• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    CAROLIAN: Z 12ti deti prezilo 6. Pak prisla jedna valka a druhe a zbyly tri.
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    EKG: Tvrdila mi, ze detem se do peti let nedavaly jmena, protoze se jaksi nevedelo, jestli “to stoji za to”.
    Rok 1910.
    VELADA
    VELADA --- ---
    VELADA: halooo, jsem tu správně v klubu čí babička měla kolik dětí?

Jakože na dotaz proč video esej o bez/dětnosti dostala mínusy jsem dostala mínusy.

Mohli by se mi ti mínusovači ozvat proč. Anžto jinak je ta diskuse trochu k hovnu a já pak nevim co sem psát, když filozoficky dobře zpracovaný téma nesedne, tak co teda..?!
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    KOPRETKA: a ještě teda by asi chtělo dodat, že moje prababička byla na tu dobu moderní žena, měla firmu, zaměstnávala několik žen, řídila motorku.. její dcery byly a do teď jsou hodně moderní.. a když si moje sestřenice, stejně stará, pořídila tři syny krátce po sobě s tím, že to prostřední je stejně starý jak ten můj 8 letý.... tak sama od sebe se přiznala, že vůbec nechápe co jí to takhle ,,na starý kolena,, vůbec napadlo.. že podle ní nemá rozum.... A vlastně jsme v tu dobu měli asi nejvíc feministický rozhovor do té doby..
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILTU: Moje prababička měla dvě děti, babička jedno, máma jedno, já dvě. Jestli něco, zvrátila jsem trend 😂
    KOPRETKA
    KOPRETKA --- ---
    EKG: u nás co vím, tak moje prababička byla ze 17 dětí.. ona se narodila jako nejmladší 1918.. její otec a dva nejstarší bratří umřeli za první světové.. ale co vím, tak z těch 17 se dospělosti dožilo 13. A moje prababička umřela rok před stovkou, měla teda jen dvě dcery a obě ještě žijí. Naše rodina má dost tuhý kořínek.
    VELADA
    VELADA --- ---
    VELADA: proč mínusy? Tématu klubu to odpovídá a je to za mě dobře udělaná video esej. Bych ráda věděla co že je teda špatně..
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    GRETKA: babicka mela 11 deti po valce. Prezili vsichni. Muj tata byl nejmladsi.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    CAROLIAN: Plno věci se dá najít v matrikách. Je potřeba vědět kde se předek narodil, a hodí se taky vědět k jaké církvi patřil (prohlížíš si rovnou tu správnou matriku) a jeho rodné jméno a aspoň přibližně datum/rok, vlastně desetiletí. Když víš jak se jmenovali jeho rodiče tak najdeš nejdřív sourozence což ti umožní hledat dál. Je tu na to klub genealogie.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    NEI: Myslim že záleží v jaké generaci se člověk narodil a v jaké socio-ekonomické situaci předci byli. Další nemalý faktor je kolik let bylo ženě při prvním porodu.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    EKG: jedna prababička porodila sedm dětí, dospělosti a potažmo dalších potomků se dožilo pět.Druhá prababička měla šest dětí, co se dožily dospělosti, pokud vím, tak jí zemřela nedonošená dvojčata, z těch dospělých zemřelo jedno relativně mladé (cca pětatřicet?) na vrozenou srdeční vadu, další prababička měla tři děti, nevím o žádných, co by zemřely v dětství (ale samozřejmě, nevím a už se ani není koho zeptat). O čtvrté prababičce nevím v podstatě nic.
    ILTU
    ILTU --- ---
    NEI: Hm, prababička — 3 děti (ale nevím, kolik dětí umřelo po narození,) , toliko 1 se dožilo potomků, babička 4 děti, jen máma přežila 1 rok. Z tátovy strany nemlich to samý...
    EKG
    EKG --- ---
    NEI: Krasna predstava. Btw kolik prababiccinych deti umrelo jeste pred zahajenim skolni dochazky?
    NEI
    NEI --- ---
    Tematický vtip:

VELADA
    VELADA --- ---
    Having Kids Vs Child Free: What's the Right Choice?
    https://www.youtube.com/watch?v=A3nfS_1am4Y
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    VERSONNENHEIT: tak ona na to Ukrajina před válkama číselně byla dost podobně, halt když bojuje patnáct let, tak ta armáda nabobtná
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    VERSONNENHEIT: Proto jsem psala že tyhle ideály o obraně ČR jsou mimo realitu
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ANABEL_LEE: No tak ve spitalu nám jich projde rukama velká hromada, protože pracovní úrazy, jsou to chlapi co by měli bejt tam, rozhodně se tam neplánujou vrátit a velký množství žádá i na banální úrazy potvrzení o tom, že nejsou zdravotně schopni. Pak jsem taky třeba na stazich v Německu potkala dost Ukrajincu doktorů, co by měli bojovat a starat o svoje raněný a ne brečet jak "nevím co bych pro svoji zemi udělal víc" a bejt si vklidu v teple... Pak mám třeba info od našeho stajnika u koní, jehož manželka s detma tam jezdí za prarodicema, ale on nemůže, protože by ho přece nepustili zpátky... Rotace jsou na frontě, ne že někoho bojeschopnyho pustíš do zahraničí jen tak...
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Mně se líbí ten idealizovaný pohled na to, jak by měli muži bránit svoji zem, přitom ta válka na Ukrajině je naprosto brutální kvůli dronům, kterým se nijak bránit nedá a člověk, kterej není profesionální voják, tak tam prý vydrží tak 3 dny - říkal profesionální voják, kterej ty ukrajinský civilisty cvičí kdesi v Polsku a posílá je zpátky na Ukrajinu na smrt.
    Ukrajina má asi 700 000 - 900 000 aktivních vojáků, česká republika kolem 20 000.
    Tak hodně štěstí všem kdo půjdou bránit svou zemi místo vojáků :)
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CORNELA: a na to jsi prisla kde, ze ukrajinci nebrani svou zem? ze jsou u nas - ono tam existuje neco jako rotace, pripadne vyjimky pro vicecetne otce, a samozrejme cast lidi se te sluzbe bude vyhybat. ale kdyby tam statistice ukrajincu nebranili svoji zem, tak to tam vypada trosku jinak.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam