• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    CUKIOnline a offline mapy mapy.cz, google.com,..
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CUKI: to sou zase pindy; dostanes email, ze se blizi prolongace a mas cas ji zrusit, pokud jsi trochu clovek, tak to stihnes.

"devět dní zdarma"? Ja teda dostal mesic, nicmene 250,- rocne, i kdybych zapomnel zrusit, tak zvladnu.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MARASAN: to vím, ale prostě mě ten přístup sere. Záměr že na to pak zapomeneš je jasnej. Mě je uprdele devět dní zdarma. Prostě očekávám jinej přístup. Volbu zaplatit za rok. A pak se uvidí. Proč tu volbu nemůžu nastavit už u platby?
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CUKI: neni nahodou prvni mesic zdarma? Ta opakovana platba se da zrusit, to vis?
    CUKI
    CUKI --- ---
    MARASAN: No předplatné jsem zatím nevyřešil, protože to po mě chce opakovanou platbu se kterou mám problém. Jinou možnost jsem zatím nenašel.

Ale pokud nevyřeším adekvátní zálohování bodů, tak vlastně ani nevím jestli mi to k něčemu je. Potřebuji GPS + název (v názvu mám rovnou popis) Je to několik tisíc bodů. Zmizeli mi body které jsem přidával několik měsíců z různých nařízení. Když nejseš přihlášen tak ti to uložení bodu ani nenabídne. To se mi stává často.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    CUKI: byl jsi predtim logged in? Protoze ulozeny POIs se ukladaji rave s uctem u Seznamu a staci (kdekoliv) se prilogovat a mas je k dispozici. Ani Premium s tim nehlo (u mne).

Ztratit POIs je na pytel :-/
    CUKI
    CUKI --- ---
    Tak jsem se dokopal k tomu předplatit si premium a teď zjišťuji, že mi zmizelo minimálně několik set bodů zájmu. :-(

Zoufale hledám možnost jak to adekvátně zazálohovat. Protože tohle opakovat nechci. :-(
    KUTAS
    KUTAS --- ---
    na mapy.cz už nejde kliknout v Praze na parkovací zóny? nebo se nějak divně koukám?
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    Update mapy.com na Apple watch je taky prima, jen je škoda, že nejdou offline, když většina lidí má mraky volného místa v nich, protože ten online režim je docela pomalý (ikdyž mám offline v telefonu). Taky hned po spuštění by mi přišlo intuitivnější hned vidět mapu a až pak vyvolat třeba stopaře. A úplně nejvíc samozřejmě navigace po gox trase - vyvolat si ze svých uložených. Podobně jak to má pode mě zatím pro AW zatím nejlepší workoutdoors.
    DATEL
    DATEL --- ---
    ONDRA_99: aha, díky za info a detaily 👍
    ONDRA_99
    ONDRA_99 --- ---
    DATEL: Je to tak. Web a mobil maji ruzne podklady. Web generuje rastrove mapy pro sebe jednou technikou. A mobil vyuziva vektorova data ktera se musi vygenerovat a otestovat. Jeste do Vanoc by mel vyjit ven update pro mobil.
    DATEL
    DATEL --- ---
    DATEL: Jo zapomněl jsem napsat, týká se to mapy.com
    DATEL
    DATEL --- ---
    Nevíte někdo, jak fungují mapové podklady pro mobilní zařízení v online stavu? Myslel jsem, že když smažu offline mapy, tak bude zobrazovat aktuální mapy, ale ne. To mají různé online verze pro web browsery a pro mobilní aplikace? Protože dálnici kolem Vysokého Mýta to přes web už ukazuje, ale v aplikacích ne (offline mapy jsem smazal).
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    jee mapy.cz mi po 2 mesicich od zareportovani chyby odepsali, ze mrknou a pripadne opravi:)
    DIVA
    DIVA --- ---
    Muzete nazumovat do ortofotomap na gugl mapach?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VOZKA: pres gpx je to jasna cesta, jen sem si rikala, zda mi neco neunika...
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    CUKI:
    KRISKA: Sám jsem to zatím nezkoušel, ale: OsmAnd podporuje import GPX souborů, což je standard pro sdílení bodů zájmu i tras.
    Seznam mapy umějí exportovat trasu do gpx (sekce Export naplánované trasy do souboru): https://help.mapy.com/cs/planovani/nastroje/
    A tady se tvrdí, že exportovat do gpx jdou i body: https://www.facebook.com/Mapy.comcz/posts/pozorn%C3%AD-map%C3%A1ci-kte%C5%99%C3%AD-exporty-gpx-vyu%C5%BE%C3%ADvaj%C3%AD-tohle-u%C5%BE-ur%C4%8Dit%C4%9B-v%C4%9Bd%C3%AD-ale-pro-ty-kte%C5%99%C3%AD/491792552985573/

Nevím jak dobře s tím pak OsmAnd umí pracovat, hlavně když tam chcete mít víc kolekcí bodů/tras nebo tam často přidávat nové a mazat staré, to musíte vyzkoušet. Kamarád tam takhle nahrával body zájmu z obří sdílené google mapy (nějak vyšší jednotky tisíc bodů) a to fungovalo docela dobře a aplikace s tím byla výkonnější než google mapy :).

Každopádně OsmAnd je myslím jen mobilní appka, takže ta cesta je naklikat si co je třeba na mapách.cz nebo na googlu a pak to nahrát do telefonu a importovat do OsmAndu.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VOZKA: asi bych s tema osmand mapama potrebovala poradit, nedari se mi najit nejaky windows mapovy rozhrani.

Pouzivam mapy tak, ze si na mapy.cz nakreslim kudy chci jit a pak si to jen syncnu v telefonu na vandru a pouzivam to pak i s tou trasou, ne jen jako cistou mapu, ale nemusim si doma na papir psat kde na jakym rozcesti chci odbocit z cervene na modrou a tak.

u tech osmand map se mi nepodarilo neco jako webovy rozhrani pro planovani najit? Porad nachazim jen navody nebo odkazy k verzi na chytry zarizeni... ale uprimne asi nemam moc chut kreslit treba 180km trasu v telefonu doma, kdyz vedle toho mam pc...
    CUKI
    CUKI --- ---
    VOZKA: Já jse doteď nepřišel na to jak tam překopírovat body zájmu z map.cz :-(

A druhá, nepotřebuji nějakou pokročilou navigaci, stejně naviguji jen offline, protože mapy.cz už asi 2 roky s daty haprují.

Ale co bych strašně ocenil, je abych mohl nějak manuálně třeba nějaký úsek cesty uzavřít. To je Zcela jednoduchá věc která by velmi pomohla. Prostě vím, že je tam třeba někde nějaká uzavírka, stržený most, nebo nízký/úzký průjezd. Ale nic s tím nenadělám a jediná šance je jet dostatečně daleko bez navigace jinam, aby mi to ukázalo jinou trasu. Což někdy může být klidně hodina jízdy. :-(

Přitom naprogramovat to je triviální věc, protože základ už tam je.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    VOZKA: ja uz o tom slysela, musim se podivat, jestli to pujde na android 8 jako zaloha. navigaci nepouzivam, jen pro planovani a v terenu pro orientaci misto papiru... diky za tip
    VOZKA
    VOZKA --- ---
    KRISKA: A co OpenStreetMap a něco jako OsmAnd? V ČR jsou mapový podklady většinou o něco horší než u map.cz, ale ne špatný (myslím že největší problém je absence aktuálních informací o podnicích atp.), v zahraničí mapy.cz nemají vlastní podklady a používají OSM data, takže tam by měla být kvalita stejná. Offline stáhneš co chceš, a umí to i nějakou základní navigaci - velmi základní, i protože nemá realtime data o provozu, takže na navigování autem je to blbý, ale je to nouzovka co funguje zcela bez internetu.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam