• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREAT_RChlubeníčko - Co se vám povedlo? Čím se chcete pochlubit? - Pojďte se pochválit
    Povedlo se vám něco a nemáte to komu říct, protože je to prostě váš osobní win, vaše osobní čárka? Udělali jste dobrej skutek? Dobrej koláč? Podařilo se vám úspěšně pomstít svoji čest? Dejte to sem.

Hned po spuštění skupiny padla otázka, jaký je rozdíl oproti diskuzi [Achievement unlocked]. Tady je laťka na zemi a můžete oslavit jakkoliv malé nebo velké všední nebo nevšední úspěchy.
    rozbalit záhlaví
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    vibe coding <3

NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    NAMATHUR: ehm, tak 18., už to splývá :)
    NAMATHUR
    NAMATHUR --- ---
    15. premiéra na amatérských prknech za mnou :)
    REONA
    REONA --- ---
    ZOOM mi vrátil roční poplatek, když jsem jim během 24 hodin od stržení platby napsala ticket s žádostí o courtesy refund, protože nám skončilo grantové financování. Jupíjájej!
    LIMETA
    LIMETA --- ---
    Nevzdala jsem odmítání lékařů ve městě, kde nově působím a taky jsem se nenechala uchlácholit letními termíny a vstupem do pořadníků, aby mne vůbec vzali do ordinace. Dnes jsem se objednala tam, kde jsem bydlela, nebo pracovala a na duben!
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    GILHAD: MHF-002
    Tak už na svém vlastnoručním počítači můžu hrát vlastnoručně napsaného hada

(To je ten slavný počítač i s monitorem a klávesnící. Had je napsaný ve vlastnoručním FORTHu)
    LIMETA
    LIMETA --- ---
    Že jsem si do servisu s autem dojela "sama". Teda, chlap jel přede mnou a navigoval, ale i to se počítá.. ne? :).
    Tak jen doufám, že na úřadu nekecala a opravdu mohu jezdit hned.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    AXTHEB: Já vím, ale HEADMORE mě baví víc :)
    AXTHEB
    AXTHEB --- ---
    GILHAD: zx81 na tohle mělo SLOW a FAST:)
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    GILHAD: Ono to sice celkem hezky grafikuje (na ty omezené zdroje), ale pak už to nestíhá dělat skoro nic jiného, tak jsem vymyslel slovo HEADLESS (které se běžně používá pro počítače bez obrazovky), které na chvíli zablokuje generování obrazu a tak jdou ostatní věci tak 10x rychleji.

Ale ten obraz je pak zase potreba zapnout a na to jsem vymyslel velice šikovné a logické slovíčko HEADMORE (protože to je přece logický protějšek, žejo ) :)
    31STITCHES
    31STITCHES --- ---
    Dneska jsem poprvé (a myslím že úspěšně) vedl kick-off meeting projektu, kde budu působit jako vedoucí projektant (taky poprvé u takto velkého projektu)...
    btw: je to 185MWe vodní elektrárna v Norsku :)
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    1. Začala jsem dneska v práci stavět tým na koordinaci přechodu na novej systém hodinu před tím, než jsem se dozvěděla, že start přechodu je oficiálně vyhlášenej na srpen letošního roku.

2. Ohromila a nadchla jsem v práci nějaký lidi a taky sebe a vůbec se mi ten den dneska povedl.

3. Povedly se mi k večeři fenomenálně dobrý cheeseburgery.
    SABRIEL13
    SABRIEL13 --- ---
    Byla jsem si dneska zažádat o novej řidičák a ta fotka na něm nebude úplně hrozná!

Takže se mi povedl malej zázrak, zjevně.
    WRNQ
    WRNQ --- ---
    ZSIS: Novorozence! Ten je křehčí, ale neutíká. Batole je další level...jako mít síťovku a chobotnici a snažit se do jednoho očka strčit jedno chapadlo. Každopádně si vedeš skvěle👌🏼
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    ZSIS: prebalit batole je az dalsi level, kdyz uz leze nebo chodí :) Ale i tak 👍
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    new skill achieved - umim prebalit batole.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    XBAHNO: Já intenzivně používám foldování, takže se mi na jednu obrazovku klidně vejde soubor s tisícovkou řádků :)
    XBAHNO
    XBAHNO --- ---
    GILHAD: pro mě byl game changer monitor na stojáka. Tolik řádek kódu najednou člověk vidí! Více než jednu A4 najednou.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    GILHAD: Teď se mi podařilo prečíst soubor z SD karty a interpretovat ho, takže můžu vesele začít psát knihovny a větší bloky kódu přímo ve FORTHu a rozšiřovat ho i bez neustálých překladů :)
    PETRPAN
    PETRPAN --- ---
    Sobotni a nedelni "jarni úklid"
    Vlastní iniciativa, cca 3,5h práce a pocit, že lidi jsou fakt prasata

Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam