• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    DIVA: kamosi si stanovovali tuto ciastku ako nejaky pomysleny mesacny plat potrebny na dostojny zivot v Prahe, co cca odpoveda. aby jej to pokrylo veskere naklady na zivot po dobu, ktoru bude tehotna. vylohy doktora atd sa platili zvlast. surrogate bola zenska, co uz 3 svoje deti ma a 4. si nemoze dovolit a ma to obdobie tehotnosti rada (pre mna zaujimave zistenie ze takyto ludia existuju) a porody mala v pohode.
    NEI
    NEI --- ---
    DIVA: Já ani Martinka nepíšeme, že je to přehnaná částka.
    Naše posty byly především informační.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    DIVA: presne, dneska si za to pomalu nekoupis ani auto, nedejboze nejakou nemovitost... a zasah do tela i duse je to znacny.
    DIVA
    DIVA --- ---
    Nepripada mi to jako prehnana cifra. Zvlast kdyz uvazime jeste porod. Za kolik byste rodili vy? Po mesicich 24h zateze denne. S nevratnyma zmenama na zdravotnim stavu.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    NEI: Jj cca za tuto ciastku odnosila kamaratkina segra dieta znamym, kde mala ona problemy (myslim endometriozu). Vyplacane v mesacnych davkach po dobu 10 mesiacov.
    NEI
    NEI --- ---
    Náhradní matka, tzn. žena, které odnosí ve své děloze dítě biologickým rodičům v dnešní době stojí minimálně 800 000,- Kč.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    CHOCOLAT: Někdy jsem fakt moc ráda, že žiji v jiné realitě. Tady se předepisuje fyzioterapie pánevního dna automaticky každé která porodila. A poslední roky už i fyzioterapie břišní stěny, protože ta má dost dočinění s pánevním dnem. Jde jít buď za fyzioterapeutem nebo za porodní asistentkou jak je komu libo. Státní pojišťovna proplácí cca 60-70% částky a připojištění ten zbytek pro většinu léků a procedur, ale fyzio po porodu je proplaceno na 100% ze státního zdravotního pojištění. I tak jsou tu ženy které se na to vybodnou. Nastavení systému je v tomdle jinde.
    EKG
    EKG --- ---
    MART1NKA: To neni tak uplne pravda. Co se deje uvnitr zeny ma vliv na jeji uzitnou hodnotu. Postava se da proste neresit a par kilo navic dokaze byt i celkem sexy, kdyz na to chlap je. Horsi je, ze s potrhanym vnitrkem najednou zenska nemuze nebo nechce delat nektere zajimavejsi techniky, nebo nevydrzi tak dlouho, nejcasteji oboji. No a kdyz to "stejne za nic nestoji", tak po case ztrati zajem uplne, mluvim samozrejme o sexu, jako spravne partiarchalni prase.

Takze ve finale mas i nemas pravdu, chlapi jsou neprilis nadseni z "postavy po detech", protoze sice je to korelace a ne kauzace, ale naznacuje zvysenou pravdepodobnost, ze uvnitr zeny se deje neco spatneho. A jsou samozrejme i dalsi duvody, proc deti nemit.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    CHOCOLAT: Roztrzeny rektum děl neplechu víc, ale to myslím není meritem věci
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    CORNELA: To vůbec nerozporuju. Samozřejmě, že mladší tělo je pružnější. Třeba zase generace našich rodičů sice rodila výrazně dříve, ale skoro všem dělali preventivní nástřih. A ty jizvy prostě můžou dělat neplechu i u mladých.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MART1NKA: tak sorry už sem nic nenapíšu, slubuju, nechám vás tu samotné:-)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ACKO: tiez je hlupe chodit do auditka pre bezdetnych vykladat ludom, ze si rada, ze mala tvoja dcera decko uz v 27 :)
    ACKO
    ACKO --- ---
    MART1NKA: no počkej, já jsem jen o pár roků mladší než tvoji rodiče, záleží na tom, jak jsi odolný člověk, tahle paušalizace je hrozně hloupá, stejná jako říkat dnešním dvacetiletým sněhové vločky
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ACKO: Tak ide i o sebareflexiu. Nasi deti obaja moc chceli, materialne i vzdelanim sa krasne postarali, akurat proste ta ich generacia je cela emocne posrana. Vnucata nemaju no…
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MART1NKA: Z toho vyplývá, že fakt není potřeba aby si dítě udělal každej
    ACKO
    ACKO --- ---
    MART1NKA: ale doteraz sa chovaju ako male deti..a vracíme se kruhem a začátek k tomu, že někteří lidé by děti neměli vůbec mít, ale nedbají
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ACKO: Alebo rokmi u terapeuta, ked ta vychovavali emocne nezreli rodicia (ktori ta sice mali po 30 ale doteraz sa chovaju ako male deti) a nechces urobit tu istu chybu. Ako good for you asi, neviem co na takuto vec mam povedat.
    ACKO
    ACKO --- ---
    MART1NKA: já jsem teda fakt ráda, že moje dcera měla dítě v 27, že si to vyhodnotila, že je ten správný čas, ona ta dospělost se dostaví tak nějak za pochodu pod tlakem událostí, nemusíš na ni čekat v čekárně
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CORNELA: Ja som pracovala a bola som financne samostatna od 25, ale emocne zrela ani nahodou.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MART1NKA: Ale já ti nerikam že je ekonomicky, sociálně a jinak jednoduchý mít děti ve 20, já ti říkám, že to tak je nastavený biologicky a evolucne a když rodis o skoro jednou tak pozdejs, tak se to prostě někde promítne a holt se nemůžeš divit tomu, že pojivovy tkáně pánevního dna už jsou za zenitem a sry, kvalitu tkání a regeneraci fakt nemůžeš srovnávat ve 20 a ve 40, ani ve 30 ne... A jestli sis přišla ve 28 jako děcko, tak je asi trochu někde chyba, většina lidí v tu dobu normálně pracuje a je samostatná
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam