• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.
    3. Chodíme sem diskutovat pod svým skutečným id, neuznávám zde mulťáky.

Aktuální téma:
    "Ja ak budem mat dieta, tak bud pojde na rodicak chlap, alebo pojde do jasli/budem mat au pair… ja to nechcem a psychicky nedam."
    rozbalit záhlaví
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    _ALEXA_: Seniori v okruhu moji matky byly hlavne dalsi zensky a jely druhy kolo “nase dite uz umi”. Kdyz mely ony ty male deti, predhanely se, ci dite prvni promluvilo, kdo je napred v tamhletom, nechodit v roce normalne na nocnik a bylas mizerna matka co dite zanedbava… ted maji vnoucata a mizerna babicka je ta, ktera babicka neni. Navic si s ostatnima nema co porovnavat a to ji vyclenuje z kolektivu. A kdo za to muze? No.
    SITH
    SITH --- ---
    _ALEXA_: tak já si třeba dokážu představit, že se lidé 60+ začínají cítit osaměle, většina kamarádů už mrtvých nebo na LDNkách, vidina pár posledních let života a postrádají nějaký smysl jak ten zbytek života dojít. A tak se to řeší pejskem, vnoučaty nebo aktivním senior životem, když zdraví a peníze dají. Takže chápu, že se prostě dědové a babičky na ta vnoučata těší.

U nás si třeba moji rodiče vybrali tu třetí možnost, tj aktivní senior život a chtějí zažít a vidět to, co nestihli. Takže furt někde cestují, létají, navštěvují a vnoučata ignorují.

A já, který mám obrovské a nádherné vzpomínky na "víkend u babičky" nebo "s dědou na chatě", co poslouchal jejich příběhy a vyprávění, a měl je moc rád, tak tady se slzou oku vím, že tohle moje děti nikdy nikdy nezažijí.

A o faktu, že hlídání dětí je skvělá věc v rodičovské logistice, o tom se ani nemusím rozepisovat.
    _ALEXA_
    _ALEXA_ --- ---
    BERUSKA_CA: Já si vlastně nedělala prdel v žádný části svýho sdělení. Když chceš děti, najdeš si cestu, i když jsi teplej jak radiátor v zimě. Když je nechceš, nepřesvědčí tě ani stádo příbuznejch. (Samozřejmě se mi to v Praze kecá líp než známýmu z Řecka..)

Stejně tak, jak už tu bylo řečeno, mít vnouče je mezi vrstevníky nějakou známkou prestiže. Možná je zatím i nějakej biologickej pud u těch seniorů. Pochopení mít můžem, ale svý životy si samozřejmě máme nárok odžít a posrat po svým
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    QUANTI: Nectit rodinne tradice se v silne verici rodine s velkym nadsenim nesetkava. Jak jsem pochopila, sestry nemaj koule na to mit misto 50 pribuznych razem nikoho. Tam se musi poslouchat.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    BERUSKA_CA: No to je strašný. Jako ta sestra bych se jim na to vykvákla.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    _ALEXA_: Ty si delas prdel, ale kamarad je gay a u nej doma vsichni v pohode. Jeho partner je Rek z velmi verici rodiny a z vypraveni je to bajecna komedie, ale zit v tom nechces.
    Matka tusi, ze syna zenske nezajimaji, ale musi mlcet, aby babicku (80+) netrefil slak. Ona takove pojmy nema ve slovniku a nekrestanske chovani v rodine by poslalo do pekla i ji. Takze se to taji a peclive se sleduje zdravotni stav starenky. Ta je cila a vsichni nervozni. Syn je nejstarsi ze ctyr deti a panuje tam pravidlo, ze pokud se on neozeni, nebudou se vdavat sestry. Ty by chtely, cekaji na to jako na smilovani, preji si deti, ale on odmita. Protoze dokud zije babicka, nemohl by si vzit partnera, ale nejakou hodnou katolickou divenku, kterou by hbite oplodnil. Babicka prohlasila, ze jen tak v klidu umre.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CORNELA: Vysvetlovat dokrotovi co kam patri, to ale velmi pobavilo! To bych ji mozna podala tuzku, papir, sobe sklenicku a vyzvala ji, at zacne :)
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CELLINDRA: Jestli te to potesi, tak velmi davno tomu, kdyz byla moje matka jeste nejakym mirnym zpusobem pricetna, vymyslela lest. Zasla za pravnikem, a vysvetlovala mu ze me nic neodkaze (ona se vdala pro penize, takze jeji nula…), ale je ochotna to dat vnouceti. Po mensim pretahovani ji pravnik vysvetlil, ze takhle si nejde dite vydupat. Nelze sepsat zavet “bud vnouce nebo hovno”.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CELLINDRA: Este tym chlapom co sa objektivne o vlastne deti moc nestarali.
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    CHOCOLAT: Je to tak. Společenská kolonka k odškrtnutí. A už jim nedojde, že je to mega náročnej závazek na celej život, kterej ti ho obrátí vzhůru nohama - a ne jak koupit nový auto.
    EKG
    EKG --- ---
    CHOCOLAT: Zaslechl jsem pred lety, ze si dezolati davaji na socky obrazky svych deti, aby dokazali (sami sobe), ze nejsou gay. Tohle je teda jeste dalsi level (p.q)
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    CELLINDRA: Někteří ty vnoučata nechtějí proto, že by toužili je opečovávat nebo s nima trávit čas. Ale proto, že se chtějí pochlubit. Třeba v hospodě. Otec má vztek, že nemám děti, protože nemůže trumfovat dědky v hospodě na chalupě. Oni to maj jako nějaký měřítko mužnosti nebo co. Jakože kdo má víc vnoučat, ten je větší kanec. Stejně jako kdo má syna je chlapák, kdo má jen dcery, ten je buzerant.
    Kromě něho se s tím už všichni ostatní smířili. Tchyně ještě před pár lety dělala mému muži scény a snažila se ho citově vydírat a teď je ráda. Nějak si uvědomila, že jí malí uřvaný parchanti serou (její slova) a že by to doma nesnesla :-)
    VESTIGIA
    VESTIGIA --- ---
    Díky, že jste mi připomněli, proč už x let nejezdím za rodinou na svátky a proč bych se rychle měla vzpamatovat ze stavu, že je mi líto, že už nejsme ani v minimálním kontaktu :-)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERSONNENHEIT: ono je taky možný, že to takový člověk hraje na obě strany. Mámě tvrdí jak děti chce....aby měl při návštěvě klid.

Nicméně další důvod proč si děti nepořizovat je, že tchýni uvidíte o dost častěji než sami chcete. 🖤
    CELLINDRA
    CELLINDRA --- ---
    NEI: Pracuje na tom. ;)
    POZITRON: Hele tipuju, že by si myslela, že mu tu homosexualitu rozmluví 😁
    Zajímavý je, že moji rodiče se potýkají se stejnou frustrací (já ani brácha děti nemáme a u bráchy dost pochybuju, že by to ještě nastalo), ale berou to s pochopením a hlavní pro ně je, abysme byli zdraví a spokojení. Táta je úplně v pohodě a říká, že si máme život zařídit, jak je nám libo, a máma si babičkovský pudy uspokojuje tím, že je tetou a babičkou asi osmi jiným dětem (některým ze širší rodiny, jiným ne). Čímž chci říct, že člověk nutně nemusí opečovávat a milovat jenom pokrevně spřízněný děti, ale i nějaký jiný. Na světě je spousta dětí, který potřebujou lásku a péči, a spousta rodičů, který jí nestíhaj/nemůžou dávat a budou rádi za někoho dalšího. A lpět na tom, že nutně musí vylézt zrovna z břicha konkrétního člověka, jinak to "neplatí", mi přijde prostě nepochopitelný.
    _ALEXA_
    _ALEXA_ --- ---
    POZITRON: Povím ti malé tajemství. Jestli ten gay není neplodnej, děti mít může. Mrk mrk.

Panimáma by byla nasraná v každém případě, neboť její život není dostatecně naplněn a smysl její existence by jí poskytlo alespoň rozmnožení genu. Nebo by se mohla chlubit vnoučaty před sousedkou, taky jistě uspokojující pocit
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    CELLINDRA: jeste me napadlo, co by asi panimama rikala, kdyby byl syn gay. jestli by vztek a zklamani, ze nebude otcem, vypoustela v tomto pripade primo na nej.

jinak mam kamarada, ktery ma 3 syny, uz dospele, nejmladsimu je 30 a tam to tedy zatim nevypada ani u jednoho, ze by mel mit deti. 2 nejevi zajem o vztahy a prostredni je lehce mentalne retardovanej. to by pani viz vyse uz asi vubec nerozdychala. ups.
    NEI
    NEI --- ---
    POZITRON: Partnerská poradna už mi nějak ve vašem případě přijde jako nutnost, ale nevím konkrétně jakou a kde hledat.
    Mám se ti poptat?
    Offnyx kámoška si jednu nedávno vychvalovala.

___

Jinak ten "freeze" naprosto chápu. Zažívám to se svou vlastní mámou taky, přestože jsem xy let ve všech druzích terapie.
    Ono to zabrnká na nějakej ne/polo/vědomej vzorec a sejme tě to jako rána do koulí a nemůžeš nic a jsi rád že zvládneš odejít.
    Zdravě se vymezovat se snad do konce života jednou naučím.

___

Partner od Cellindry určitě nic nezkazí vlastním podivanim se na vztah s jeho matkou trochu víc odborně. Ale nikdo tady vlastně ještě neví zda už na tom dávno nepracuje.

EKG: Já rodinu navštěvuji kvůli bratrovi, sestře a babičce.

Máma je nutné zlo, které tu s nimi žije. Občas ji mám i ráda a odpouštím a omlouvám ji pro sebe. Momentálně jsem v nastavení kdy věřím tomu že vědomě koná zlé věci.
    Říká že nás Putin zachrání od Ukrajinců a podobné haluze.
    To uvádím jako ilustrativní příklad její velmi pomatené a převrácené mysli.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    OMNIHASH: Je to tak, my co mame matky co vybuchuju co 10 minut s inou picovinou sme nonstop v strehu. Ked sa nejaka moc neprejavuje, ten clovek sa to nema kde naucit. Mna teda tchyne mali vzdy rady, za to moja mamka je schopna pustit obcas fakt neskutocne hlasky. A tata pasivne sedi a je moc hodny. Neni to Samotari level ale blizi sa to tomu.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    OMNIHASH: ad "jestli máš představu, že si průměrnej chlap užívá návštěvu tchýně, mam pro tebe špatný zprávy" - tak tohle preci neni o "tchynich", ale o lidech jako takovejch...

Treba ja svyho pritele do rodiny hodne dlouho vubec nebrala (jakoze nekolik let), max. kdyz me treba dovezl k nim na chalupu, tak dostal najist a chvili se bavili...
    Vcera byl poprve u nasich na vanocnim obede a byl z toho uplne nadsenej :D rikal, ze si to moc uzil a ze ma my rodice rad....
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    HAR4NT: Tak primárně se do tohohle rodiče nemaj srat vůbec, kor ve 40, - vylejvat si frustraci ze svyho neštěstí na snase.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    OMNIHASH: Ve vztahu jsem 12 let, myslim že mi nemusíš vyprávět o tehle konsrelacich, vztahy s tchynema naprosto ok z obou stran, bez jakyhokoliv konfliktu, asi jsou to holt dospělý lidi, co sice můžou mít nejakej názor, ale taky jsou si vedomi toho, že do našeho života ve skoro 40 jim je hovno.

Jinak pokud je ze strany tchyně takovýhle osobní vandrovani, tak za mě menší zlo prostě skončit s kontaktem, nikdo nema povinnost poslouchat blbý kecy tchyne a tvářit se jak je to cajk. Rovnopravnost je fajn, nemyslím si ze jde o nějaký vyzobavani něčeho
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam