• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    KARLOSKStezka Českem
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Bílé Karpaty si nechám na velikonoce. Tam je krásně.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: pekny, su v bilych karpatech tento vikend a uz to zacina kvest
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Beskydy chci vidět taky zelený, takže zatím skáču o pár set km dále. Letos to bude celý trochu na přeskáčku

Dá se dojít dál po rovině místo chození v kopcích? Budou mě bolet nohy více nebo méně? Na všechny otázky si odpovíme již po víkendu.

Mapy.com
    https://mapy.com/s/madecuvebo
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Pustevny - Suchdol nad Odrou. 55km

Konečně zase pořádná procházka :D

V pátek brutální vstávačka ve tři ráno, vlak mi jede v pět. Fuj.
    V Rožnově jsem v půl desáté. Místní skanzen si nechám na jindy.
    Hurá přesun přeplněným busem na Pustevny. Zbytky sněhu, led... Naštěstí byla ledovka jen z Pusteven na Radhošť, pak už to bylo v pohodě.
    Na Pustevnách dávám první letošní dvě pivka venku na zahrádce. Moraváci už tu do sebe lejou tvrdej jak o závod.
    U Radegasta dávám další pivo, protože by byl hřích si nedat jednu dvanáctku přímo u sochy, která spíše vypadá jako namakaná moravská teta s velkejma ceckama, než jako bůh války :D
    Po ceste zjišťuju odkud se vzal první základní kámen Národního divadla.
    Cesta je v klidu, jen musím jít z ošklivého kopce kolem hotelu Radegast (pivo) Kaple sv. Cyrila a Metoděje do sedla Pinduli.
    Takže bolavý nohy ze sestupu. A pak to samý zase vylézt na Velký Javorník. Paráda :)
    Na Javorník už ani nejdu a odbočuju k pramenu Jičínky.
    Moc pěknej flek, hromada místa, ohniště, které jsem nevyžil a brutálně vydatný pramen.
    K večeři testuju lososa s těstovinama ve smetanový omáčce od Real Turmat. Je to drahý jak prase, ale dobrota. Doporučuju.
    Vzhledem k tomu, že sem vstával ve tři, zalehávám už v půl sedmý.

Hurá na Starý Jičín.

Vstávačka v šest. Mám rád když vycházím brzo a kolem mě se vše probouzí. Srnky, lišku jsem viděl...
    Z kopce do kopce. Zase z kopce, nohy trpí. Svačina a hurá do Hodslavic, než zavře místní Jednota.
    Koukám na rozcestník a hle, on se tu narodil František Palacký. V obci jsou tři moc hezké kostely.
    Dávám dvě pivka na náměstí, za půl hodinky jede bus do Nového Jičína. Tam jsem ještě taky nebyl tak omrknu alespoň náměstí a pak to dojdu do Starého Jičína.
    Město vylidněný, dávám rychlý prso v kavárně a šlapu dál.
    V Loučce u Nového Jičína nakupuju kotel domácích korbáčiků, které polknu raz dva jak jsou dobrý.
    Starý Jičín. Malá vesnička/obec s jednou hospodou. Ale prvně omrknout hrad, prý tam je dle netu otevřeno. Nebylo. Tak jsem alespoň omrknul schlafplatz a hurá do hospody.
    K jídlu jen mražená pizza. No co, nebudem si vybírat, ale nějaké ty halušky bych si dal raději.
    Po pár pivech se vracím na hrad. Prý se tu chrápat nesmí. No co... Za odměnu jim tu alespoň vysbírám plechovky od nějakých prasat.
    Večerní romantika na hradě jak se patří. Krásnej západ slunce, ještě pivko a spát.

Jde se na vlak.

Vstávám opět brzo. Východ slunce přímo na Lysou. Paráda.
    Balím, rychlý kafe a jdu.
    Cestou jdu sakra dlouhou obcí Bernartice nad Odrou. Ten asfalt je pro mý nohy super věc :D
    Procházím kouskem CHKO Poodří a za tím už je Suchdol.

Super vejlet. Všude moc v pohodě lidi. Ještě teď jsem absolutně zničenej. Beskydy jsou super a těším se sem za 14 dní znovu až budu načínat jižní část.

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Tři dny jsem to šel. 15+25+15
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: 55km za 2 dny je masakr, ja ted sla 25 jako jednodenku a mam total zmasakrovanou nohu puchyrema, to sem nezazila snad za svuj dosavadni zivot takovou naloz... jako obcas sem tam puchyr nekde, z bot na sneznic na patach pravidelne, ale toto... tak snad se to nejak rozhcodi.

na viu czechiu centralni, jak jsem chtela jit 6dni se znamym nakonec taky nejdu... tak su zvedava, zda letos nejak tomu chozeni dam na frak.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Těch 55 kilometrů mě teda dalo po tom zimní půstu zabrat. Chodím jak kachna, vše mě bolí, ale už plánuju ukousnout za 14 dní dalších pár kilometrů. :D
    Report a foto zítra. Bylo krásně...
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Mě ta republika nepřestává překvapovat. Žijeme v nádherné zemi.
    Radhošť...

KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Beskyde, Beskyde, kdo po tobě ide...
    Jde se šlapat.
    Etapa 17
    Trasa 61 km • 15:03 h
    Mapy.com
    https://mapy.com/s/cucogutabo

Slunko tu topí jak hovado. Konečně jaro.

KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: viaczechia ceskomoravska, zaciname od jihu, znamej to chce jit cely, ja s tim nepocitala a i kdybych to cely chtela jit tak ne v breznu :D takze ja pujdu tak do bechyne jenom
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Kam konkrétně jedete?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: no... v klouzacim pekle clovek zas neni 5 dni v tahu ve vlhku a hnusu, na led mam nesmeky a do snehu sneznice, na neustaly vlhko bohuzel nic efektivniho nemam
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Nebude sníh a led. To že bude bahýnko je už věc druhá a rozhodně příjemnější než to klouzací peklo. :)
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    tak to nakonec vypada, ze fakt v pulce brezna stravim 5dni na via czechia stredozemim... no jako brezen bych si na to asi nevybrala, hlavne teda pocasi asi nebude zrovna teply, slunecny a suchy :D ale dovolena priklepnuta a partak jinak nemuze.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KARLOSK:jj ten led byl brutal, shodou okolnosti jsem byl pres vikend taky v Beskydech a bez nesmeku to byla sebevrazda
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: ten led je debilni ale nesmeky a hole by meli umoznit cestu a spis ji jen ztizit ze si zamakas a trening na sezonu tim bude dostatecnej:D

ja zdechmu v breznu typan co se k nemu pridam chodi 30 denne a to si uz nepamatuju jaky to je, pac nemam zadny kamosw co by to usli vic dni po sobe a kdyz du sama tak mam delsi flakaci pauzy
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    NOISEGATE: To na to nemá vliv. Je to tím zkurveným ledem :)) Když sem se belhal na Kraličák tak jsem u toho taky lil první ligu abych měl dost energie na výstup.
    NOISEGATE
    NOISEGATE --- ---
    KARLOSK: nebo míň cestou chlastat :))
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: ja doufam ze ani vlhko a vlezlo a pres den mokrejch 5 a v noci mokrejch -2
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Fyzičku už nevylepším. Maximálně tímhle chozením a přes zimu to zase trochu kleslo. V březnu už snad nebude sníh a led.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam