• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.

Aktuální téma:

Pronájem dělohy na 9 měsíců za milion korun českých. :-)
    rozbalit záhlaví
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    IOM_NUKSO: Takoveho znam taky. Opravdu chytrej a rozumnej chlapec, chodili spolu 10let a pochopil, ze ona chce svatbu a dite. On na deti nikdy nebyl, ale tak nejak strizlive naznal, ze tohle po nem bude chtit kazda a tak si radeji necha tu, se kterou si rozumi.
    A byla svatba.
    Narodil se syn a ji preskocilo. Pro srovnani: pred tehotenstvim s nima hrat hry, tos musela pocitat karty, pamatovat si poradi, protoze vsichni to umeli a zurive kombinovali. Po porodu z ni je fajnova ezopica.
    Jemu se potvrdilo, ze dite je takovy zvlastni tvor, ktery nebyl urcen pro nej.
    No rozvedli se kdyz diteti nebyly ani dva roky. Kupodivu bez nejake valky. Otec se o dite stara, co mu sily staci. Sice ho nechtel, ale kdyz uz tu je, tak fakt padluje.
    Takze nakonec asi dobry.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: Tobě by bylo dobré s někým, kdo by nechtěl děti když ty chceš? Nebo naopak, když děti nechceš a on by ti je vnucoval? Některý věci jsou teda za mě no go, ale my jsme tohle měli vyřešený od začátku
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: Tak mým vstevnikum není 20, a troufám si tvrdit,že ve 40 už člověk snad ví co v životě chce... A děti jsou záležitost, kde podle mě jen tak někoho neukecas k opačnýmu názoru... Nebo ukecas a bude z toho mrzeni
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: kdyz je jim jinak dejmetomu spolu dobre, tak partner zas neni ponozka, tak odkladaji, doufaji, ze ten druhy si to rozmysli nebo v tomhle si ani sam clovek nemusi byt stopro jisty, muze mit obavy a taky muze mit obavy, zda najde nekoho lepsiho.
    NEI
    NEI --- ---
    EKG: Děkuji.

A dámy, neberte některé tyhle extrémní názory jiných lidí tak citlivě, ale s velkou rezervou.

Pořád se kloním k tomu že různorodost může diskuzi obohatit.

Ačkoliv když se dostaneme do bodu, kdy bude muset deset lidí vysvětlovat jednomu člověku několik dní, že pud k rození dětí se nerovná pudu zabíjení lidí, přidám nejspíš nějaké nové pravidlo ...
    EKG
    EKG --- ---
    NEI: To me mrzi, ze jsi na tom tak spatne. Drzim palce, at najdes pomoc, ktera opravdu pomuze.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    VERSONNENHEIT: Roky jsem nevěděla, nicméně v mým okolí se s tím celkem setkávám - jeden dítě chce, druhej ne a jsou spolu a přemlouvaj se tam a zpátky a překvapivě to skončí, protože je to tak zásadní věc, že přes to nejede vlak
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    NEI: Jo tak to chápu
    NEI
    NEI --- ---
    VERSONNENHEIT: Těžko říct, ale děkuji. 🖤
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NEI: je jedno jak dlouho se znáte, určitý věci stran nekompatibility vylezou právě až během toho soužití...
    Tak snad vám ten rozchod to přátelství nezničí...
    NEI
    NEI --- ---
    VERSONNENHEIT: My se s mužem známe dohromady 15 let, protože jsme poměrně dobří byli kamarádi, ale intenzivní vztah a spolubydlení je teď rok a kousek.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    CORNELA: tak ono to obvykle nějakou dobu trvá, než se ty negativní věci projeví a z vlastní zkušenosti vím, že dva až tři roky žádná doba. Tuším že NEI psala, že v tom vztahu je dva roky.
    NEI
    NEI --- ---
    CORNELA: My se tak nějak právě asi rozcházíme a navíc už asi nemám sílu hledat father material a budu crazy dog lady.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    NEI: Zcela bez urážky - ale když chci dítě, proč jsem ve vztahu s někým, s kým dítě neklapne?
    NEI
    NEI --- ---
    EKG: Nechci tě urazit, ale vážně se teď rozhoduji ti dát RO než se dostaneš do nějaké psychiatrické péče.
    Jsi ok? Nepotřebuješ nějak pomoct?
    Na CKI v Bohnicích jsou nonstop, taky jsem tam dneska zvažovala jet.

Jinak u mě se téma aktualizuje tím, že sice mám moc ráda svého muže a bylo nám spolu fajn, ale opět to není "father material".
    Nechci rozepisovat proč ne.

No a už zase vyhlížím pejsky ke koupi či adopci.
    CATEE
    CATEE --- ---
    Jsem zvědavá kam se zdejší diskuze bude dál ubírat. Některé myšlenkové proudy které tu vidím mi přijdou od rozhodovoání o ne/mít děti v součsném 21. století velmi vzdálené a kohokoli kdo v té rozhodovací paralýze zrovna je asi moc nikam neposunou, což mi přijde dosti ku škodě.
    EKG
    EKG --- ---
    CATEE: Spatna rozhodnuti jsou spatna rozhodnuti. Tedy jsou spatna jen pokud jsou ve spatnem kontextu. Neni to tak davno, co bylo naprosto normalni, spis nutne, chodit kolem a zabijet lidi na potkani, protoze jsou s nejvetsi pravdepodobnosti na ceste zabit tebe, tvuj kmen a sebrat ti urodu, zeny, dobytek, cokoliv co stoji za ukradeni. Takze rozhodovani o detech probihalo tradicne v kontextu boje o svoje vlastni i jejich preziti. Hezky v tech panelacich hnijete, ze uz jste na tohle zapomneli. Dneska se boj o preziti mota mnohem vic kolem vydelavani penez, ale v hlave to zustalo.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    CATEE: on je uplne disociovanej
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    EKG: Oproti tomu touhu zabíjet lidi, ani jednoho konkrétního, jsem teda v hlavě neměla vůbec nikdy.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    SITH: Já jsem děti chtěla vždycky. Nebyl tam moment, třeba ani v 15, že bych je jako někdy neměla mít. Tu možnost jsem v programu vůbec neměla.
    CATEE
    CATEE --- ---
    EKG: Po pravdě…říct že někoho chtít zabít nebo brát tvrdé drogy může být koníček a přirovnat to k rozhodování o tom zda ne/mít děti…no vau! Asi jsem v jiném vesmíru, nějak mi to hlava nebere.
    EKG
    EKG --- ---
    MART1NKA: Byla rec o tom, co je v hlave.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    EKG: som tu v "Deprese a jine psychicke neduhy"?
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam