• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEI: hmm mne to zas tak krute neznelo, plus tam pocitam s faktorem zkresleni informace, jelikoz to je pokec od kamaratky o jeji svagrove prinesen sem kamaratkou te kamaratky. Taky tam pocitam s nejakou kulturni jinakosti, protoze pravdepodobne to je ruska.
    NEI
    NEI --- ---
    Máš různé levely té poruchy, ne každý je vrah stejně jako ne každý autista má mentální retardaci.
    NEI
    NEI --- ---
    IOM_NUKSO: Ale ona jedná doopravdy krutě.
    Alespoň dle popisu.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    - jsou i "zdrave" zeny, ktere otehotni, aby neprisly o sveho muze / vztah / vyhody
    - jsou i "zdrave" zeny, ktere poslou 1,5 roku stary dite do skolky, např. aby samy neprisly o zamestnani

Ja u toho paru vnimam hlavne velkou vzajemnou spoluzavislost... Z toho, co o ni vim, tak ona je spis hodne krehka a ustrasena ( + teda vychcana). Co vsechno se skryva za tou "smisenou poruchou" se muzeme jen domnivat.
    Ale nazyvat to jako "tezce disocialni" je tezce mimo...
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEI: tohle je ale na uplne jinem levelu, poslechni si nejakej podcast o teto poruse, to neni nejaka ta nase neempatie, ale opravdova krutost.
    NEI
    NEI --- ---
    DIVA: Taky znám pár takových a sere mě teda maximálně, že nemají soudem nařízenou léčbu.
    Holt s vysokým IQ se jim to dobře maskuje a fungujou ve společnosti skvěle.

Žena, která otěhotní proto, aby nepřišla o sociální výhody a pak vrazí 1,5 roku staré dítě na 8 hodin do jeslí protože to je holčička a ne kluk, pro mě psychopatka je bez ohledu na další definice.
    DIVA
    DIVA --- ---
    MAGENTA: ty ji znas a treba vis ze to tak neni, z (nutne) neuplneho popisu se to tak jevit muze. Ja treba jednoho takoveho asi znam a je svym zpusobem platnym prvkem spolecnosti .) nemusi asi kazdy hned vrazdit
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    Nemuzes preci vybrat par bodu a ignorovat celkovy obraz ty poruchy.
    Navic ty body, co sis nechala vypsat od AI , mohou byt znakem i jinych poruch osobnosti...
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    Tos asi blbě pochopila...
    Disociální porucha osobnosti – Wikipedie
    https://cs.wikipedia.org/wiki/Disoci%C3%A1ln%C3%AD_porucha_osobnosti
    NEI
    NEI --- ---
    Nevím jestli je to psychopatka doopravdy, ale dle popisu od id Hellenka ano.
    NEI
    NEI --- ---
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MAR_TINA: to je vlastne zajimave, ze to takto navenek pusobi, proc to tak je? To se ptam tak spis pro sebe
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEI: tezce disocialni poruchu maji seriovy vrazi. Asi myslis jinou poruchu?
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    jo, taky je dobrý si připomenout, že poruchy osobnosti má údajně cca kolem 10% populace, takže zas tak úplně vyjímečný to není...
    a nějaké rysy poruch má skoro každej ...
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Tak ona část poruch osobnosti zvenku vypadá jako sebestředný fracek, co nechce nést za nic zodpovědnost.

A pokud si někdo takovou osobu vybere za rodiče svých dětí, tak to, velké překvapení, nedopadá dobře.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    NEI: ma "smisenou" poruchu, ...pochybuju, že by si s tezce disociální poruchou dokázala udržet 15 letej vztah...
    NELLAS
    NELLAS --- ---
    VERSONNENHEIT: Pro otázky pěstounské můžu myslím doporučit tady na Nyxu ID Chimera, ta pěstuje aktuálně malého kluka :)
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NEI: Hele a nechtěla bys dělat dlouhodobého pěstouna? Není to přímo adopce, ale dítě s tebou žije opravdu dlouhodobě a navíc stát přispívá i finančně. Tuším že pěstounem může být i osoba bez partnera :) Třeba by to pro tebe bylo řešení jak být v kontaktu s dítětem a vybudovat si s ním blízký vztah podobný vztahu rodič - dítě.
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    MAGENTA: No ano, byla to její volba a mohla si stát za svým a říct NE! Ale já to tady dávám jako konkrétní příklad, že není dobré se snažit někoho nutit/podlehnout kňourání, když ta žena nechce. Přestože je psychicky zdravá, tak ten vztah k dítěti nemá. O co horší to pak může být, když má nějakou diagnózu.
    A ona ze sebe tedy žádnou oběť nedělá. Jen toho rozhodnutí lituje a říká, že kdyby mohla vrátit čas, nešla by do toho.
    NEI
    NEI --- ---
    Já teda děti miluju úplně odjakživa, hlídala jsem sestru s autismem (není to moje biologická sestra) a bratra s mentální retardací (přidušen při porodu) i zdravé děti přátel.
    Práce s dětmi mi navíc dává největší smysl.
    Když jsem s nima, tak neumím být vědomě zlá ačkoliv jsem nejvíc na dně, péče o děti mě vždycky vytáhne z nejhoršího, protože jsem s nima v péči ve hře a nebo v povinnostech, ale v přítomnosti.
    Neumím si představit že bych vlastní dítě nenáviděla, nebo k němu neměla vztah a to dopředu předpokládám spánkovou deprivaci.
    Ale jak už bylo zmíněno - můj vztah poslední dobou vůbec není stabilní a sama jsem poměrně vážně psychicky nemocná.
    Adoptovat dítě jsem ale taky vždycky chtěla.

Jeden příklad emočně ploché ženy s pravděpodobně těžkou disociální poruchou není dobrým příkladem pro všechny psychicky nemocné ženy.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam