• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MAGENTA: Kamarádky svagrova a ty, a kamarádka s nima žije a vidí do toho tak exaktne a rozhodně to vyprávění přes tři zaujaté lidi nezkresli fakta
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    a teď se podržte - prej výhledově uvažujou jeste o dalším dítěti, protože pořád nějak chtěji toho kluka...
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    CORNELA: Ta narušená matka je mojí kamáradky švagrová. Takže to info není zas tak moc vzdálený.
    Moje kamarádka je z toho samozřejmě trochu paf a dost to řeší, protože to ovlivňuje celou jejich širší rodinu.
    NEI
    NEI --- ---
    ACKO: Prosím, již nemáš přístup do diskuze a nemusíš se nervovat. ;-)
    ACKO
    ACKO --- ---
    Jsem vám jen chtěla říct, že si tuhle diskusi musím dát do blokovaných, protože ty pindy, co tu vypouští NEI naprosto neukotvený v realitě života založený na osobní dojmologii, mě dost iritujou a nechci se nechat svést k tomu, abych se pokoušela to uvádět na pravou míru.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    NEI: V tomhle mluv za sebe, já tento názor nesdílím
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NEI: co to je za blbost? :( u nas v nasi obyc skolce zrizovane mestskou casti deti utesuji bezne. a berou teda uz i dvouletaky, nas nejmensi sel ve 2 letech 2 mesicich na dopo, zatim chodi stale na dopo, tzn. na celkem 4 hodiny a je spokojeny.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    NEI: Tohle info máš od kamarádky kamarádky snachy, já třeba myslím, že ta realita může bejt dost jinde
    NEI
    NEI --- ---
    VERSONNENHEIT: Tak já jsem taky pro včasnou socializaci ale třeba formou nějakých kratších kroužků, nebo hře s dětmi přátel,
    od tří let bych nechávala ve školce na 4 hodiny, od 4 let na šest hodin a od 5 let i na těch osm hodin.
    Každý si tohle může nastavit podle sebe a svého dítěte a zároveň každý může mít na tohle zcela odlišný názor.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NEI: Mně přijde jako ideální prevence nějaký separační úzkosti to, když má dítě od útlého věku důvěru ve více lidí než jen k matce a když má víc pečujících osob u kterých může hledat bezpečí. Taková výchova imho generuje sociálně zdatnější a otevřenější jedince, než když je dítě nalepené na matce a následně má třeba i domácí výuku.

To že v českém školském systému figuruje spousta patologických charakterů je bohužel fakt.
    NEI
    NEI --- ---
    RENFRI: vidíš, možná jsem tím lehce traumatizována já že jsem dětem nemohla víc pomáhat a z toho pramení mé ostré názory v tomhle směru
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    NEI: Tak to mi přijde ujetý a v naší školce to teda nebylo.
    NEI
    NEI --- ---
    RENFRI: Školka poskytuje zábavnej a kvalitní program, ale zároveň plošně zakazuje plačící děti jakkoliv utěšovat zaměstnancema.
    Alespoň tam kde jsem byla to tak bylo a mám pocit, že to je norma ve státním školství.
    NEI
    NEI --- ---
    VERSONNENHEIT: Dobře, tak v jedný týhle konkrétní situaci nemám pravdu.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    NEI: Ale ani to nemusí být tenhle extrém, aby školka stejně dokázala dvouletému dítěti poskytnout zábavnější a kvalitnější program než máma doma.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NEI: Není to špatný příklad, je to dobrý příklad, protože jsem tam žila docela dlouho a ty lidi tam trochu znám a trochu vím jak fungují mezi sebou sociálně - moc dobře a líp než tady u nás.
    Že se snaží o prodloužení neznamená, že to bude v řádu let. Prostě nemáš pravdu a není nutné, aby byla matka s dítětem doma 3 roky a pokud to tak není, tak je nutně matka psychopat a dítě deprivant se separační úzkostí.

Dále má podobnou rodičovskou Itálie, Německo, Francie... všude je to 5 nebo 6 měsíců. Matky samozřejmě zůstávají třeba doma déle, ale bez peněz od státu.
    NEI
    NEI --- ---
    VERSONNENHEIT: Zrovna ve Španělsku se dle informací z internetu momentálně snaží, aby ta doba finanční podpory byla delší.
    Takže to je špatný příklad.
    NEI
    NEI --- ---
    RENFRI: Dobře, ale dle konkrétní osobnosti dítěte se ta doba musí přizpůsobit a ne ho někam fláknout a čau jdu dělat kariéru/jdu si užívat doma klidu.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    NEI: Moje dítě bylo v necelých dvou letech nadšené, že může být přes den s dětmi ve školce a ne samo s matkou doma. Není to univerzální.
    NEI
    NEI --- ---
    POZITRON: Tak příklad tvé mámy je taky poněkud extrémní varianta.
    To není norma.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam