Tak foto s příběhem až dneska. :D
Staré Město pod Sněžníkem - Malá Morávka - krátim jak jen to jde...
To cestování vlakem už je delší než na západní bod. Z Prahy EC do Zábřeha, rychlík do Hanušovic a šukafon na závěr do Starého Města pod Sněžníkem.
Ve vlaku jsem sežral k snídani půlku zásob takže si v klidu doplním 2x cukry. Co jako, že je 9 ráno. Jsem na vandru a vandr začíná pivkem a alespoň bude co potit.
Hnedka ze startu mě čeká 666 výškových metrů do Ostružné.
Zde nacházím potraviny a naproti hospodu. Pivo!
Tři kousky + polívka. Platím a zjišťuju, že mě jede do Ramzové tu jednu zastávku vlak a to za 10 minut.
Jo, krátím si cestu. Mám na nohách nový Meindly a s těma nechceš šlapat asfalt.
Koukám do mapy a výšlap na Šerák vzdávám... 800 výškových v nových botech nechceš.
Je tu lanovka!
Co jako?! Vzhledem k tomu, že nijak v zimě nesportuju tak jsem se sedačkovou lanovkou ještě nikdy nejel... Tohle všechno má bejt zábava a ne utrpení.
Platím 350,- až na Šerák.
Čumím, že tu není tolik lidí i přes přítomnost lanovky. Sedám na další piva a nějaký zobání ve formě hranolek a klobásy.
Když už jsem tak hezky načatej, pokračuju si to ke Vřesové studánce přes Keprník.
Tenhle nemilej kopeček má stejný metry jak nedalekej Králičák. Potim ze sebe ty piva. V sedle akorát vystřízlivíš abys ještě to kilo - metrů vylezl.
Paráda. Vřesová studánka umístěná na místě kapličky i kostelíka a dokonce i chaty. Nic z toho už zde není.
Pivko, rohlík a jde se spát.
Ten podělanej úplněk mě nenechal vyspat. Hodinky hlásí něco kolem 3,5 hodiny. Bude sranda.
Balím se a mažu na Švýcárnu. Začíná tu být po cestě dost lidí...
Dávám točenou bezinku a plechovou Plzeň. Ostravskýho Mustanga fakt nechci prosrat.
Asfaltové peklo k chatě Barborka je protkané živou tkání kmitající jak rakovina...
Jo, je to tu jak na Václaváku. Miliarda dementů co si přijelo autíčkem na nejbližší parkoviště vysírat lidi co tu přírodu fakt respektujou. Očekávám v přírodě po tomto víkendu asi tak 15 tun hajzláku v lesích.
No co největší nasrání ještě přijde...
Jdu směr Karlova Studánka.
Cestou jsou totiž moje oblíbené vodopády, tentokrát na Bílé Opavě.
Hele absolutní nádhera nebýt zájezdů Poláků, kteří si prostě sednou na cestu a svačej pyčo... To samý zájezd kenů a bárbín v nějakej hyper najkách s brutálníma lyžařskejma brejlema tpč.
Jo nenávidim tyhle dementy. Kdyby raději zůstali na Chodově v nákupáku...
No co. Já mám na tohle štígro. Stejně jako na to, že se v Karlově Studánce koná nějakej žer fest. Další lidi vole! :D
Ale tady už je to klid. Kupuju pivo, mámě Štramberský uši a mažu si to do Malé Morávky.
V cíli je totiž hromada hospůdek a potraviny.
Nohy bolej jak kráva. Ty boty jsou fakt tvrdý a těžký, ale jsou to terminátoří boty. Jiný už nechci. Držej i na mokrejch kořenech, mám v nich jistou nohu... Až se rozhejbou, budou dokonalý.
Malá Morávka mě nabídla tři pivka a smažák. Jsem spokojenej mohu zemřít.
Nicméně před tím plánovaným úmrtím musím dojít přes hromadu kopřiv a dalšího sajrajtu na Kapličkový vrch.
Je tu hromada lavic a přístřešek. Ještě obětní kámen a bude to dokonalý.
Sedám, piju pivka, čumim na Wednesday v mobilu a relaxuju. Zítra odjezd místním railjetem.
Zřejmě tu překážím místní rodince myší tvl. Pískaj vole, šustej v listí. Plus tu něco běhá, že pod tím praskaj větve. Mě už nikdo nenasere. Pokus o další spánek.
Mimochodem, nad tím přístřeškem je umístěn místní budík v podobě kaple se zvonem.
V 6.00 místního času to začlo bimbat. 4 minuty v kuse ti to řve 15 m vzdušnou přímo do ucha :D Ještěže mě ta myš nenechala dospat a já už se v tý době cpal kafem a chemickejma těstovinama.
Jdu opět do místního krámku. Vzhledem k mojí zřejmé psychické i fyzické nesmrtelnosti si dávám tři rohlíky z penamu a ďábelský tousty z hamé. Pokud mě nezabije tohle tak už nic.
Mažu na místní výletní vláček.
Tvl! větší retro krom parního vlaku už člověk nedostane. I kamna na uhlí v tom přípojným voze od Hurvínka člověk najde.
Tak hurá na Bruntál.
Bruntál Assault, přestup na rychlík do Holomóca a přecpaným ECčkem do Prahy. O tý cestě se raději zmiňovat nebudu. Milimetry vůle a mohli mě obsadit do remaku filmu Volný Pád s Michaelem Douglasem.
Tak zas přístě... :)