• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    GREAT_RChlubeníčko - Co se vám povedlo? Čím se chcete pochlubit? - Pojďte se pochválit
    Povedlo se vám něco a nemáte to komu říct, protože je to prostě váš osobní win, vaše osobní čárka? Udělali jste dobrej skutek? Dobrej koláč? Podařilo se vám úspěšně pomstít svoji čest? Dejte to sem.

Hned po spuštění skupiny padla otázka, jaký je rozdíl oproti diskuzi [Achievement unlocked]. Tady je laťka na zemi a můžete oslavit jakkoliv malé nebo velké všední nebo nevšední úspěchy.
    rozbalit záhlaví
    ANGELINE
    ANGELINE --- ---
    MARKYSHA: ❤️
    MARKYSHA
    MARKYSHA --- ---
    zvládla jsem jít do práce.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    povesil jsem budku pro ptacky. ani nevim proc. byla ve sleve.

GIRAFFKA
    GIRAFFKA --- ---
    DARKINA: luxus. Jeste bych do ramecku nad postel dala nejakej osobnejsi obrazek nez random kytkovou tapetu, aby to panenky mely jako doma. Treba base prukazovy fotky nebo nejakou supr fotku z dovoleny, kam si panenky vyjely.
    CHEVALIER
    CHEVALIER --- ---
    LORDPEET: Příště nezapomeň na JIPku.
    RANDOM_NIGHT
    RANDOM_NIGHT --- ---
    Povedlo se mi přihlásit dítě k zápisu. :)
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    Jsem vlastník... Ale jen dočasně

JARMIK
    JARMIK --- ---
    Jupí. Po měsíci hnusných polozimnic, polochřipek, rýmy, setrvalého chrchlání jsem se dneska vykopal v Praze na hoďku do parku před domem na běžky. A bylo to pěkný, lidi bruslí na rybníkách, děcka bobujou, pár poloironickejch běžkařů - obraz jako holandskýho mistra, jen mezi panelákama.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    DARKINA: Krásné :)
    Já bych ještě dal nějaké blikací (a nejspíš červené, nebo ještě líp stmívací a RGB) ledky za ten krb, aby to vypadalo, že fakt hoří, ale nevím, jak by pro vás vyšel poměr cena/výkon.
    (Když už mám 5V - nebo 4.5V jako vy - tak na to pověsit nějaké Arduino a pár ledek je pro mě hračka a prohrábnutí šuplíku, ale nemá každý co mám já.)
    DARKINA
    DARKINA --- ---
    Tunning domečku pro panenky.)

ORTWORKA
    ORTWORKA --- ---
    WOODMAKER: A to sis nevybral vubec spatne! Jen treti kapitola byla slusnej orisek.
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    WOODMAKER:

To je hodně! ;)
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    R_U_SIRIOUS
    R_U_SIRIOUS --- ---
    WOODMAKER:

Kolik to mělo stran? :D
    WOODMAKER
    WOODMAKER --- ---
    Precetl jsem knihu. Celou. To se moc nestava. Byla o zatloukani hrebu.
    ZSIS
    ZSIS --- ---
    tak jsem prave dokoncil prvni verzi meho prispevku do souteze o rozhlasovou hru track5 na Ö1 (max. 5 minut), a nechci se chlubit, (no, chci..) ale fakt se mi to zda hodne ok. uvidime jak zitra.
    GILHAD
    GILHAD --- ---
    GILHAD: Tak už mám novou desku osazenou a otestované všechny moduly a ono to opravdu chodí (a ještě o něco líp, než jsem čekal) :)

Dvě karty už jsem osadil a otestoval a ono to chodí

Projekt je tady https://github.com/githubgilhad/MegaHomeFORTH/tree/master/HW/KiCad/MHF-002

Vylepšení popsaná tady https://github.com/githubgilhad/MegaHomeFORTH/blob/master/docs/MHF-002/README.rst

Je to grafická karta k 8bitovému počítači, ale může fungovat i jako samostatný počítač s VGA monitorem, PS/2 klávesnicí a SD kartama :)

Na HackADay.io má už vlastní stránky https://hackaday.io/project/204418-mhf-002-mega-home-forth
    GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    Jó, od těch dob už jsem trochu vylepšil techniku...

GREAT_R
    GREAT_R --- ---
    DRABICZ: jako já to ještě můžu najít, bylo to over the top, muž zkoušel, co vydržím.
    DRABICZ
    DRABICZ --- ---
    GREAT_R: ten ikeový nešel slepit, o geometrii jsem se po hodině ani nesnažil. Špendlíky z nástěnky jsou kámoš! Výsledek jakožto modelář ani ukazovat nebudu, nicméně ty stromy drží samy 😉
    VOIKUKKA
    VOIKUKKA --- ---
    GREAT_R: těmhle místům se celkem úspěšně vyhýbám, ale děkuji :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam