• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    LIQUID_SOUNDTipy na půldenní nebo jednodenní výlety a jiný výpady z Prahy
    VRATENKA
    VRATENKA --- ---
    Doporučuju autobusovou linku 400 (Nový Bor, Varnsdor) a 410 (Doksy, Jablonné v Podještědí) ze Střížkova. Super výletnický linky přímo na Kokořínsko, tras nekonečno. Posledně jsme byli třeba na vyhlídce Rač a Pustém zámku.
    XCHAOS
    XCHAOS --- ---
    Tohle je focené včera 7 km od Nového Knína, o pár km dál lze k vodě i slézt, místo je zajímavé tím, že tam zákaz vjezdu pro auta (mimo majitele několika chat dole u vody). Je to výrazně míň známý, než vyhlídka Máj, ale Slapy jsou na rozdíl od Štěchovic v létě koupatelný, pravděpodobně by to šlo zařadit na nějaký přechod z vlaku na vlak cca v rozpětí Sedlčany - Malá Hraštice (jestli to tam ještě jezdí), i když úplně blízko žádnému z mostů přes Slapy to není (je to právě slušně stranou všeho)
    Chao-c': "#jaro #spring #slapy #pines #photography" - f.cz - fskutečnosti Fedivesmír :-) Brána do federace sociálních sítí. 2000 znaků pro vaše příspěvky.
    https://f.cz/@xChaos/114421366989304646
    SUCZKER
    SUCZKER --- ---
    VANEK: to je teda docela nízká lumpárna, zahradit takovýhle krásný výhled, který má navíc možná drobnou kulturně historickou hodnotu :/

Ale když jestli se nedá jít na Smetanovu vyhlídku, zkuste to z druhé strany projít přes Svatojánské proudy. A jak dopíšu text níže, tak si všimnu, že kolega SPIKE411 a ZUZIPA tu o nich už hovořil. Nicméně, když už jsem to napsal, tak tu své highlighty, které mě na Svatojánských proudech uchvacují, nechám:

... doporučuju jít od Slapské přehrady až do Štěchovic. Ze Svatojánských proudů jako takových toho samozřejmě moc nezbylo, ale příroda, jak živá tak neživá se tam velice pestře střídá, mění se ráz krajiny a po cestě se dá vidět i několik trampských chat, které si celkem dobře zachovaly odkaz na prvorepublikový tramping.

Já jel vždy ze Smíchovského nádraží do Třebenic a pak scházel do Štěchovic zase na autobus. Nakombinovat se to dá samozřejmě různě.
    VANEK
    VANEK --- ---
    ZUZIPA: Smetanova vyhlídka, dočítám se na internetu, je zavřená / oplocená majiteli okolních nemovitostí. Ale Raisova na Sázavu taky jde (kamatrád má pod Třebsínem chatičku, a hospoda u kapličky je moc pěkná); jen se teď ve Štěchovicích hůř překračuje řeka.
    HELVETE
    HELVETE --- ---
    ZUZIPA: Posázavská stezka je z Pikovic do Kamenného Přívozu (kde je na nádraží nejlepší Plzeň široko daleko). Do Jílového je to dalších cca 5km třeba Hornopožárským lesem přes štolu Halíře (dělají prohlídky). Z Přívozu je ideální nazpět do Prahy vlak. Z Jílového pak bus.
    SPIKE411
    SPIKE411 --- ---
    Svatojánské proudy jsou určitě můj nejoblíbenější výlet za Prahou.
    Směr Třebenice - Štěchovice je příjemnější, protože nezůstanete trčet v Třebenici, když vám ujede bus (na druhou stranu to mě jednou přimělo konečně zkusit zajít k Taterům). Ze Štěchovic je mnohem lepší spojení. (A je to spíš mírně z kopce.)
    V posledních letech ale prostě chodím okruh ze Štěchovic přes Chlum/Homoli, zastavím se u Taterů a pak z Třebenice zpátky do Štěchovic. Dohromady asi 15 kilometrů.
    [SPIKE411 @ Chodíme!]
    [SPIKE411 @ Chodíme!]
    ZUZIPA
    ZUZIPA --- ---
    Čauky co se mi poslední dobu líbilo
    - Skryje https://www.skryje.cz/ - pivovar, naučná stezka s možností vykutat si trilobity a jiné zkameněliny (pecka pro děti cca 6-12let, ale i dospělák si to užije my teda jo - kladívka sebou!), krásné okolí. Z Prahy cca hodinku, ale po cestě spousta možností na zastavení např. Čertova skála u Hracholusk https://mapy.cz/s/nutupahase - doporučuju příjemnou procházku z Nezabudic (a kupte si tam něco v místní samoobslužném kiosku na zastávce busu, nebo u samoobslužné prodejny keramiky - paní je strašně fajn:)), celé Křivoklátsko je super.
    - Brdy - prakticky cokoliv Tok z Obecnice (cca hoďka autem), Hvíždinec z Dobřichovic a pak přes Chlum do Všenor. Vlakem z Hlaváku jste tam za 30min.
    - Stezka podél Vltavy Třebenice -> Štěchovice - Naučná stezka Svatojanské proudy (dostupné busem ze Smíchova), nebo vyhlídky na druhém břehu (Smetanova, Máj...) ale ty jsme byly autem.
    - A plánuju až bude hezky z Pikovic (resp. vlak Petrov u Prahy) posázavskou stezkou do Jílového u Prahy (cca 12k, dostupné vlakem nebo busem)
    TORI
    TORI --- ---
    Vítejte a ať se vám tu líbí.

Můžete pozvat své přátele.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam