejsu zpet na papir + vyfoceno do tlf z netu:D
ale v realu to, ze se parkrat podivam kam mam na rozcesti naplanovano jit mi nemuze za 3h vymlatit celou baterku, kdyz to nezvladne vyzrat ani 8h cesty vlakem na net, fb, atd... to mi porad tak 60% zbyde:D