• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    přihlásit se
    registrace
    ztracené heslo?
    KARLOSKStezka Českem
    KRALIK
    KRALIK --- ---
    SAKALICEK: jak mas velkej?
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: ja sla jen etapu 1 castecne podle stezky a etapu 2 komplet tu ekvivalnentni a jinak sem stezku nesla ale i tak mam 70% stezky splnene:D

prislo mi to nicmene jako dost zajimavy projekt pro mapovani zvladnutych casti
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Znám a zkoušel jsem, ale vzhledem k tomu, že se ne vždy držím stezky jak klíště to bohužel není pro mě.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    hele na co sem narazila

Stezka Českem: sledujte svůj postup | postezce.cz
    https://postezce.cz/

tam se da trackovat z gpx co je ujito
    SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    IMG-2077 IMG-2076

Kdyby někdo přemýšlel o batohu. Doporučuju tenhle.

https://a.aliexpress.com/_Eu7DIp8
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    KARLOSK: Hele ať si prší přes tejden co jsem v práci, víkendy by mohlo být dlouhé a hezké babí léto. A s tím ochlazením a goráčem na Šumavě - bacha na to co si přeješ :-D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: No dobře :)) Tak ať prší do vánoc jen v noci.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: zas odsud pocud ja na dovcu teprv jedu a nebavi me 80% roho chodit v neprokoku:D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    ZUZIPA: Už by mohlo do vánoc jen pršet. Těším se až se ochladí a budu nosit jen goráče.
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    KARLOSK: Já šla z minulý víkend z Velenic do Hojné Vody jsme si mohli na té Kraví hoře předat štafetu :-) Ta voda je všude tragedie, ale tenhle víkend jsem se motala mezi Blatnou a Čimelicema a to je už slušná poušť vyprahlá - tam už to křupe pod nohama...
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    Nové Hrady - Rybník

Další kousek mapy propojen.

Sedám na vlak s porcí tří bramboráků z Libeře. Na chlebíčky už bylo vedro.
    Překvapivě rychlá cesta. Za tři hodinky se už ocitám v Nových Hradech na náměstí.
    Seběhnu do údolí, kde shledávám katastrofální stav potoka Stropnice. Tam kde jsem před měsícem chladil pivo je sucho.
    Dávám jednu Plzeň na Hamerském mlýnu a mažu směr Horní Stropnice skrz krásné Terčino údolí.
    Ve Stropnici nakupuju zásoby a s plným batohem hovadin začínám stoupat směr Dobrá voda.
    Leje ze mě jak hovado, ale nahoře mě čeká hospůdka, takže do toho šlapu tempem jak z kopce.
    Půl šestý, dám si pohodový tři píva. Nikam nespěchám. Teda nikam se mě nechce. Nahoru to mám na 1,8 km 300 výškových.
    Debilní kopec! Batoh plný piv, igelitka s vodou na vaření a na další den. Psycho :D
    Kraví hora mě ale odmění fajnovým přístřeškem a rozhlednou, kde proběhne fajn západ slunce.
    Vůbec se mě nechce spát, takže hudba do sluchátek a pivka. Spát jdu až v deset.

Druhý den ráno lezu ze spacáku v půl šesté. Kafe a výstup na rozhlednu byl dobrý nápad.
    Snídaně a hurá do Pohorské Vsi, kde je Obchůde!ek. Má jen do desíti, takže do toho šlapu. Po cestě potkávám v Černém údolí samoobslužnou lednici.
    Název obchůdku Obchůde!ek pochopí člověk hned jak vleze dovnitř. Paní majitelka má jistě zálibu v punku. Na zdi jsou trička skupiny E!E. Paráda :)
    Kupuju dva lahváče, který ve stínu polknu.
    Žaludek si říká o jídlo. Chlastat jen nelze i když by to bylo fajn :D
    Takže mažu směr Baronův most.
    Příště až budu plánovat trasu, budu se dívat i na letecké mapy, jestli tam nějaká cesta fakt vede.
    Asi bývalá lesácká cesta po těžbě zarostlá vysokou trávou určitě plnou klíšťat :) Taková ta tráva, kterou se plazí hadi :D
    Každopádně se na mě nic nepřisálo, takže úspěšně klesám k restauraci Baronův most.
    Konec signálu!
    Perfektní hospůdka s pivkem Kamenice nad Lipou. Dávám uzemňovací smažák a tři dvanáctky na vytrávení. Odsud už není pokrytí žádného operátora a nebo tak slabé, že je to sotva na uskutečnění hovoru.
    Po vytrávení už šlapu na spánek. 5 km do Pohoří na Šumavě, které se Šumavou nemá nic společného, jen název. Dva kiláky před vesnicí vedle mě staví auto a paní směřující do Lince mě nabízí přiblížení.
    Vůle slabá, nechci urazit, sedám do auta. Rychlý pokec a pomazlení dvou spolucestujících pudlů. Trocha té socializace přijde vhod.
    Pohoří na Šumavě. Pár domů a kostel, kterému v roce 1999 spadla střecha. Je tu naštěstí pitná voda a naneštěstí uzamčené záchody, protože prý lidi neumí do těch suchých záchodů srát. Takže je nasráno všude okolo.
    Najdu si tedy místo bez hoven a rozkládám spaní. Sezobu ještě nějaký insta-žrádlo, mrknu na pár dílů staženého seriálu a jdu spát.

Třetí den vstávám už před pátou abych stihl někam rozumně dojít než začne být hnusný vedro.
    Ráno krásných 10°C. Už se těším až bude 10°C celý den.
    Šlape se krásně, převážně rovinka a z kopce. Po cca 8km potkávám lesní bar. V korýtku nějaké limo a pivo. Kupuju jedno limo na cestu.
    Konečně se mě taky dostává trocha signálu.
    Vypínám vnímání bolesti nohou a přes Janovu ves mažu do Dolního Dvořiště. Ubývá lesů a začíná to pálit. Za hodinu vylítne teplota o 15°C. Ale je tu krásně.
    Ve Dvořišti večerka! Takže pivo za odměnu a přesun na vlak. Mám toho zase dost.

Ale super. Novohradský hory jsou takovou demoverzí Šumavy. Není tu moc lidí. I na kole to tu musí být fajn.
    Takže v září už na plnou verzi Šumavy.

SAKALICEK
    SAKALICEK --- ---
    Cauves Karlosku, pomuzes mi pls dohledat report na č. Švýcarsko/luzicke h. ? Minule byl tvůj nápad s nádržkou v jedlový k nezaplacení. Nejsevernější bod už mám odškrtnuto.
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    MARASAN: To jsem byl na Slovensku. To je jiná planeta.
    MARASAN
    MARASAN --- ---
    KARLOSK: a proc teda nosis sprej na medvedy?
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Já se bojím těch definovatelných. Vlastně se v lese bojím jen jedné věci. Člověka.
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: ja se bojim nedefinovatelnych veci, takze je to takovy slozitejsi :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Je to tam v pohodě. Samá rovinka. Já tam spal za brutální bouřky a nebál jsem se :))
    KRISKA
    KRISKA --- ---
    KARLOSK: pekne misto, ja tam byla za deste a pres den. Mam v planu tam mozna prespat, pokud se nekdy odhodlam na to samospani, ale zatim to nevypada :D
    KARLOSK
    KARLOSK --- ---
    KRISKA: Přímo od Maria Rast am Stein. Je to nad Vyšším Brodem.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam