• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.

Aktuální téma:

Pronájem dělohy na 9 měsíců za milion korun českých. :-)
    rozbalit záhlaví
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    LUSINDA: Akorát tam dost věcí zkreslujou až skoro záměrně lžou no
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MART1NKA: už je to lepší. Dost lidí se o tom tématu nebojí mluvit veřejně. (i z řad veřejně známých) O čem se v kontextu s těhotenstvím nemluví.....tak o tom jak je třeba nebezpečný dítě přenášet. Nebo jak může být pro dítě ten porod (následky porodu) nebezpečný.

Príběhy dětí (videa) zveřejňuje třeba tady Život dětem. Jsou tam děti po komplikovaných porodech, děti s genetickými onemocněními.......hodně silný materiál, proč děti třeba nemít.

Život dětem | Prague
    https://www.facebook.com/www.zivotdetem.cz/
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CHOCOLAT: to mas jako s abdominoplastikou. kdyz je nekdo obezni, necha si na pojistovnu podvazat zaludek a pote zhubne, ne vlivem vlastni vule, ale protoze do pidi zaludku se jaksi moc jidla nevejde, ma abdominoplastiku pote na pojistovnu, ale zena, ktera je jenom po detech, ma smulu a necht si to zaplati sama. 👍
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CHOCOLAT: Pretoze tie vytahane prsa a brucho vadia chlapom a tiez im vadi nadvaha, pretoze sa im to nepaci. To co sa deje vovnutri zeny ich nezaujima. Posrany patriarchat :))).
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    VESTIGIA: Já jsem onehdy chtěla po své gynekoložce napsat fyzio a ona mi začala vyprávět jak prakticky všechny ženy po porodu by fyzio potřebovaly, ale ona jim to psát odmítá, protože to by pak ty zdravotní pojišťovny zkrachovaly, kdyby to měly všechno platit. Jen ať si to ženský hradí ze svého. To mě docela šokovalo. Ona je taková milá a vstřícná a pak řekne tohle. Tyjo, vždyť ty pojišťovny kolikrát hradí léčbu lidem, kteří si zdraví zlikvidovali zcela vědomě a dobrovolně a ženě po porodu, která navíc aktuálně nemá peněz na zbyt to neproplatí?

A ano, myslím, že se o těchto věcech nemluví. Třeba ty potraty jsou teď snad úplně všude na sítích. To žádná tajnost není. Ale kdo před otěhotněním tuší, že bude muset po porodu chodit na fyzio a cvičit speciální cviky, aby se pánevní dno a diastáza daly aspoň trochu dohromady a stejně to nebude nikdy jako předtím? Vždy se mluvilo akorát o tom, že po porodu musíš zhubnout a cvičit, abys zhubla a zůstanou ti vytahaný prsa a strie.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VESTIGIA: to budes vedet spise ty jako trenerka, ale od urcite velikosti se distaza vycvicit neda, ne? treba sousedka je takova stihla sportovkyne, diastazu ji sesili, ale opet se ji to rozjelo, tak ji museli dat sitku, kdyz obyc siti nevydrzelo, to je nejake pevnejsi reseni. vim, ze mela i kylu, ale nevim detaily.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    POZITRON: To je strašný. Jj, na to jsem zapomněla. Diastáza je taky častý problém. Plus mě teď ještě napadají změny na pánvi - v jejím postavení a rozestupu a s tím související bolesti kyčlí, zad a další věci. Fyzioterapeuti by mohli vyprávět. A že to na psychice nepřidá, to je jasné. Nevím, jak to chodí v porodnicích nebo pak při následných kontrolách na gynekologii, jestli třeba takovým ženám dají doporučení na specializovanou fyzioterapii, rehabilitaci, nebo něco podobného.

MART1NKA: zas tak malé procento to není. Dnes má problém s početím cca 15 - 25 procent lidí a potratí cca 15 procent žen. Asi to jako téma není moc sexy a asi to taky každý nechce řešit veřejně. Díky bohu, že existují alespoň ty úzké nebo uzavřené skupiny.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VESTIGIA: ano, urcite, treba i velka diastaza nebo kyla, ktere se musi resit operaci a to i opakovane, protoze se kyla ci diastaza mohou vratit. znam takove zeny 2. plus jednu, ktera byla na nekolika operacich kvuli prolapsu delohy a jeste ji nejak museli prisivat mocovy mechyr, neznam detaily a vim, ze se to reseni vleklo nekolik let a operaci probehlo vice, ze si s tim opravdu uzila, coz se samozrejme podepsalo i na psychice. :(
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUSINDA: nerozumim, proc mas ty minusy.

otazka taky je, co se bere jako potrat. nekdo je schopen nazyvat potratem i situaci, kdy je slabe pozitivni test a pak dorazi opozdena menstruace, nebo dokonce normalne v terminu, cili telo si poradilo samo a to je bohuzel bezne. presto je nekdo schopen to licit pomalu srovnatelne jako potrat treba koncem 1. trimestru. no nic.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LUSINDA: Ja hovorim o tom, ze to zistis az v momente, ked sa o dieta zacnes snazit a nejde to. To je dost mala skupina obyvatelstva, kde je 0 chlapov a nejaka cast zien, ktora neotehotnela hned.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MART1NKA: no tak zrovna debaty o potratech jsou a dost. Ve skupinách žen co se o dítě snaží.....kazde čtvrté těhotenství potratem končí. Takže ten kdo se tomu vyhne je klikar.

Jedna moje rodinná příslušnice jela ve vysokém stádiu těhotenství s krvácením na pohotovost. Doktor od stolu řekl jen ""potrat""a vykopnul ji na chodbu. Nakonec dítě s hodně velkými potížemi donosila do týdne těhotenství (kdy už se nedonošené děti zachraňují). Jela k jiné lékařce.
    Holčička je bez následků. Ale mohlo to dopadnout hodně jinak.....např. mít postižené dite, nebo nejet nikam a totálně se sepsat a fakt potratit.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    CHOCOLAT: tohle je hodně důležitý postřeh. Hodně lidí řeší to, že ženy si nechtějí těhotenstvím tzv. zkazit postavu a jsou to pro ně sobecké a povrchní potvory, ale o zdravotních aspektech už se opravdu tolik (na běžné bázi, samozřejmě existují různé podcasty, ženské skupiny a fóra) nemluví. Jen na svých trénincích mám hodně žen, co mají po porodu, a to i docela dost let po něm, zdravotní problémy - stále bolestivé jizvy, trpí inkontinencí, hemeroidy, atd. Je fakt, že tohle by jednoho k pořízení si potomstva dvakrát nenalákalo. O estetických záležitostech a nebo věcech spojených s léčbou neplodnosti ani nemluvím.
    A společenský nebo ekonomický faktor to je taky dost podceňované téma.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CHOCOLAT: No, mna vikendova debata o nutnosti menstruacnych kalhotiek na behanie kvoli inkontinencii dost vydesila.
    Plus dalsia debata o potratoch pri snazeni sa, kamaratka mala 3 nez sa jej podarilo dieta. A presla si trikrat sestinedelim. Fuj no.
    Verejna debata o tomto nikde, je to sucast toho, se s tim smir.
    NEI
    NEI --- ---
    Dneska jsem se rozhodla, že si nechám na 100% zmrazit vajíčka.
    Člověk nikdy neví ...
    Dítě aktuální sice není, ale nechci o tu možnost do budoucna přijít.
    FIONOR
    FIONOR --- ---
    https://thoughtcatalog.com/abby-rosmarin/2013/12/to-the-women-who-choose-not-to-have-kids/

To the women who choose not to have kids, I have one thing to say: thank you.

You probably don’t hear it enough. In fact, you probably don’t hear it at all. What you do hear is an array of pro-childbearing responses, such as, “You’ll change your mind someday,” or, “Doesn’t your mother want grandkids?” or, “You’ll never find a husband if you never want to have kids.”

All things considered, “thank you” is probably on the opposite end of what you hear.
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    Přidám sem pohled, který tu ještě nezazněl a to je vliv dětí na zdraví matky.
    Já děti nikdy nechtěla a vždy jsem si tím byla jistá, takže žádné důvody jsem hledat nemusela. Ale občas si nad tím přemýšlím a co vnímám jako hodně důležitý aspekt při případném rozhodování, jestli ano nebo ne, jsou dlouhodobé zdravotní následky těhotenství a porodu. Čím jsem starší, tím mají ženy v mém okolí větší tendence se mi svěřovat (a taky přibývá těch, co si tím prošly) a celkem mě děsí, kolik z nich zůstane nějakým způsobem poznamenaných. A teď nemyslím "kosmetické" záležitosti jako kila navíc a vytahaná kůže. I když ty beru taky jako relevantní důvod. Ale takové věci jako špatně srostlé jizvy, které bolí ještě po desítkách let, zlikvidované pánevní dno a s tím související inkontinence, prolapsy, zhoršení chronických nemocí, objevení nových nemocí a samozřejmě vliv na psychiku a psychiatrická onemocnění.
    Když dítě někdo moc chce, tak je mi jasné, že tohle třeba nebude vůbec řešit a připouštět si. Mě to přijde hrozné. Třeba porodíš v 25 letech a po zbytek života jsi inkontinentní bolavá troska a doktoři ti říkají "Ale pani, co byste chtěla? Buďte ráda, že máte děti a tohle neřešte". A chlap si stěžuje, že už to v posteli není, co bejvalo a najde si jinou mladší a neopotřebovanou, protože na jeho tělo a život pořízení dětí žádný vliv nemělo.

Čímž se dostávám k další věci, která mě na tom celém dost štve a to je ta obrovská genderová nerovnost. Všechno je jen na ženě, ta si to musí celé přetrpět. A ne jen těhotenství a porod, ale veškerou péči a zodpovědnost. Muž se může starat, ale nemusí. Ve svém okolí bych ty muže, kteří se skutečně starají o své děti spočítala na prstech jedné ruky. Většina se tváří jak otcové roku, ale skutek utek. Ano, jsou i ženy, které opustily svoje děti, ale těch není moc. Zato znám hodně případů, kdy muž před porodem sliboval, jak se v péči budou střídat 50:50 a když viděl na vlastní oči, co to obnáší, tak vycouval. A není to jen o té péči. Ale ten vliv na pracovní uplatnění (schválně nepíšu kariéru) taky není zanedbatelný. Na mužovy výdělky nemají děti prakticky žádný vliv, zato ženy po mateřské to mají prostě výrazně horší.
    Kdyby se mě třeba partner snažil přemluvit, ať změním názor a aspoň jedno si pořídíme, tak tohle by třeba pro mě byly docela zásadní argumenty.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    IOM_NUKSO: Takoveho znam taky. Opravdu chytrej a rozumnej chlapec, chodili spolu 10let a pochopil, ze ona chce svatbu a dite. On na deti nikdy nebyl, ale tak nejak strizlive naznal, ze tohle po nem bude chtit kazda a tak si radeji necha tu, se kterou si rozumi.
    A byla svatba.
    Narodil se syn a ji preskocilo. Pro srovnani: pred tehotenstvim s nima hrat hry, tos musela pocitat karty, pamatovat si poradi, protoze vsichni to umeli a zurive kombinovali. Po porodu z ni je fajnova ezopica.
    Jemu se potvrdilo, ze dite je takovy zvlastni tvor, ktery nebyl urcen pro nej.
    No rozvedli se kdyz diteti nebyly ani dva roky. Kupodivu bez nejake valky. Otec se o dite stara, co mu sily staci. Sice ho nechtel, ale kdyz uz tu je, tak fakt padluje.
    Takze nakonec asi dobry.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    článek k témetu

Málo dětí kvůli ekonomice? „Řada mladých ani nemá partnera,“ říká expertka - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/audio-podcast-5-59-od-uplne-svobody-k-velkemu-zavazku-mladi-vnimaji-materstvi-jako-volbu-292714
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: bohuzel netusim, mne se tahle volba vyhla a jsem za to vlastne rada.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: Tobě by bylo dobré s někým, kdo by nechtěl děti když ty chceš? Nebo naopak, když děti nechceš a on by ti je vnucoval? Některý věci jsou teda za mě no go, ale my jsme tohle měli vyřešený od začátku
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    IOM_NUKSO: Tak mým vstevnikum není 20, a troufám si tvrdit,že ve 40 už člověk snad ví co v životě chce... A děti jsou záležitost, kde podle mě jen tak někoho neukecas k opačnýmu názoru... Nebo ukecas a bude z toho mrzeni
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam