• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIOnline a offline mapy mapy.cz, google.com,..
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VOZKA: asi bych s tema osmand mapama potrebovala poradit, nedari se mi najit nejaky windows mapovy rozhrani.

Pouzivam mapy tak, ze si na mapy.cz nakreslim kudy chci jit a pak si to jen syncnu v telefonu na vandru a pouzivam to pak i s tou trasou, ne jen jako cistou mapu, ale nemusim si doma na papir psat kde na jakym rozcesti chci odbocit z cervene na modrou a tak.

u tech osmand map se mi nepodarilo neco jako webovy rozhrani pro planovani najit? Porad nachazim jen navody nebo odkazy k verzi na chytry zarizeni... ale uprimne asi nemam moc chut kreslit treba 180km trasu v telefonu doma, kdyz vedle toho mam pc...
    CUKI
    CUKI --- ---
    VOZKA: Já jse doteď nepřišel na to jak tam překopírovat body zájmu z map.cz :-(

A druhá, nepotřebuji nějakou pokročilou navigaci, stejně naviguji jen offline, protože mapy.cz už asi 2 roky s daty haprují.

Ale co bych strašně ocenil, je abych mohl nějak manuálně třeba nějaký úsek cesty uzavřít. To je Zcela jednoduchá věc která by velmi pomohla. Prostě vím, že je tam třeba někde nějaká uzavírka, stržený most, nebo nízký/úzký průjezd. Ale nic s tím nenadělám a jediná šance je jet dostatečně daleko bez navigace jinam, aby mi to ukázalo jinou trasu. Což někdy může být klidně hodina jízdy. :-(

Přitom naprogramovat to je triviální věc, protože základ už tam je.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VOZKA: ja uz o tom slysela, musim se podivat, jestli to pujde na android 8 jako zaloha. navigaci nepouzivam, jen pro planovani a v terenu pro orientaci misto papiru... diky za tip
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    KRISKA: A co OpenStreetMap a něco jako OsmAnd? V ČR jsou mapový podklady většinou o něco horší než u map.cz, ale ne špatný (myslím že největší problém je absence aktuálních informací o podnicích atp.), v zahraničí mapy.cz nemají vlastní podklady a používají OSM data, takže tam by měla být kvalita stejná. Offline stáhneš co chceš, a umí to i nějakou základní navigaci - velmi základní, i protože nemá realtime data o provozu, takže na navigování autem je to blbý, ale je to nouzovka co funguje zcela bez internetu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KRISKA: To nevim, ale mám pocit že některé mi chodili, ale ruku do ohně za to nedám.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    CUKI: neupdatuje se ti ta aplikace nahodou? to jsem si v minulosti vsimla, ze kdyz se updatne zakladni aplikace tak chce novy mapovy podklady a drzkuje.

ja teda kdyz zakazu updaty tak mi to tak drzi klidne rok, dyl sem zatim nezkousela :D pac sem po roce a pul se staryma mapama delala experimenty s novyma a ty stary mam teprve nekdy od dubna zpatky.

ja mam na vsech wifi na ktery se pripojuju nastaveny omezeni dat takze se mi samo nic nikdy neupdatuje. ale s timto problemem sem se nesetkala.
    CUKI
    CUKI --- ---
    KRISKA: No já mám ještě jeden problém. A to je ten, že s nějakého záhadného důvodu ty stažené mapy přestanou fungovat. Stává se mi to pravidelně. Najednou se objeví jako nestažené a nic v tom nevidím. Ocenil bych možnost (klidně placenou) to stáhnout z NTB offline. Nebo třeba když se mi po... telefon tk to nahrát na provizorní bez toho abych musel stahovat několik GB kdoví odkud.

Vlastně mapy.cz jsou jedinná aplikace která mi brání přenést svůj profil na jiný telefon bez toho abych musel něco stahovat. :-(
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    Zajímavé. Já mám aktuální mapy a rozhodně žádné potíže s vyšší spotřebou nepozoruji.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    FRDK: ja to psala i tady, primarni cil tedy nebyl neplatit, ale kdo ma starou verzi pred vanocema 2024 a zakaze update / data na pozadi, tak se mu to neupdatne a ma kolik statu chce.

ja s verzi mapy pro android 7+ pozoruju asi o 80% mensi vydrz telefonu a to nepouzivam ani navigaci, ani stopare. jen se treba 2x za hodinu podivam, kudy dal...

problem je ze mapy do android 6+ vydrzi telefon 2 dny na vandru v pohode a se 7+ vydrzi tak 3 hodiny v pohode pri totoznem rezimu.

a nemam chut si kupovat novy mobil nebo 4 dalsi pwb jen proto, ze to udelali masakralne pazravy na veci, ktery v terenu vubec nijak nepouzivam a ani nepoznam jestli tam jsou nebo nejsou inplementovany. krom zravosti proste nevidim zadnej rozdil.

problemy sou ale 2.
    1) starsi mapove podklady, coz nekdy muze byt problem
    2) az prestane byt mozne do starych verzi podklady mapove podklady stahnout. pak teda asi koupim novy tlf nebo prejsu zpet na papir + vyfoceno do tlf z netu:D

ale v realu to, ze se parkrat podivam kam mam na rozcesti naplanovano jit mi nemuze za 3h vymlatit celou baterku, kdyz to nezvladne vyzrat ani 8h cesty vlakem na net, fb, atd... to mi porad tak 60% zbyde:D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    MARASAN: neni pokud otrebujes posledni verzi map na android 6+ max :D
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    Neni jednodussi a lepsi zatahnout tech 250 Kc za rok?
    PABLLO
    PABLLO --- ---
    Netušíte jak dosáhnout toho, aby se v aplikaci googlemaps vždy zobrazovala reálná rychlost jízdy? Nastavení/Navigace/Tachometr je zaplé, ale rychlost se nezobrazuje, respektive někdy se aktuální rychlost ukáže, ale zcela výjmečně. Přeinstalování nepomohlo, verzi mám aktuální (android).
    WEWERKA
    WEWERKA --- ---
    Wormhole do jine reality :) kousek nad Litomericemi.

VOD_KA
    VOD_KA --- ---
    KRISKA: Diky, vyzkousela jsem a nic. Napsala jsem na podporu, tak uvidime.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VOD_KA: takze mozna jim to napsat na support, pokud si zkousela nejaktualnejsi verzi... treba tam maj chybu
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VOD_KA: nemas starou verzi aaplikace jeste kdyz bylo mapy.cz? pac ja mam starou verzi aplikace (2024) a prave se mi odkaz na mapy.com taky uz neotvira v appce takze si vzdy odkaz nakopiruju jinam a prepisu na cz a pak se to otevre.
    VOD_KA
    VOD_KA --- ---
    CUKI: Nemyslim. Stava se mi to s kazdym odkazem na bod nebo trasu, ktery mi nekdo posle.
    CUKI
    CUKI --- ---
    QWWERTY: A funguje někde i online? Ono se hodí obojí.
    QWWERTY
    QWWERTY --- ---
    Softwarová sklizeň (16. 7. 2025): navigace nezasahující do soukromí - Root.cz
    https://www.root.cz/clanky/softwarova-sklizen-16-7-2025-navigace-nezasahujici-do-soukromi/
    CoMaps
    Navigace postavená na OpenStreetMap, který vznikla jako komunitní fork aplikace Organic Maps. Aplikace je navržena s ohledem na soukromí – neidentifikuje lidi, nesleduje vás a nesbírá žádné informace.
    Funguje offline,

Hike, Bike, Drive Offline Navigate with Privacy | CoMaps
    https://www.comaps.app/
    CUKI
    CUKI --- ---
    VOD_KA: Nepoužívá odkaz mapy které offline nejsou?

Já bych třeba využil katastrální data, ale ty prostě v offline nejsou. A jakmile zapnu data tak se zase podělá GPS a je mi to k prdu. Neví někdo jak tohle vyřešit? Ideálně zprovoznit KN v offline režimu?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam