• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    ECLECTICAKrize středního věku, perimenopauza a další radosti stárnutí Andropauzu tu probíráme taky :)
    FRENNET
    FRENNET --- ---
    ELIZHANNAH: zacala jsem k uli traveni filtrovanou kavu a jen a pouze rano po probuzeni. Posleni salek dopijim tak v 10:00, pozdeji uz ne. Na poobedni zpruhu piju sackovej zelenej, po sypanem bych neusla.
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ZUZKAOU: maté jsem zatím nezkoušela, mírná konzumace slabého zeleného nebo černého čaje to nedělá. Ale taky mě příliš nevzpruží, spíš vůbec.
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    ELIZHANNAH: A dela ti to i jina forma, treba caj, nebo mate?
    ELIZHANNAH
    ELIZHANNAH --- ---
    ZUZKAOU: maca je asi dobrá na hormony a tak, jj, to už jsem četla z více stran.

Já teda mám špatné zjištění, že poslední dobou vůbec nemůžu kofein. Nejdřív jsem měla z každodenní konzumace kávy rozhozený spaní, tak jsem se toužila kávy zbavit, to se po několika pokusech konečně povedlo, ale teď prostě nemám čím se vzpružit, protože na kafe fakt už závislost nemám, ale taky nemám toleranci na kofein vůbec žádnou, spíš nějaký naprosto podrážděný reakce. Dám si kafe = mám ostrou bolest hlavy a zažívání se taky netváří povzbudivě a ještě jsem unavená...
    ZUZKAOU
    ZUZKAOU --- ---
    Chm... začala jsem mit velmi slaby a nepravidelny cyklus. Gynekologie neukazala nic špatneho, jina přiznaky naštesti nemam. Zrhuba dva, tři tydny jsem si dělam kakao s macou (a obcas s troskou guarany), s tim že te macy použivam kavovou lžičku, tedy neco přes pet gramu. Ne každy denn, spis tak čtyřikrat, petkrat do tydne.

Spustila se mi plnohodotna menstruace. Zhruba po roce. Jine efeky macy či kakaa nevnimam, kofein v guarane pochopitelne funguje. Jako variana kavy to funguje a navic to je chutna dobře.
    INDIAN
    INDIAN --- ---
    Andropauza: i muži mají přechod, jak ho prožívají? - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/andropauza-muzi-testosteron-zmeny.A251002_095555_ona-vztahy_job
    ULO
    ULO --- ---
    Sice ne prekvapive, ale i tak zajimave https://youtu.be/NQ0270jDrGY?si=I4QJFR6Z51n0M5AL
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    LUSINDA: tuhle skupinu mi taky FB nabízí, algoritmus asi usoudil, že jsem důchodce
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Vím, že máte spoustu času. Ale existují i pozitivní stárnoucí lidé.

CUKI
    CUKI --- ---
    EKG: :-)
    Nevím jestli vyloženě nelíbilo, já si tam pohodovou práci kde jsem v noci nemusel přemýšlet co jsem udělal blbě a co se ještě do rána po jinde.

Byla to pro mě taková sociální bublina, protože jsem nedělal v oboru a dělal max za dvounásobek minimální mzdy. Vlastně mě překvapilo jak moc lidí v Británii dělá málo kvalifikované profese. Na to že Čechy jsou montovna Evropy, co je pak Anglie? :-)

No a tenhle fakt je jasně viditelnej na mentalitě Angličanů. Vlastně tam se svými extrémně xenofobními názory zapadneš do nepoměrně větší menšiny než tady u vás.

Na druhou stranu já tam žil na počátku milénia, jak to tam vypadá dnes asi víš mnohem lépe ty než já. A taky třeba Skotsko byla kuriózně jedna z mála zemí, kde bych žil asi raději než v CZ, pokud bych tu neměl závazky.
    EKG
    EKG --- ---
    CUKI: System je jen tak spatny, jak spatne ho umis pouzivat. Aspon ze se ti tu nelibilo, to me tesi.
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    ACIDQA: a radši malej a snadno řešitelnj průser, než detekce v pokročilé fázi.
    ACIDQA
    ACIDQA --- ---
    KETHAMINA: zalezi na doktorovi a pojistovne. Moje hradi preventivni mamo od 40, takze me tam gyndar poslal ve 40.
    Nebolelo to.
    Chdoim i na preventivni ultrazvuk, taky neboli.

Radsi par minut nepohodli, nez pak pruser.
    CUKI
    CUKI --- ---
    EKG: NHS je jeden z nejhorších systémů které jsem zažil. A byla to má v životě první dovolená kterou jsem trávil v CZ, jen proto abych dostal adekvátní ošetření (byť za plnou cenu).
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    KETHAMINA: Třeba ji bolela ta cysta, která je typický vidět na ultrazvuk u a ne mamografu že... Ale jako jo, určite je lepší mít nádor než tři minuty nepohodlí, který fakt nádor netvoří
    ECLECTICA
    ECLECTICA --- ---
    KETHAMINA: ano, od 45. Bolest jsem necítila žádnou.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    IOM_NUKSO: mám déčko, známá taky. Ale určo jde i o nějaký práh bolesti.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KETHAMINA: nevim, extra se o to nezajimam. Ja na tom jednou byla kvuli bolesti a nic strasnyho to nebylo a to me pritom ty prsa bolela a zadnej horor se nekonal, ale mam je maly, treba u vetsich je nutny to vic zmacknout, netusim.
    KETHAMINA
    KETHAMINA --- ---
    IOM_NUKSO: no, já znám osobně dvě ženy, které žádné trable neměly, byly na mamo, vše negativní a ty prsa je bolela a jedné se do měsíce udělala cysta, kterou jí pak vyoperovávaly. Ale bydlí ve Zlíně, neznám detaily.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    KETHAMINA: to spis bezi fama, ze kvuli tomu zamerenemu zareni to neco spousti, ale ta davka je nizka.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam