• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Já chodila do jeslí od roka. Byla jsem v pohodě, v těch 3 při přechodu do školky jsem neplakala celé dny, protože pobyt mimo domov a cizí dospělý pro mě nebyly novinka.
    Jsem socializovaná, emočně asi v pohodě, rodiče mám ráda.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MART1NKA: jj tohle si hodne lidi u nas neuvedomuje. Sice si taky myslim, ze batole, co se predevcirem naucilo chodit neni asi uplne dobry trhat od rodicu do jesli, ale zase my tady mame pak vynervovane zeny, co ty tri roky chcipaj, protoze maji pomyslnou povinnost se od ditete nehnout.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CORNELA: a navíc je ona švagrová naštvaná, že jí babička nehlidá, když hlídá těmhle.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MAGENTA: jenze to mas prvni zkresleny kanal mezi svagrovou a kamaradkou (a to jeste nevime, zda spis o te svagrove nedostava kamaradka info od svyho bratra? nebo to muze byt i bratr kamaradkinho manzele?), druhy zkresleni je od kamaradky k tobe a treti je od tebe tady k nam.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Uz som pocula aj chlapov vykladat o tom, ze deti maju byt s maminkou do 3 let, ale na rodicak s nimi nepojdu, bude s nim proste doma zena a hotovo. To ma vie vylozene nasrat. Pojebany patriarchat.

K debate co tu rozjizdi Magenta: fakt nemam rada ked mi niekto vyklada ako to maju ludia, ktorych zivotne pribehy ma niekto sprostredkovane cez dvoch ludi s tymto odsudzujucim tonom, este voci inej zene.
    CHOCOLAT
    CHOCOLAT --- ---
    NEI:
    "O dítě se absolutně vůbec nestará.
    Má blbý kecy ohledně pohlaví dítěte.
    Všechnu péči háže na ostatní.
    Doma nic nedělá a chodí si na nějaké parties a podobně."

Tyjo tohle na mě působí jako charakteristika průměrnýho buranskýho chlapa. Akorát on to dítě chtěl, aby se mohl chlubit. Ale když se stejně chová žena, tak je hned psychopatka.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LUSINDA: Kamaratky zijuce na zapade davali deti prec v pol roku az roku. Nikde (ani v Skandinavii) nemas dlhsie ako rok. Ja viem, ze cesky diskurz je iny, ale faktom je, ze ten aparat rodicovskej dovolenky mame len my v ost bloku. A nikde inde sa to za ziadne tyranie nepovazuje.
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    CORNELA: ona mi obcas posila i okopirovany casti jejich konverzace... od svagrovy, nebo i od ty tchyne
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MAGENTA: Kamarádky svagrova a ty, a kamarádka s nima žije a vidí do toho tak exaktne a rozhodně to vyprávění přes tři zaujaté lidi nezkresli fakta
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    a teď se podržte - prej výhledově uvažujou jeste o dalším dítěti, protože pořád nějak chtěji toho kluka...
    MAGENTA
    MAGENTA --- ---
    CORNELA: Ta narušená matka je mojí kamáradky švagrová. Takže to info není zas tak moc vzdálený.
    Moje kamarádka je z toho samozřejmě trochu paf a dost to řeší, protože to ovlivňuje celou jejich širší rodinu.
    NEI
    NEI --- ---
    ACKO: Prosím, již nemáš přístup do diskuze a nemusíš se nervovat. ;-)
    ACKO
    ACKO --- ---
    Jsem vám jen chtěla říct, že si tuhle diskusi musím dát do blokovaných, protože ty pindy, co tu vypouští NEI naprosto neukotvený v realitě života založený na osobní dojmologii, mě dost iritujou a nechci se nechat svést k tomu, abych se pokoušela to uvádět na pravou míru.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    NEI: V tomhle mluv za sebe, já tento názor nesdílím
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    NEI: co to je za blbost? :( u nas v nasi obyc skolce zrizovane mestskou casti deti utesuji bezne. a berou teda uz i dvouletaky, nas nejmensi sel ve 2 letech 2 mesicich na dopo, zatim chodi stale na dopo, tzn. na celkem 4 hodiny a je spokojeny.
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    NEI: Tohle info máš od kamarádky kamarádky snachy, já třeba myslím, že ta realita může bejt dost jinde
    NEI
    NEI --- ---
    VERSONNENHEIT: Tak já jsem taky pro včasnou socializaci ale třeba formou nějakých kratších kroužků, nebo hře s dětmi přátel,
    od tří let bych nechávala ve školce na 4 hodiny, od 4 let na šest hodin a od 5 let i na těch osm hodin.
    Každý si tohle může nastavit podle sebe a svého dítěte a zároveň každý může mít na tohle zcela odlišný názor.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NEI: Mně přijde jako ideální prevence nějaký separační úzkosti to, když má dítě od útlého věku důvěru ve více lidí než jen k matce a když má víc pečujících osob u kterých může hledat bezpečí. Taková výchova imho generuje sociálně zdatnější a otevřenější jedince, než když je dítě nalepené na matce a následně má třeba i domácí výuku.

To že v českém školském systému figuruje spousta patologických charakterů je bohužel fakt.
    NEI
    NEI --- ---
    RENFRI: vidíš, možná jsem tím lehce traumatizována já že jsem dětem nemohla víc pomáhat a z toho pramení mé ostré názory v tomhle směru
    RENFRI
    RENFRI --- ---
    NEI: Tak to mi přijde ujetý a v naší školce to teda nebylo.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam