• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    NEI
    NEI --- ---
    VERSONNENHEIT: Zrovna ve Španělsku se dle informací z internetu momentálně snaží, aby ta doba finanční podpory byla delší.
    Takže to je špatný příklad.
    NEI
    NEI --- ---
    RENFRI: Dobře, ale dle konkrétní osobnosti dítěte se ta doba musí přizpůsobit a ne ho někam fláknout a čau jdu dělat kariéru/jdu si užívat doma klidu.
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    NEI: Moje dítě bylo v necelých dvou letech nadšené, že může být přes den s dětmi ve školce a ne samo s matkou doma. Není to univerzální.
    NEI
    NEI --- ---
    POZITRON: Tak příklad tvé mámy je taky poněkud extrémní varianta.
    To není norma.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NEI: jaktože ve spoustě zemí to funguje a ty děti z toho deprivaci nemají? Možná ten systém je tam prostě lepší a ty jesle fungují uplně jinak a tak, aby o ty děti bylo postaráno a trauma neměly?
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NEI: ale prosim te. rozumim, jak to myslis, ale pletes se. to, ze jsi doma, neznamena, ze se ti rodic venuje. taky na tebe muze srat a bejt cely dny sjetej praskama na spani. az tak, ze kdyz se takhle jednou behem dne probudi, tak zjisti, ze ty jsi neznamo kolik tech prasku mezitim sezrala a jede se na pumpovani zaludku a pak ti to jeste behem zivota opakovane predhazuje. jak ses hrozna, ze jsi mimo jiny v necelejch 2 sezrala prasky na spani, vylezla na tornado a sezrala je. zlobiva holcicka!

imho nekterejm detem muze bejt v instituci lip nez doma, tam by se jim treba aspon nekdo venoval. aspon chvili behem dne treba.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NEI: Třeba ve Španělsku je placená mateřská dovolená pouze 5 měsíců, poté jde dítě do jeslí :) Určitě to není národ psychopatů a děti působí jako že se vyvíjejí naprosto normálně...
    NEI
    NEI --- ---
    Dítě má být doma do tří let a některé i déle podle jejich konkrétní osobnosti.
    Separační úzkost je celoživotní trauma jako trám.
    NEI
    NEI --- ---
    CORNELA: Ale my jsme republika poškozených deprivantů.
    Podívej se na naši vládu.
    NEI
    NEI --- ---
    CORNELA: Ale ty jesle jsou jen jedním z mnoha aspektů.
    Nechala se otěhotnět, aby nepřišla o velmi dobré zázemí.
    Když věděla, že dítě fakt ne, měla od něj odejít.
    O dítě se absolutně vůbec nestará.
    Má blbý kecy ohledně pohlaví dítěte.
    Všechnu péči háže na ostatní.
    Doma nic nedělá a chodí si na nějaké parties a podobně.
    Nevím jak jinak by přiměla okolí tohle všechno dělat kdyby to nebyla inteligentní a manipulativní psychopatka.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    LUSINDA: Takže je celej svět mimo a kašle na psyche děti, jenom my jsme pokrokovi?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    NEI: Kolik ti je? Ja že jesle byly v ČSR běžně a nemyslím si, že by z toho byla republika poškozených deprivantu
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    MART1NKA: pokud bych své dítě dala v roce a půl do skupinky tak chudák personál. Některé mají separační úzkosti. Ta doba do 3 let má smysl....pokud je matka aktivní a dítěti se věnuje.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    NEI: Si myslím, že do toho takhle zvenku nikdo nevidí a podle toho, že dáš dítě do jeslí bych fakt nesoudila už vůbec nikoho , jsou civilizované země kde fakt někdo s dítětem doma tři a více let a samy se nepohlidaj
    NEI
    NEI --- ---
    MART1NKA: 1,5 roku staré dítě na 8 hodin z domova je pro mě na hranici emočního týrání.

Viděla jsem asi pět dětí kolem 2 let, které čtyřhodinový pobyt ve školce proplakaly a nešlo jim jakkoliv pomoct.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Ako detske skupinky tie deti od 1,5 roka beru a je to sposob, abym uvolnit matke s poporodnou depresiou kapacitu na to, aby sa z toho mohla dostat, ci uz s navratom do prace alebo ne. Mne na tom pride toxicke preferovat nejake pohlavie, ale hodit decko do skupinky… ten zvyk byt s detmi doma do 3 je specifikum vychodnej Europy a nikde inde sa to nerobi.
    NEI
    NEI --- ---
    IOM_NUKSO: Jediné, co umím uznat, je to že nejsem neměla použít výraz "těžkou" disociální poruchu.
    To je už je ode mě moc emočně zabarvené.
    Stejně jako jsi na spektru od 0 do 100, tak tahle ženská má projevy poruchy na stupnici 0 až 100.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEI: tak to mas imho hodne snizenou hranici toho, co povazujes za patologicke..
    NEI
    NEI --- ---
    NEI: Kde je pravda se stejně nikdo z nás nemá šanci dozvědět.
    NEI
    NEI --- ---
    IOM_NUKSO: Mně to znělo natolik krutě, abych ji z fleku diagnostikovala jako tuhle poruchu.
    A vám může být konec konců jedno, jak to já subjektivně vnímám.

Ale odmítám o tom debatovat celý den.

Konec téhle diskuze, děkuju za pochopení.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam