• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARLOSKStezka Českem
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    tak to nakonec vypada, ze fakt v pulce brezna stravim 5dni na via czechia stredozemim... no jako brezen bych si na to asi nevybrala, hlavne teda pocasi asi nebude zrovna teply, slunecny a suchy :D ale dovolena priklepnuta a partak jinak nemuze.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KARLOSK:jj ten led byl brutal, shodou okolnosti jsem byl pres vikend taky v Beskydech a bez nesmeku to byla sebevrazda
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: ten led je debilni ale nesmeky a hole by meli umoznit cestu a spis ji jen ztizit ze si zamakas a trening na sezonu tim bude dostatecnej:D

ja zdechmu v breznu typan co se k nemu pridam chodi 30 denne a to si uz nepamatuju jaky to je, pac nemam zadny kamosw co by to usli vic dni po sobe a kdyz du sama tak mam delsi flakaci pauzy
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    NOISEGATE: To na to nemá vliv. Je to tím zkurveným ledem :)) Když sem se belhal na Kraličák tak jsem u toho taky lil první ligu abych měl dost energie na výstup.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KARLOSK: nebo míň cestou chlastat :))
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: ja doufam ze ani vlhko a vlezlo a pres den mokrejch 5 a v noci mokrejch -2
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Fyzičku už nevylepším. Maximálně tímhle chozením a přes zimu to zase trochu kleslo. V březnu už snad nebude sníh a led.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: nebo vylepsit fyzicku:D chuze s nesmekama nebo sneznicema je voser ale proste kdyz to bez nich nejde...

a z jineho soudku, mozna v breznu pujdu cast stecky via czecjia stredozemim, termin sice debilni a z principu noc ty naplanovany trasy nemam.rada ale haluz se s haluzi sesla a v breznu doufam nebude ani led ani snih:D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Tak jo...
    Start super. Mám tři body republiky z pěti. V Beskydech musí být krásně. Nebýt toho ledu.
    Start v Bukovci. Nakoupil jsem hromadu luxusně vypadajících rohlíků, který rozhodně neviděly penam. Sežral jsem je po cestě. :)
    Východní bod republiky mě zatím přišel nejméně zajímavej. Malej šutr, nápis a čau. Jdu dál... led.
    Cestou do Mosty koło Jabłonkowa :) se zastavuju v chatě na Girové. Luxusní Radegast a ještě luxusnější zelňačka. Nikdo nikde krom jednoho páru lidí.
    Další led... Díky za nesmeky.
    V Mostech je luxusní nádražka. Tady ty nádražky umí, protože všude fungují od cca 8.00 do 20.00. Sedám ke stolu, objednávám pivko, přisedává si při pozdějším zjištění pár vysloužilých horníků.
    Jsem narozenej ve Vsetíně, takže vytahuju svého "moravského žolíka" Mám to odzkoušeno. Rozsvítí se jim očička a hned je lepší pokec, což je na jednu stranu škoda... Já to neřeším. Aš nebo Ostrava, furt jedna česká rodina.
    Zjišťuju jak ta práce funguje a jak je náročná... Nic pro Pražáky :D
    Každopádně je tu třeba univerzální překladač. Místní používají jeden z mála živých dialektů. Po naszymu. Směs Polštiny, Češtiny, Slovenštiny a Němčiny. Rozumíš jen slovum co přeložit do jejich nářečí nelze. :)
    Po Sedmi pivech si dávám odchod směr spaní kilometr nad obec. Pěkný přístřešek, jen na nohy krátký a s děravou střechou, takže už suším spacák jak na něj přes noc kapalo.
    Ráno po zralém uvážení se přesouvám vlakem a busem přes Frýdek-Mýstek do Visalají.
    Hnedka u konečné busu je hotel, mají dobrou gulášovku.
    A tady ta sranda končí.
    Nasazuju nesmeky, vše v pohodě do doby něž přijde stoupání na Lysou horu.
    Celkově je to nějakých 10km a já myslel, že zhebnu. Absolutně vyčerpávající stoupání po ledu. V půli nesmeky sundavám. Já v tom prostě nemůžu chodit do kopce. Stejný jak sněžnice. Nesnesu ten pocit mít na botách něco navíc a ještě do kopce.
    Vyplivnu plíce, vracím je zpět a jdu se ubytovat. Už ani nefotím, nemám na to náladu. Nebylo vidět na 15 metrů.
    Ráno 800 metrů výškových dolů do Ostravice. Zase led. Kolena v prdeli.
    Na pokračování nějakýho chození si počkám až ten led sleze. Bohužel na tohle nemám ani nervy a ani fyzičku.
    Je tam hezky, Beskydy jsou super, lidi jsou super, ale ten led to všechno poslal do pekel... Moje chyba, že jsem se neinformoval. Tak příště a lépe :)

KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: to si zkrat, at to mas i s rezervou. ja byla kousek za brnem a taky sem si mela vzit nesmeky, hodila sem pekny zada :D tak si to uzij!
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    MORKANT: 5km jsem na tom šel a jsem z toho slušně unavenej
    MORKANT
    MORKANT --- ---
    KARLOSK: Ta ledovka je teda dost zlá, podle té jedné fotky...
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: jsem už v Mostech u Jablunkova a piju pivo. Všude mega ledovka. Díky za nesmeky. Hodně uvažuju, že si ten výstup na Lysou zkrátím z Visalají, protože fakt nedám 30km v nesmekach.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: byls nebo jedes
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Je na čase to zase rozjet
    Etapa 18
    Trasa 53,7 km • 14:25 h
    Mapy.com
    https://mapy.com/s/fulelorovu

JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    KARLOSK: Oni to tam právě poskytují, tzv. pro Pražáky, ale chápu.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    JAKE_UP: Pršelo, vše bylo mokrý už z noci a navíc nebylo co opékat :)
    JAKE_UP
    JAKE_UP --- ---
    KARLOSK: Měl sis dát Štěpánku nad Kořenovem a opíct tam buřta.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    O víkendu Jsem byl v Jizerkách a šel kus Stezky, kus Via Czechia severní, takže to sem jebnu.

Mapy.com
    https://mapy.com/s/hevozazona

Nové Město bych přejmenoval na Nové mrtvo. Skoro nikde nikdo. Asi nějaká upíří osada. :D
    Pivko, svačina a pivko., pivka na Smrk do batohu a jde se.
    Ze začátku nevinná cesta pěknou alejí, opouštím upírov a nořím se do lesa.
    Jizerky jsou při nástupu na hřeben vždycky zlo, ale 700m nahoru jsem ještě nešel.
    No, na tom stoupání, co vám budu popisovat. Vzal jsem to cestou delší s mírnějším stoupáním a stejnak to bylo peklo.
    Smrk překvapil.
    Přišel jsem akorát na západ slunce a že se to tu nachází přímo u hranic tak tu slyším samý kurwa! :))
    Západů jsem viděl milion, takže jen cvaknu a jdu zabrat naprosto přepychovou útulnu.
    Místa asi pro šest lidí. Pod útulnou je navíc umístěná nějaká elektronika co topí, takže teplota se uvnitř držela o pár stupňů více než venku. 6°C absolutní pohodička.
    V sedm jdu chrápat, co taky v té tmě.

Kafe ve spacáku, snídaně. Venku je absolutní mlha a 2°C
    Hurá směr Kořenov
    Procházím po cestičce zvané Nebeský žebřík. No jak se to vezme, když jdeš nahoru tak je to spíš pekelný. :)
    Mrholí, prší nebo zase mrholí. Goráče držej jak židovská víra. Ještě aby ne, když jsem investoval do toho nej co Tilak nabízí. Už jsem byl párkrát horama vyškolen a lepší je být vybaven.
    Přicházím do Jizerky. Osada moc hezká. Jen bych čekal alespoň podělanej přístřešek kam si mohu sednout pod stříšku. Nic. Tak sedám na pomník Pyramida, pod sebe igelitku a svačím gumový medvídky a pivko co zbylo.
    Už jen 8km do Kořenova, doplním půl litru vody ze studánky a šlapu si to do cíle.
    Kořenov. Tady je absolutně mrtvo. Taky jsem tu uprostřed mimo-sezóny. Muzeum a výtopna zavřená. Počkám si tedy na vlak s hurá do Tanvaldu a domů.

Doma zjišťuju oteklej kotník. Prostě ty Islandy jsou fajn na výstup a sestup toho Smrku, ale pak těch 15 po asfaltu už moc dobrý nebylo. Moje chybka. :))

KRISKA
    KRISKA --- ---
    ZUZKAOU: byla sem 4 tydny na vandru, na ubytovani sem spala presne 3x a v hospode sem mozna byla 4x.

myslis, ze sem si nenesla vse s sebou? nebo ze sem neupravovala a nezkracovala trasy a neimprovizovala, kdyz to treba kvuli pocasi nebo zraneni uplne neslo?

prave porovnavat napr. cestovani po ubytkach nekde autem a navstevovani pamatek s mesicem pesky je blbost, ale me zarazilo jak je pro me vycerpavajici na nove vjemy prave i chozeni - vandr, vse v krosne, spani venku, kam dojdes tam dojdes... ze i tak mam tech vjemu proste moc. moc zapadu slunce, moc krizku, moc vyhlidek. ze furt bozi bozi a najednou mi to splyva a nedokazu si vybavit nektere veci, mista, situace.. ze uz to mozek neuklada, jen zahazuje.

kdysi jsem si myslela ze by me bavilo byt venku treba 2 mesice ale po te 4tydenni dovolene mi doslo, ze ne. ze to je uz moc. ze bych musela jut misty, kde to fakt uz znam.

a terminu cista hlava v podstate presne nerozumim, protoze narozdil od mych blizkych dokazu v hlave i hodiny "nic" nemit, nad nicim nepremyslet a staci mi k tomu jednodenni vylet za barakem nebo cesta autobusem, ale presto to pretizeni vjemy po nejakem obdobi nastava. zatimco moji kamarafi ani po 14 dnech neumi furt nad necim srotovat ale prerizeni vjemy u nich nedochazi.

4 roky po zjisteni, ze dlouha cesta neni pro me sem to upravila - neni pro me vhodna cesta, kde to skoro neznam.

ale proste mi prislo zajimave se na to te stezkarky zeptat.

protoze lidi nejsou stejny a nevnimaji svet stejne.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam