• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREAT_RChlubeníčko - Co se vám povedlo? Čím se chcete pochlubit? - Pojďte se pochválit
    ANGELINE
    ANGELINE --- ---
    MARKYSHA: ❤️
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    zvládla jsem jít do práce.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    povesil jsem budku pro ptacky. ani nevim proc. byla ve sleve.

GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    DARKINA: luxus. Jeste bych do ramecku nad postel dala nejakej osobnejsi obrazek nez random kytkovou tapetu, aby to panenky mely jako doma. Treba base prukazovy fotky nebo nejakou supr fotku z dovoleny, kam si panenky vyjely.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    LORDPEET: Příště nezapomeň na JIPku.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Povedlo se mi přihlásit dítě k zápisu. :)
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    Jsem vlastník... Ale jen dočasně

JARMIK
    JARMIK --- ---
    Jupí. Po měsíci hnusných polozimnic, polochřipek, rýmy, setrvalého chrchlání jsem se dneska vykopal v Praze na hoďku do parku před domem na běžky. A bylo to pěkný, lidi bruslí na rybníkách, děcka bobujou, pár poloironickejch běžkařů - obraz jako holandskýho mistra, jen mezi panelákama.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    DARKINA: Krásné :)
    Já bych ještě dal nějaké blikací (a nejspíš červené, nebo ještě líp stmívací a RGB) ledky za ten krb, aby to vypadalo, že fakt hoří, ale nevím, jak by pro vás vyšel poměr cena/výkon.
    (Když už mám 5V - nebo 4.5V jako vy - tak na to pověsit nějaké Arduino a pár ledek je pro mě hračka a prohrábnutí šuplíku, ale nemá každý co mám já.)
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    Tunning domečku pro panenky.)

ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    WOODMAKER: A to sis nevybral vubec spatne! Jen treti kapitola byla slusnej orisek.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    WOODMAKER:

To je hodně! ;)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    WOODMAKER:

Kolik to mělo stran? :D
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Precetl jsem knihu. Celou. To se moc nestava. Byla o zatloukani hrebu.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    tak jsem prave dokoncil prvni verzi meho prispevku do souteze o rozhlasovou hru track5 na Ö1 (max. 5 minut), a nechci se chlubit, (no, chci..) ale fakt se mi to zda hodne ok. uvidime jak zitra.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    GILHAD: Tak už mám novou desku osazenou a otestované všechny moduly a ono to opravdu chodí (a ještě o něco líp, než jsem čekal) :)

Dvě karty už jsem osadil a otestoval a ono to chodí

Projekt je tady https://github.com/githubgilhad/MegaHomeFORTH/tree/master/HW/KiCad/MHF-002

Vylepšení popsaná tady https://github.com/githubgilhad/MegaHomeFORTH/blob/master/docs/MHF-002/README.rst

Je to grafická karta k 8bitovému počítači, ale může fungovat i jako samostatný počítač s VGA monitorem, PS/2 klávesnicí a SD kartama :)

Na HackADay.io má už vlastní stránky https://hackaday.io/project/204418-mhf-002-mega-home-forth
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    Jó, od těch dob už jsem trochu vylepšil techniku...

GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    DRABICZ: jako já to ještě můžu najít, bylo to over the top, muž zkoušel, co vydržím.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    GREAT_R: ten ikeový nešel slepit, o geometrii jsem se po hodině ani nesnažil. Špendlíky z nástěnky jsou kámoš! Výsledek jakožto modelář ani ukazovat nebudu, nicméně ty stromy drží samy 😉
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam