• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARLOSKStezka Českem
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KRISKA: takovou zkusenost nemam. myslel jsem to tak, ze to ze vznikla via Czechia/ stezka českem spoustu lidí co by je to původně ani nenapado motivovalo k tomu vyrazit na vandr. A jestli se nekde vychýlí z ofiko varianty? Hike your own hike :)

Me by třeba nebavilo jit stezku takto po částech o vikendech, (uz jen kvuli doprave) libilo by se mi aspoň pulku třeba dát v kuse, ale je mi jedno jestli to ma někdo jinak.
    S elitářstvím o kterém píšeš jsem se nesetkal. V dnešní době kdy v outdoor komunitě frčí dálkové treky a každý druhý napsal knížku o tom jak přešel PCT je to takové úsměvné, no :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    NOISEGATE: ale to samozrejme mohli i bez existence stezky.

Spis me asi jen zajima, proc nekdo rika ze jde stezku kdyz ji nejde, jak tomu rika samozreje fuk je.

Ale na druhou stranu to fuk neni, protoze pred lety clovek s krosnou kdyz vzbudil zajem, tak stylem "kam jdes, co za vybavu, kudy, na jak dlouho" a dneska je otazka "jdes stezku"? a kdyz je odpoved "ne", tak najednou totalni nezajem od okoli. Jak kdyby se svet turistu s krosnou najednou rozdelil na ty co jdou stezku - je duvod se o ne zajimat, a ty co nejdou stezku - neni duvod se o ne zajimat :D

vsimla sem si tohoto fenonemu vlastne od vzniku stezky, ze "stezkare" vlastne nezajima souputnik, se kterym se miji, kdyz taky neni stezkar :D

takze casto chci zavest hovor treba na trasu, na vybavu ale jak nejdu stezku, tak se se mnou stezkari nechtej bavit a jejich usmev a zajem okamzite opada :D (ale ne vzdy, cest vyjimkam)
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KRISKA: spoustu lidí to prostě jen motivuje obejít republiku, za mě ok. To pohraničí tady máme z drtivý většiny nádherný. Jestli tomu někdo říká Stezka nebo ne je fuk
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: ja vim ze ne, spis mi porad unika, proc clovek "jde stezku" kdyz ji nedrzi presne? nebo proc rika, ze jde stezku, kdyz ji nedrzi presne a teda ji nejde?

ja useky stezky ceskem sla vlastne 2x... jednou s holkou, ktera ji sla, ale nedrzela ji zcela ale rikala tomu tak, tak sem tomu tak taky rikala a podruhe s jinou, ktera ji drzela 100% vpodstate az ne jednu kratkou vyjimku... zatimco ja si trasy planuju zcela podle znaceni a kdyz nahodou je kus znaceni i soucast stezky, tak to pro me stezka neni, protoze ja ji primarne nejdu a vpodstate me moc nezajima, jen obcas jdu s nekym, koho jo a pak je to v jeho rezii.

tak spis takova recnicka otazka, abych zkusila pochopit, co lidi vede k tomu "jit stezku" a pritom ji "nejit" :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: já to beru spíše jako takovej mustr. Někde se jí držím nekde kde je moc asfaltu si udělám alternativní trasu, když me na trase zajímá něco více tak si zajdu...
    To není zákonem dané ze se ji musíš držet :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: takze jakej ma presne smysl jit stezku a pritom si ji upravovat?

proc si potom neudelas uplne vlastni trasu sam?
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: já si tu stezku dost upravuju. Jizerky jsou ale dost asfaltový, to se ví
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: uzij si to, ten sever moc neznam, ale mam ho desne rada. Ale kdyz se divam na tu trasu, tak zase hromada asfalu.. kterymu by se mozna i dalo vyhnout... proste stezka ceskem neni pro me, tak jak je vedena, radsi si delam podle KCT tras trasy vlastni... ale urcite to nic neubere krase jizerek i kdyz je tam dost silnice.

ja su rada, ze na to ochlazeni sem uz prijela domu z malych karpat a aspon muzu celej den promazavat svych 1800 fotek :D:D

takova technicka... kolik si treba z 2-3 deniho vyletu dovezes fotek? zverejnis jich vzdy jen par, takze budes asi umirneny tvoritel?
    LIQUID_SOUND
    LIQUID_SOUND --- ---
    Nemáte někdo třebas v červnu/červenci v plánu etapu Jizerské hory – Krkonoše (Chrastava - Žacléř)? Nebo etapu Šumava (Nová pec - Železná ruda)? Rád bych se k někomu přidal. Na lehko i na těžko, přizpůsobim se. Na nějakou aktivní pohodu. O posouvání hranic nebo o zevl&kalba style ve čtyřicetitřech už nemám úplně zájem. :) Klidně do pošty. Dík.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KARLOSK: tak to jsem si jen rejpnul no:) ta dostupnost autem z Prahy je prostě nebezpečně pohodlná

NOISEGATE: tvl oči přecházelY. Babička učitelka se v hrobě obrací.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    NOISEGATE: Tělocvična Prahy slyším prvně. Ale jako je pravda, že jsou to první hory kam jsem jako Pražák jel. :) No za Jizerkama je to ještě horší, tam to je totální čurákov jménem Sněžka.
    Tam to plánuju navštívit někdy v úterý odpoledne až bude půlka republiky vylitá na festivalech.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KARLOSK: tu "přirozenou saturaci" potvrzuju, byl jsem v Lužkách teď o víkendu a až oči přeházeli nad tou parádou.

Obecně mám Lužky čím dál raději, stojí zatím tak trochu ve stínu vedlejšího mírně exponovaného českosaska a z druhé strany "tělocvičny Prahy" Jizerek.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Již zítra...

Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/gabegobupe

Dojdu to co jsem minulý týden nedošel a v plánu je to ukončit v Harrachově. Jizerky mám celkem prošmajdaný. Loni jsem chrápal na Jizeře, to byla prdel v 0°C v letním spacáku :D
    Teď už budu mít s sebou peří do -14°C takže lambáda.
    Celkově má být od zítřka do soboty kosa. Ale co, Hausmanka U Kozy, Hřebínek - doufám, že bude zelňačka, Knejpa a chleba se sádlem, Protržená a pivko ze zdi...
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: falkenstein boziiii
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Lužický hory... Oproti Krušnejm je to dost změna. Je zde více stoupání, už to není taková placka. Příroda je tu v jarních měsících absolutně nádherná díky všudy přítomným bukům.
    Z občerstvoven můžu doporučit nádražku Jedlovou, tam vaří dobře a ty gulášovky jsem měl dvě a Chatu Luž. Na Tolštejně a rozhledně Jedlová jsem nejedl, pivo tu mají Cvikov, který je sice fajn, ale nechci chlastat ve vedru dvanáctku.
    Po trase stezky jsem nenarazil na jedinou studánku, takže vodu somrovat po cestě v restauracích.
    Doporučuji si také vyšlápnout kamenný peklo na Hvozd / Hochwald. Výhledy jsou tam luxusní a kousek vedle další rozhledna za 1,5 eur.
    Do Jítravy pak už není ani jídlo ani pivo ani voda. Až na benzínce u Sloních kamenů, která disponuje bistrem s výběrem základních hotovek.
    Dále už jsem došel jen do Zdislavy a jel domů. Ráno tam stejnak proběhl nějakej brutální slejvák, takže nakonec byl odjezd ok.

Upozorňuju, že jsem u fotek opravdu nesahal na barvy a je to tam takhle přesaturovaný i v reálu... Sám jsem to nechápal. :)
    Rybniště - Zdislava | Zonerama.com
    https://eu.zonerama.com/Karlosz/Album/13207194

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Pohled na Luž z Falkensteinu, fleku kde jse chrápal...
    Pod tím pár metrů za čárou už náš Krkavčí kámen.
    Tohle místo je celkově magický a historie stejná jak stovky objektů co v padesátkách vyhořeli a pak už se neobnovovali díky blízkosti hranicím...

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Na stezce skrz Lužické hory proběhla luxusní sranda...
    V noci na dnešek mě nenechali přespat ostatní vandráci hrou na kytaru asi až do dvou do rána, za což fakt díky... A do toho se tam začli hádat jeleni... :D
    Normální jelení řev jak při říji akorát z dvou různých míst.
    Jestli si ty paka řešili teritorium, nemohli si vybrat lepší termín.
    Z 71km došlo díky absenci energie na 58km.
    Fotky a další srandy zítra... Mám dost
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Tyhle prodloužený víkendy by mohli bejt 2x do měsíce pravidlem... :)
    Zítra až sobota: Rybniště - Chrastava - 71km tj. 25+33+13km
    Občas tu asi nahodím pár fotek.
    Mapy.cz
    https://mapy.cz/s/pobolaveja
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: jako ty "perforované" stěny jsou k smíchu no... https://viaczechia.cz/utulny/
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: do vsech tehle utulek silene fuci, takze se neschovas. a na vysocine u jihlavy, kde byva snehu a zima, tak tam vubec takova konstrukce kde se nemuzes v necasu ani nasvacit, nedava moc smysl - hlavne kdyz ji treba daji na otevrenou plan u te jihlavy. sme si tam v unoru radsi ani nesedly, bysme tam vymrzly na tom silenym vetru.

takovyto postavime utulny ale udelame je tak, aby bylo hodne neprijemny je pouzit... anebo jen v peknym pocasi :D
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam