• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.

Aktuální téma:

Pronájem dělohy na 9 měsíců za milion korun českých. :-)
    rozbalit záhlaví
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CORNELA: Ja som pracovala a bola som financne samostatna od 25, ale emocne zrela ani nahodou.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MART1NKA: Ale já ti nerikam že je ekonomicky, sociálně a jinak jednoduchý mít děti ve 20, já ti říkám, že to tak je nastavený biologicky a evolucne a když rodis o skoro jednou tak pozdejs, tak se to prostě někde promítne a holt se nemůžeš divit tomu, že pojivovy tkáně pánevního dna už jsou za zenitem a sry, kvalitu tkání a regeneraci fakt nemůžeš srovnávat ve 20 a ve 40, ani ve 30 ne... A jestli sis přišla ve 28 jako děcko, tak je asi trochu někde chyba, většina lidí v tu dobu normálně pracuje a je samostatná
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CORNELA: A tak clovek v 35 neni fena v 10, trochu prehanas.

Co ma clovek robit ked zijeme v kapitalisme a na zodpovedne rodicovstvo si musi clovek trochu zarobit?
    Plus teda mne pride, ze som aspon ja bola cca do 28 uplne decko. A rozhodne by nebolo pre nikoho prinosne aby sa rozmnozoval, ked ma problemy uzivit/zvladnut sam seba.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    CORNELA: jsem to chtela napsat, ale bala jsem se :)
    Dneska je hodne mimo, jak uz je znormalizovany mit deti po tricitce. Ve dvaceti se rodi dost jinak a taky pak pecuje o to novorozene, treba spankovou deprivaci clovek vubec ani nevnima.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ACKO: Ale to je prostě realita... Pripust kobylu poprvé ve 20 letech nebo fenu v 10 letech, to je prostě fakt no
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    LUSINDA: Akorát tam dost věcí zkreslujou až skoro záměrně lžou no
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    POZITRON: To není pravda, musí tam být logicky zdravotní důvod a to je třeba i převis břicha se zapářkou, bolesti zad atd...
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CORNELA: jj to jsem taky chtěla dopsat, že na JIPr měly dítě (když jsem tam byla já) prvorodičky nad 34, ještě z velké části s obezitou/nadváhou. (jediná mladší paní tam byla s nedonošencem, kvůli vadě placenty) Ale nechtěla jsem s tou svou zkušenosti prudit.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CHOCOLAT: Já ti řeknu jaká je realita s fyzio napříč obory -pošleš tam člověka, on to těch 5-10 lekci odcvici a přijde ti říct, že to nepomohlo... Jenže ono to bez každodenního individuálního cvičení doma v řádu týdnů až měsíců (ideálně celozivotne) nejde a sry, jsou to vyhozeny prachy. Ve srovnání s tím, když si to lidi platí, už to je primárně zásadně větší motivace cvičit doma a něco pro to dělat.
    ACKO
    ACKO --- ---
    CORNELA: To jsem chtěla napsat, ale už tu mám určitě profláklou špatnou pověst v hejtování starých matek :-) jako tu přírodu nepřechytračíš.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    VESTIGIA: Tak když se začneš snažit v 35, tak je to holt těžký no, o deset let dřív je dost pravděpodobnost že by to šlo řádově líp
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    Hele taky si k těm zdravotním problémům uvědomte, v kolika ženský aktuálně rodí... Rodit ve 35-40 poprvé je samozřejmě pro tkáně průser, však v živočišné říši prvorodicka ve vysokým věku dost často zařve. Holky co rodí ve 20 maj tyhle problémy daleko míň (samozřejmě jsou výjimky a petikilovy dítě a porod s rupturou do rekta udelaj svy i u mladý holky)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MART1NKA: už je to lepší. Dost lidí se o tom tématu nebojí mluvit veřejně. (i z řad veřejně známých) O čem se v kontextu s těhotenstvím nemluví.....tak o tom jak je třeba nebezpečný dítě přenášet. Nebo jak může být pro dítě ten porod (následky porodu) nebezpečný.

Príběhy dětí (videa) zveřejňuje třeba tady Život dětem. Jsou tam děti po komplikovaných porodech, děti s genetickými onemocněními.......hodně silný materiál, proč děti třeba nemít.

Život dětem | Prague
    https://www.facebook.com/www.zivotdetem.cz/
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CHOCOLAT: to mas jako s abdominoplastikou. kdyz je nekdo obezni, necha si na pojistovnu podvazat zaludek a pote zhubne, ne vlivem vlastni vule, ale protoze do pidi zaludku se jaksi moc jidla nevejde, ma abdominoplastiku pote na pojistovnu, ale zena, ktera je jenom po detech, ma smulu a necht si to zaplati sama. 👍
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CHOCOLAT: Pretoze tie vytahane prsa a brucho vadia chlapom a tiez im vadi nadvaha, pretoze sa im to nepaci. To co sa deje vovnutri zeny ich nezaujima. Posrany patriarchat :))).
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    VESTIGIA: Já jsem onehdy chtěla po své gynekoložce napsat fyzio a ona mi začala vyprávět jak prakticky všechny ženy po porodu by fyzio potřebovaly, ale ona jim to psát odmítá, protože to by pak ty zdravotní pojišťovny zkrachovaly, kdyby to měly všechno platit. Jen ať si to ženský hradí ze svého. To mě docela šokovalo. Ona je taková milá a vstřícná a pak řekne tohle. Tyjo, vždyť ty pojišťovny kolikrát hradí léčbu lidem, kteří si zdraví zlikvidovali zcela vědomě a dobrovolně a ženě po porodu, která navíc aktuálně nemá peněz na zbyt to neproplatí?

A ano, myslím, že se o těchto věcech nemluví. Třeba ty potraty jsou teď snad úplně všude na sítích. To žádná tajnost není. Ale kdo před otěhotněním tuší, že bude muset po porodu chodit na fyzio a cvičit speciální cviky, aby se pánevní dno a diastáza daly aspoň trochu dohromady a stejně to nebude nikdy jako předtím? Vždy se mluvilo akorát o tom, že po porodu musíš zhubnout a cvičit, abys zhubla a zůstanou ti vytahaný prsa a strie.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VESTIGIA: to budes vedet spise ty jako trenerka, ale od urcite velikosti se distaza vycvicit neda, ne? treba sousedka je takova stihla sportovkyne, diastazu ji sesili, ale opet se ji to rozjelo, tak ji museli dat sitku, kdyz obyc siti nevydrzelo, to je nejake pevnejsi reseni. vim, ze mela i kylu, ale nevim detaily.
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    POZITRON: To je strašný. Jj, na to jsem zapomněla. Diastáza je taky častý problém. Plus mě teď ještě napadají změny na pánvi - v jejím postavení a rozestupu a s tím související bolesti kyčlí, zad a další věci. Fyzioterapeuti by mohli vyprávět. A že to na psychice nepřidá, to je jasné. Nevím, jak to chodí v porodnicích nebo pak při následných kontrolách na gynekologii, jestli třeba takovým ženám dají doporučení na specializovanou fyzioterapii, rehabilitaci, nebo něco podobného.

MART1NKA: zas tak malé procento to není. Dnes má problém s početím cca 15 - 25 procent lidí a potratí cca 15 procent žen. Asi to jako téma není moc sexy a asi to taky každý nechce řešit veřejně. Díky bohu, že existují alespoň ty úzké nebo uzavřené skupiny.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    VESTIGIA: ano, urcite, treba i velka diastaza nebo kyla, ktere se musi resit operaci a to i opakovane, protoze se kyla ci diastaza mohou vratit. znam takove zeny 2. plus jednu, ktera byla na nekolika operacich kvuli prolapsu delohy a jeste ji nejak museli prisivat mocovy mechyr, neznam detaily a vim, ze se to reseni vleklo nekolik let a operaci probehlo vice, ze si s tim opravdu uzila, coz se samozrejme podepsalo i na psychice. :(
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUSINDA: nerozumim, proc mas ty minusy.

otazka taky je, co se bere jako potrat. nekdo je schopen nazyvat potratem i situaci, kdy je slabe pozitivni test a pak dorazi opozdena menstruace, nebo dokonce normalne v terminu, cili telo si poradilo samo a to je bohuzel bezne. presto je nekdo schopen to licit pomalu srovnatelne jako potrat treba koncem 1. trimestru. no nic.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LUSINDA: Ja hovorim o tom, ze to zistis az v momente, ked sa o dieta zacnes snazit a nejde to. To je dost mala skupina obyvatelstva, kde je 0 chlapov a nejaka cast zien, ktora neotehotnela hned.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam