• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARLOSKStezka Českem
    O_THREE
    O_THREE --- ---
    Pokud bys měl cestu přes vesnici Kamenná Horka, doporučuji navštívit luční bar. Ve Snēzne pak Fritzscheho arboretum.
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    KARLOSK: Cením tu nádražku. Dekuju. Ideál pro Děčín/PHA.
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    KARLOSK: Super. Dík za dohledání reportu.

Tahám si Sawyer mini tak potok stačí. Útulnám se spíš vyhejbam. Moje asociálnost mi nedovolí usnout vedle lidi které neznám. Vyhovuje mi Hamaka + karimáma.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    SAKALICEK: Já to šel z Dolní Poustevny do Krásné Lípy a super. Za mě nejkrásnější úsek z Lobendavy do Šluknova kdy se jde po čáře. Je tam hromada německých útulen, ale samá vosa. Úsek Lobendava - Šluknov je navíc dost suchej a chce se předzásobit vodou. Já nenarazil na jedinou studánku a potok jsem netestoval, i když přes filtr by se asi dalo, vypadal čistý, žádná pěna, nic.
    Pokud bys měl na konci trasy hlad, zajdi/zajeď do Jedlové. Luxusní nádražka, dobré pivo a dobré jídlo.

[KARLOSK @ Stezka Českem]
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    Cauves, po loňských dvou etapách jsem došel za 11dni do Děčína. V pátek si do neděle střihnu alternativní trasu nejsevernější bod ČR, ať neminu ten patník. https://mapy.cz/s/posalelecu

Šli jste to? Je pls v těchto místech něco co neminout nebo naopak čemu se vyhnout?.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KRISKA: za tepla je tam skvely koupani za kazdym druhym rohem.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: to rozhodně je, ráda tam jezdím. A tentokrát si k tomu přihodím ještě kousek jižních čech.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Česká Kanada je prý tuze nádherná. :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: nekam do tech koncin se chystam pristi vikend, se stezkou to ale nema pranic spolecneho, jen si rikam, ze tam to nemam jeste moc prochozeny :)
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Už mě to tím vlakem přes celou republiku nebaví. Ukrojím Jižní Čechy a Moravu.
    Pozítří sem :)
    Mapy.com
    https://mapy.com/s/morekedese

Každopádně mě baví jak s výškovými metry pracují mapy.cz a garmin. Předpokládám, že u garminu to bude přesnější. Nicméně posun o 250m už je dost.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Přesně tak. On si všechny oběhnul a v pohodě.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: takzw jsi tam proste prisel a neresil a platil az prisel?
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: On tam prý chodí asi třikrát denně. Celkem pohodový chlapík. Za mě přišel nějak okolo půl deváté. Má sice terminál na tisk účtenek, ale platba kartou nejde :D
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: krkostena je des:D uz se v pulcinskem taboristi da dojit a platit, nebo se musis objednat predem a uhnat majitele? driv si ho musel uhnat jinak si tam nesmel tak me to zatim odradilo tsm jit spat
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    MARASAN: Tak výstup by byl v pohodě. To Papájské sedlo z Krkostěny bylo zlo :)
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KARLOSK: Makyta je notorious :-D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Pokus číslo dva :D

Ve čtvrtek musím ještě do práce. Vždy když jdu do práce a pak někam jedu, je velice pravděpodobné, že tam něco nechám. A taky že jo. Hadička od hydrovaku a ortéza. :)

Sedám na Vlak směr Vsetín, kde pokoupím dobroty a pivo a čekám na vlak do Velkých Karlovic.
    Vzhledem k pozdnímu času podvádím tágem směr Kasárne. Jsem rád, že jsem si těch 400 výškových metrů ušetřil a stejnak bych došel pozdě a nestihl západ slunce.
    5km na Stratenec. Sem se jaro ještě nedostalo. Potkávám zmrzlé kaluže. Už tady jsou výhledy luxusní.
    Na Stratenci je to nádhera. Příštřešek, rozhledna, pár ohnišť, které nevyužiju. Na spaní jdu zabrat rozhlednu.

Druhý den vstávám tradičně s rozbřeskem. Kafe, korbáče, polívka, zabalit a hurá šlapat. Dle počasí je v Karlovicích -1°C. Na Hřebeni bude ještě o pár stupňů méně.
    Potkávám občerstvení Vintrovka. Přes den jedou standardní obsluhu, mimo otevíračku je tu samo-bar s platbou přes QR kód. Beru vodu, colu a mažu na Malý Javorník zpět do Čech.
    Portáš nabízí první český výhled. Pokračuji přes Kohútku na Krkostěnu do Papájského sedla a na Makytu.
    Tohle není Stezka Českem, tohle je Mordor. Připadám si jak Frodo, ale já nenesu zničit prsten, já jdu zničit sebe :D
    200 dolů, 300 nahoru a furt tohle dokola.

Od Makyty absolutní nádhera. Jdu už cca v 800m.n.m a tady je už jaro v plném proudu. Vše je až toxicky zelné, vše kvete.
    Potkávám masivní mraveniště cca 3x3m. Takové veliké jsem v životě neviděl.
    Výhled pod Butorky a Šerklavou jsou neskutečny... Alpy tě ohromí Karle, ale tohle tě dojme :)
    Teď už se jen doplazit do Pulčína.
    Pulčínské skály jsou něco nádherného. Tam fakt stojí za to jet přes celou republiku.
    Docházím do Restaurace Stodola. Sotva usednu, přiběhne servírka, že mají smažák navíc a nutně ho musím sníst jinak se vyhodí a to by byla škoda.
    Kdo já jsem abych odporoval :) Při placení jsem důrazně upozorněn, že ten smažák jsem dostal k 1. máji a nemám se ho snažit platit :))
    Kupuju nějaký plechovky k ohni, ještě mám v batohu buřta.
    Dneska spím v Tábořišti Pulčín. Za padesát na noc. Pohoda. Tábořiště je dostatečně velké, má tři přístřešky, pár ohnišť, tekoucí vodu a pár kadibudek.
    Po těch 27km, 850 výškových nahoru a 1200 výškových dolů už jen relax.
    Mám také nový rekord. Odpadky jsem si nesl ze Stratence až do Pulčína. Čekal jsem alespoň nějakou popelnici nebo odpadkáč na Kohútce, když je to lyžařské středisko, ale nikde nic...

V sobotu směr Valašské Klobouky.
    K snídani kafe, Tikka masala a birell. Takové posrávací menu, ale já na tu oves či jiný věci nejsem. Mít možnost, dám si kachnu se šesti. :D
    Projdu Pulčínem, pomazlím asi pět koček a beru to přes Francovu lhotu do Střelné, kde před Jednotou dávám ranní pivo.
    Pak už jen Valašské Příkazy a Klobouky...
    Do města už ani nezacházím, za pár minut mě jede bus do Horní Lidče a přes Vsetín se vracím domů.

Konečně jaro, konečně teplo. Příště už beru letní spacák.

Ještě jsem našel pár fotek.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Měl jsem tu rozepsaný report, ale kocour mě šikovně šlápnul na power button u počítače :D :D takže zatím fotky, bylo krásně.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Už jsem tu zas!
    Čekám na vlak do Karlovic a pak směr Stratenec!
    Etapa 20.
    Trasa 59,1 km • 15:30 h
    Mapy.com
    https://mapy.com/s/javacesahe

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam