• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.

Aktuální téma:
    "Ja ak budem mat dieta, tak bud pojde na rodicak chlap, alebo pojde do jasli/budem mat au pair… ja to nechcem a psychicky nedam."
    rozbalit záhlaví
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    MART1NKA: já byla vyčerpaná, jen když jsem ty rodiny pozorovala!
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: Rozhodne je viac vycerpavajuca materska nez praca :D aspon pre mna.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NEI: kdybych se měl vrátit k péči o postiženýho, za mě by to byl dementní rodič, nejspíš s nějakou závislou poruchou osobnosti, kdo dalece překonával starosti s dětma. ale postižený dítě je taky šílený kombo...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MICHELLEDANIELS: No ono furt zvazujes nechat si ten (skvely uspesny v mojom pripade) zivot sama pre seba a nevediet ake to je mat to dieta, alebo to skusit s tym, ze je tam nejaka sanca, ze ti to uplne znici zivot. Plus ta premenna s povahou chlapa je tiez dolezita.
    Moja matka bola fakt chytra, ta si proste na mnozenie vybrala niekoho, kto bol fakt tip top otec a skvely manzel. A vybrala si ho racionalne, ulovila v praci.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    Právě se vracím z prodlouženého víkendu na lyžích bez dětí a bylo to zábavné a luxusní :)
    Hlavně když člověk ráno v hotelu u snídani vidí to nekonečný nasazení o malé fňukaly (tak do 6 let minimálně), kteří spotřebují 110 % rodičovského času na rozmatlání jednoho toastu s nutellou a stejně jdou na lyže nenajedení.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MICHELLEDANIELS: to asi strasne zalezi na veku rodicu, typu prace, povahy a jake je dite. S mym synem byla urcite jednodussi materska, jeste jsem na ni stihala se ucit a manzel chodil domu znicenej uplne bez energie, zato ja v case jeho prichodu mela jeste energii neco podnikat, co ale bohuzel on nesdilel. Ale muj syn byl vyjimecne hodne roztomile miminko a batole.
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    MART1NKA: ano, moje svagrova to tak ma, ze oba maj nizsi uvazky a deti napul a casto home office. Ale popravde porad nechapu, jak se jim povedlo se tak skvele domluvit a zorganizovat, je to asi spis vzacne :)
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    IOM_NUKSO: posledni vetou sis pomalu nabehl/a na vidle :) Hodne kontroverzni tema, co je vic vycerpavajici, jestli prace nebo materska.

MART1NKA: tak pro mne je v takovem postoji logictejsi deti nemit, nez pak cist traumata o vlčí matce. Číst varianty, jak se o dite budu starat, az mi to bude pohodlne mi taky nejsou prijemne. Mne taky nebylo pohodlne prvni tri roky travit po špitálech, ale ne vzdy jsou veci tak jak si planujes. Proto je asi i zbytecne si to nejak detailne planovat. Nehlede na to, ze takovych zen uz jsem taky par potkala a pak si sazely jedno dite za druhym, protoze je materstvi najednou chytlo a chtely stihnout vic, nez jedno. Jak se říká... člověk míní, pan bůh mění... :)
    NEI
    NEI --- ---
    Někdy si říkám že bych si měla dát inzerát na chlapa, který má ve střídavé péči týden/týden dítě a nebo děti ve věku cca 2-13.
    NEI
    NEI --- ---
    IOM_NUKSO: Vidíš, to je fakt.
    Tak je to potřeba doplnit třetí pomocnou pečující osobou na 8 hodin denně.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MART1NKA: no dobre, ale ja se fakt staral, houpal kocar cely noci, ze spani maval rukou a houpal postylkou. obetoval karieru, protoze po4h spanku psat posudky nejde,am z mozku pastiku dily spankovy deprivaci. jeste jsem za tu linou prazskpu kurvu uklizel byt, varil, krmil. ale fakt to neni tak hrozny, jak zensky raxy prezentujou.. zvlast kdyz maj jedno..
    NEI
    NEI --- ---
    PALEONTOLOG: Dvakrát v životě jsem si myslela že mít chlapa s dětma bude řešení.
    Jeden se viděl s dcerou dvakrát do roka a se synem jednou za dva měsíce, druhý mi zakázal s nima bydlet kvůli dětem a mým manio-depre výkyvům v té době.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    NEI: mno ja som si vymyslela nejaky schodny scenar, v ktorom nieco take pojde, ale neni moc pravdepodobny v tejto krajine. ale ja mam k nemu docela vytvorene prostredie, takze mozno sa to povede. :)

PALEONTOLOG: ja to myslim tak, ze chlapi casto tvrdia jak bolo nieco super, pritom na 9 hodin denne zmiznu do kanclu a nie su tak zahlteni tym, co sa doma deje. nehovorim, ze je nutne toto tvoj pripad, ale je to bezny jav v spolocnosti.

MICHELLEDANIELS: ony zeme kde ziju s detmi jaksi moc vo vyspelom svete nie su :) ja tam mam priklady zo vsetkych spektier :) nastavovala som v jednej praci HR systemy na vyplaty materskych prispevkov a robila som analyzu v 40 krajinach po celom svete. Cesko ma najbenevolentnejsie zakony na svete.
    co sa tyka toho, ze to "vyberas stene", no ked tam nemas v tom tu iracionalnu tuzbu, tak to rozhodnutie holt musis urobit nejakou inou metodou, ktora moze zniet zvlastne ludom, ktori tu nevysvetlitelnu tuzbu maju.

IOM_NUKSO: moze byt scenar, kde si zena da matersku a na rodicaku si obaja skratia uvazok, nez sa dieta umiestni do detskej skupinky. videla som to, bolo to moc hezke :) hrozne fandim takymto parom.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    NEI: no to je dost tezky tema, k tomujle se vyjadrit je tezky. clovek nevi, jak by skutecne reagoval, ale riziko, ze bude mit rodic takovyho potomka, tu je vzdy. adopce je proti tomu sranda
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    NEI: jenze ten, co neni na matersky, tak chodi vetsinou do prace vydelavat a nemuze tudiz byt pece o dite a domacnost 50:50, to by mel ten pracujici vetsi zatez.
    NEI
    NEI --- ---
    PALEONTOLOG: Mám těžce mentálně retardovaného bratra, velmi dobrý vztah s podobně postiženými dětmi nebo lidmi, nevadilo by mi s nimi pracovat, ale vlastní těžce postižené dítě bych nejspíš dala do ústavu, protože vím jakou daň si to na všech lidech kolem něj vybere. Strašně velkou.
    Je to nekonečná intenzivní péče 24/7 do konce tvého života.
    Obdivuju všechny, kteří to dokázali zvládnout a nebo zvládají.
    Moje máma bratra v podstatě ale nenávidí už několik let, posledních jeho zhruba 6 z celkových 36.
    A tu péči na 90% pravděpodobně zdědím, protože nebudu mít koule na to mu zničit zbytek života ústavem.
    Beru to tak že když dítě bude v ústavu od mala, bude to pro něj lepší.
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    MART1NKA: tak to i beru, ze ty proste tyhle hnizdici tendence nemas a nedavam ti to za zle. Za me to je zase o dvou lidech, ne o jednom. Na tom mit potomka by se meli shodnou a chtit dva. Ja zase nechapu ty splasene hormony, kdy zenska chce za kazdou cenu dite. Ale spis je mi blizsi touha mit to dite spolecne. Spolecne privest dite na svet, dat mu NAŠE předpoklady, vychovu, rodinu. Pud mnozit se taky neznam.
    A taky ti to nevyčítám, jen mi tvuj popis prijde jako vyber psa a srovnani podminek s temi nejhorsimi zememi uz je jen tresinka na dortu. Mohla jsi pouzit zeme, ktery zijou detmi. Ne ty si vyberes asii a ameriku, ktera detem zrovna nejde naproti :))
    A jdu z diskuze, ja detmi ziju od 12 let, co jsem zacala hlidat synovce a netere, takze tyhle extremni postoje nejsou pro me.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    MART1NKA: jisteze jsem s nimi byl, co to je za dotaz. vypada to, ze tady teoretizuju o vecech, co jsem nezazil? ze sucdelam iluze dimy socialni bubline a ze vtxhazim z kamaeadek, co potrebujou politovat?

QUANTI: neni, pokud, tak ho tak vidi bezradnej rodic. ne fakt deti neprochazej nesnesitelnym batolecim obdobim, to kupodovu v evolucni psychologii takovy obdobi neexistuje.
    NEI
    NEI --- ---
    MART1NKA: Taky bych to potřebovala mít v hlavě takhle jednoduše nastavené.
    Jakože buď bude a nebo ne - nějak to dopadne.
    I nemnožit se, ale adoptovat, nebo pěstounit je dobrá cesta.

Já myslím že ta péče by měla být správně 50 na 50, spravedlivě rozložená dohodou. Když pečuje o dítě a nebo o všechno doma jen jeden, může snadno vyhořet a zbytečně kvůli tomu pak bejt hnusnej.
    PALEONTOLOG
    PALEONTOLOG --- ---
    je zajimavy sledovat, jak si neco tak neurcityho jako rodicovstvi dokazou lidi zhnusit, aby nemuseli celit tomu neznamu. precejen posledni co chcete je mit kvadruplegika nebo nefunkcniho autistu. v tomhle je adopce celkem na jistotu..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    PALEONTOLOG: Jak jako není? Nemůže za to, ale mě batolata drancovaly úplně na dřeň. Bavilo tě to, cool. Já když porovnám dceru ve dvou a ve třinácti, tak bych si v deseti případech z deseti vybrala tu třináctiletou.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam