• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    PHOW_SAATCHTainted Grail: Fall of Avalon

Vstupte do temné reinterpretace artušovských legend v tomto RPG z pohledu první osoby s otevřeným světem. Prozkoumejte svět uvězněný v nekonečném podzimu, buďte svědky pádu legend a dělejte smysluplná rozhodnutí zapletená do komplexního, rozvětveného příběhu.

Tainted Grail: The Fall of Avalon on Steam
    https://store.steampowered.com/app/1466060/Tainted_Grail_The_Fall_of_Avalon/
    rozbalit záhlaví
    L4MA
    L4MA --- ---
    PHOW_SAATCH: samozrejme, nenaznacuju ze je to deal breaker. ale to nasviceni, lod pop in, textury, standardni Unity nedostatky... je to proste znat, a neni treba si lhat do kapsy. :)

AIAX: jasny, me nazory recenzentu vubec nezajimaj. spis ze to realne dohral a zminuje objektivni technicky zalezitosti.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    L4MA: znam spoustu lídí, kterejm se nelíběj Dark Souls, že je to hnusná pokřivená hra, low res textury atd.... a mně to přijde právě naprosto skvělý, atmosférický... prostě metal! :) znam spoustu her, který maj možná skvělou technickou kvalitu, ale často je to jen h*ovno pro masy ovázaný mašlí...
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    L4MA: je to nádherný a krásný, jako tvoje máma.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Je to nyní i oficiálně na store PS5, a tam to stojí tisícikoruňačku.
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PHOW_SAATCH: Já si takhle odpálil přídavnou ramku na ZX81. To jsem byl hodně nešťastný, kilo ramky nestačí ani na pořádný hello world ;)
    L4MA
    L4MA --- ---
    recenze po komplet pruchodu - buggy sidequesty, memory leak, underwhelming druha pule, ale sumasumarum "unpolished gem eurojank". :)

Tainted Grail: The Fall Of Avalon - Launch Review
    https://www.youtube.com/watch?v=MpoOeihKoZo

ale teda osklivy to je, ne ze ne.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    No tak, šup šup!

LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    tak koupeno, EA sosnuto, tak doufam, ze to v tech 5 nebude zadnej patch na 3h.) jinak je tam ted forcly a nevypnutelny TAA, tak snad to v plny verzi pujde i nejak jinak.. prestoze tady v tehle hre mi to s priostrenim na grafarne neprijde tak hrozne, tak nejsem moc fanda TAA a klidne bych menil.. ja tam mam jakoby sipky u antialiasingu, ze by s tim melo jit hybat, ale mam to sedivy a hybat s tim nejde.. tak nevim, jestli je to jen u me nebo jestli je to kuli tomu, ze je to EA porad?
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AXTHEB: občas jsem si ale moh vzít Sinclaira do obejváku na barevnou televizi Tesla, ale jednou se mi bohužel stalo, že jsem ZX odpálil statickou elektřinou ze semišovýho gauče a bylo po legraci.. bylo to tušim u hry DAN DARE :)

PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AXTHEB: Na čb Merkuru ty barvy ale vidět nebyly :D
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    PHOW_SAATCH: rozlišení 256 x 192, 8 barev, ale každý znakový blok (8x8) měl dvě barvy :)
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    AIAX: Stylizace je na prvním místě, je to jejich první velká hra a jdou správnym směrem. Každopádně DNES release! :)
    AIAX
    AIAX --- ---
    PHOW_SAATCH: Hele já se pravidelně vracím k RPGčkám z devadesátek, v posledních deseti letech jsem hrál Betrayal at Krondor, Wizardry 6 a 7, všechny Might&Magicy, Menzoberranzan nebo Ishar. Takže grafika je pro mě v důležitosti na posledním místě.

Na druhou stranu epická RPGčka s otevřeným světem jsou jedním z mála žánrů, kde pro mě má grafika váhu, protože to prostě pomáhá imerzi. Ale tím neříkám, že TG grafika je nějaká nekoukatelná, za mě v pohodě, ale samozřejmě kdyby byl sequel a byl by graficky o třídu výš, bylo by ještě líp.
    PHOW_SAATCH
    PHOW_SAATCH --- ---
    Já s grafikou problém nemam, začínal jsem na ZX Spectru a tenkrát nám muselo na čb Merkuru stačit pět pixelů, beeper a dvě barvy, textury neexistovaly:) Moc to prožíváte, můžeme bejt rádi, že si můžem ZATIM hrát videohry, diskutovat o nich a ne ležet někde v zákopech a hrát real life bojovku pro ruskýmu Mordoru.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Na Metacritic 75, ale jen 4 recenze zatím.
    AIAX
    AIAX --- ---
    Tak Cowboy velmi pochválil.

Tainted Grail: The Fall of Avalon Review - My Experience 20 Hrs In
    https://www.youtube.com/watch?v=QKXmnOXVWX4

Vypadá to fakt dobře. Grafika sice na hraně, hlavně věci jako hlavní menu a UI mi přijdou takové nevymazlené, skoro jako nějaký alpha placeholder, ale jinak všechno vypadá cajk. Možná když se to bude dobře prodávat, budou si moct dovolit pokračování pořádně vyšperkovat.

Já už koupil, abych podpořil, jsem velký fanda Awaken Realms, ale s hraním musím pár měsíců počkat, mám pár věcí, které chci dohrát, než se pustím do tohohle. Aspoň to mezitím vyladí.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    LOJZEE: Tvl, to není jen hnusná textura, tam někdo na práci s meshema zaměstnal toho samýho vocasa, kterej zprasil Skyrim :D :D :D
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    Hrál jsem obě dema na obě konzole a musím říct, že na jejich omezené možnosti dokázali neuvěřitelné, na XBOX i na PS5 je to výborně optimalizováno, má to hezký obraz, fps i rozlišení.
    VIRIK
    VIRIK --- ---
    jako že mi dá minusek můj osobní stalker Lama, kterej vyčítá jakoukoli kulturu a když jsem sepsal doporučenou sci-fi literaturu, kvůli Starfieldu a žánru ke kterýmu patří, reagoval že čtení nikoho nezajímá, nikdo nečtě a číst nemá a vůbec, že je to fuj něco vědět, to chápu. Navara je taky kokot, ale že vy se najednou projevíte jako lidi, co by v pařížské galerii začali domalovávat impresionistický obraz, protože zjevně není dokončený a je to fuj, nebo by šli reklamovat poštovní známku, protože jsou na ní divné rýhy tiskovou barvou a je "ozubená", tak to bych nečekal.

Navíc jestli jako ve hře, openworldu, stojíte u jedné textury a nervozně na ni hledíte, nedokážete od ní odejít a potřebujete s ní něco dělat, tak to je vážná porucha a musíte s tím někam zajít.

Ale s těma hrama, ani s jejich kvalitou to nemá nic společnýho.

Spíš si nekupujte hry, ale věnujte si je na léčení této těžké poruchy.
    LOJZEE
    LOJZEE --- ---
    VIRIK: videt evidentne hnusny textury a chtit je mit hezci mi prijde rozdil oproti tomu, co ty pises.. nicmene s dovolenim s dialogem koncim, jelikoz mi nesedi utocna forma tvych prispevku, prenecham jinym dobrodruhum.. :)
    NAVARA
    NAVARA --- ---
    LOJZEE: 50 Shades of Avalon jsou jen otázkou času :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam