• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.
    3. Chodíme sem diskutovat pod svým skutečným id, neuznávám zde mulťáky.

Aktuální téma:
    "Ja ak budem mat dieta, tak bud pojde na rodicak chlap, alebo pojde do jasli/budem mat au pair… ja to nechcem a psychicky nedam."
    rozbalit záhlaví
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    LUSINDA: bohužel prý vše dělá ten manžel... i v noci k dítěti vstává,... ale to je asi fuk, opravdu s nima nezijeme a nevime vse...

v zasade jsem hlavne chtela ukazat prikad zeny, ktera se leci s vetsima dusevnima potizema a do toho ma dite
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Bylo tam zmíněno, že paní chtěla dům, aby s dítětem mohla být na zahradě......to mi nepřijde jako úplně myšlenka člověka který nemyslí na potřeby dítěte. To že nevaří bych jako problém neviděla. Dost žen nevaří. To že nekoupe.....tak třeba to dítě uspava. Pokud člověk do toho domu nevidí, tak je to celé jak """jedna tetka povídala, že je maminka úplně marná""".
    CATEE
    CATEE --- ---
    MAGENTA: Jen malý podotek, taky bez mínuska.
    I člověk co akceptuje dospělou roli a přijímá odpovědnost se může stát obětí manipulace, ne vždy je to takhle jednoduché. Ale myslím to obecně, netroufám si posuzovat do jaké míry to je nebo není případ tebou zmíněného páru.
    BAILAMARCIA
    BAILAMARCIA --- ---
    MAGENTA: Jako jo, ano, jasně, svoboda a zodpovědnost rozhodně, ale taky víš kolik lidí ti řekne na to, že nemáš ráda děti a že k nim nemáš cit, že s tvým vlastním to bude jiné, že své budeš milovat? Všichni. Plusminus. Nebo tak to bylo rozhodně x let zpět a na to konto je teď "funny" jak se mimo jiné rozjel trend (jakože bohudík) s otevřenějším přiznáním žen, že po porodu svého dítěte k němu -suprise, suprise- ten vztah neměly třeba i několik měsíců... A to ho třeba i tak nějak víceméně spíš chtěly...
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    (btw já jsem nemínusovala, jen nemyslím, že je to takhle jednoduchý)
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    MAGENTA: Jenomže dopředu to nikdy nevíš. Tady prostě nejde udělat plně informovaný a zodpovědný rozhodnutí, protože každý dítě je jiný a každý mateřství je jiný. Někdo dítě nechtěl a je rád, že ho má. Někdo ho chtěl a je to na něj moc.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    Prijeti dospele role a odpovednosti za vlastni rozhodnuji je pro spoustu lidi asi mnohem tezsi nez zustat v roli obeti, ktera byla k necemu donucena.

... mozna i proto to tady par lidi podrazdilo a ominusovali me
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    CHOCOLAT: Tak ale porad to byla jeji svobodna volba. Jeji zodopovednost a jeji hranice. Smutny...
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    MAR_TINA: Známá se takhle nechala ukecat od manžela, že aspoň jedno dítě. Ona nechtěla vůbec žádné, ale nechtěli se rozcházet, tak mu nakonec vyšla vstříc. No a teď brečí a na rovinu přiznává, že to byla obrovská chyba. Přestože se snaží, nedokáže to dítě mít ráda. Prostě ten mateřský pud vůbec nemá. Ona cítí za to dítě odpovědnost, chtěla by mu být dobrou mámou a dát mu všechno, ale nedokáže to a je z toho nešťastná.
    Když žena nechce, neměl by ji nikdo nutit. Takhle to pak dopadá.
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    _ALEXA_: naopak se obavam ze psychicky problemy detatko spis rozjede. hormonalni dysbalance, tezka spankova deprivace, neni to prdel.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    Jinak me taky fascinuje, ze si ten jeji manzel nezvladnul najit behem jejich 15 letyho vztahu vhodnejsi zenskou...
    Vysokej, pohlednej, stihlej, chytrej chlap, pracuje v IT - vydelava...

Nekdy jsou vztahy fakt zvlastni - jak moc cloveka ovlada podvedomi a emoce a jak neni schopnej jednat vic pragmaticky / racionalne...))
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    BERUSKA_CA: to je chodici peklo :((( fuj
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    VICTO_REA: Tchyne pry jezdi pomahat na vikendy (i s manzelem). Maji i v Praze i byt, takze to neni tak, ze by u nich bydleli.
    Ted maji prijet na 14 dni, aby se zvladlo preklenout to obdobi, kdy si bude dite postupne zvykat na tu skolku...
    Ta matka se nak zhorsila i tim stehovanim, tak ji ted musi prenastavit lecbu.
    A matka matky pomoci nemuze, protoze je jaksi v Rusku. Tak aspon, ze ta tchyne pomuze...

Ona si kamoska puvodne stezovala, ze jim tchyne nepomuze a jen k nim chodi na kafe no :D A ve vedlejsi rodine se muze pretrhnout ...
    Ale kamoska svy dite zvlada...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    MAR_TINA: ne nejde to, mozna nejake supermatky to dokazou, ale ja se na narocnejsi veci nemuzu soustredit ani kdyz je dite jen doma (a je uz celkem velka takze nepotrebuje nonstop dozor), protoze za tebou trikrat za hodinu s necim prijde...
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    ADAMIRA: Však.. jsem potřebovala denní dávku fóra a stačilo. Ale příběh té tchýně by mě zajímal, tak třeba jindy bude víc infa. Ta podle mě nestrádá vůbec. Syndrom prázdného hnízda vyřešen na dlouhou dobu dopředu.
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ADAMIRA: To nemělo být útočný, mě jen zajímalo, jaká část je nesrozumitelná - seriózně.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VICTO_REA: ahoj, vítej na internetovim DISKUZNÍM foru ;)
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    ADAMIRA: přijde mi to dost smutný, ani není chuť to nějak víc pitvat. Ale ke kafíčku někdo rád propere cizí prádlo, to asi jo.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    VICTO_REA: jasný, já hodnotím z pár vět, proto taky píšu "zní jako..." a "zní tak..."
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    ADAMIRA: Nebo jakej šel, takovou potkal. Tohle mi přijde jako příběh na knihu, nebo na film.
    Ale dá se z toho vyzobat komu co je zajímavější a stočit vinu dle potřeby. Taky bychom mohli rozebrat i dámu v pozadí , co je u nich asi často nabydlena, protože na jedno odpolko z Německa nejezdí počítám.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    QUANTI: Tak sorry, normálně jsem se zeptal.

Nezlob se na mě ale takhle to celý zní jako "nechtěla dítě, tak jsme jí namedikovali tak, aby ho chtěla a po porodu, suprise suprise, o dítě neměla zájem"

Znělo to jak z nějaký množírny

Každopádně mi to celý zní tak, že nakonec je nejvíc mentálně stabilní ta ženská.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam