• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BERRUNA: ok, trocha osvety. Porodni operater s rodici probere predem alternativy prubehu normalniho porodu, vcetne komplikaci, vysvetli k jakym dusledkum tam dole muze jaka situace vest a hlavne co s tim ma v umyslu udelat aby to nemelo zadny trvaly dopady. Takze vicemene jde o plastickou chirurgii k zamezeni vytahany vaginy, aby i po porodu byl sex jako pred nim. Ten pohovor se vede predem, je potreba se dohodnout jak ve ktery situaci postupovat.
    BERRUNA
    BERRUNA --- ---
    BLOWUP: přijde mi, jak kdybys vůbec nečetl to moudro co tady sdílel kolega Sith. A furt se točíš na nějakém svém nastavení,…
    Nechme to být ;)
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    BERRUNA: chapu, diskutovat o zivotnim nastaveni „sex je komodita kterou svymu partnerovi poskytnu pouze kdyz bude dostatecne loudit za nejakou protihodnotu“ je narativ prostitutky, k tomu se zpravidla nikdo moc hlasit nechce.
    SYNTAX_TERROR
    SYNTAX_TERROR --- ---
    Vám tu do toho vstoupim, když už jsem tu na to včera náhodou narazil a náramně se včerejší diskusí (ne)bavil.

CUKI: To je jako když jsme kdysi objednávali paní na úklid domu a ta po shlédnutí začala říkat "klidně jeďte pryč, já si vezmu kamarádky a pořádně to tu uklidíme. A nebojte se, my tu nic nevezmeme!"

Do té doby jsme se nebáli, ale jak to řekla, tak jsme začali (a scratchovali jí). Asi tím ILTU chtěla říct, že se děsí, že ti to vůbec přišlo na mysl. Protože to (že by mi úklidovka vybílila byt, nebo se někdo vzdal svých dětí) jsou běžně věci nemyslitelné.
    CUKI
    CUKI --- ---
    ILTU: Výhrůžka? Komu? Čím?
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    ILTU: Mě děsí, že já jsem děti nechtěl a tak mám dvě, každý s jinou
    ILTU
    ILTU --- ---
    CUKI: Mě trochu děsí tvé opakované, že se dětí nevzdáš. Zní to dost jako výhrůžka.
    Obyčejně se lidi na děti spíš nevykašlou, neopustí je...
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    CUKI: diky ze ses tak rozepsal, jak to mas, je to urcite zajimavy pro me
    NEI
    NEI --- ---
    Chcete někdo admin práva?

Nemyslím přenechat celou diskuzi, jen kdo byste chtěli dohlížet kdyby se to tu zase zvrtlo?
    CUKI
    CUKI --- ---
    QUANTI: Každej určitě ne ale dost na to aby to mělo vliv. Já to fakt vidím kolem sebe hodně. Takové to já se mám na prd tak ty taky budeš!
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    CUKI: technická, ne každej s dětma se sere do ostatních a nutí jim, že nutně musej mít děti, nebo nejsou dost dobrý.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MAR_TINA: Na tohle nemám nestranný názor a ani zpracovaný mnou samotným.
    A mohu odpovědět jen ze své strany pohledu. Přesto si myslím že moje první žena ničeho nelituje. Našla se v tom a myslím, že je šťastná. Naše dítě také. A i já i když jsem po dětech nikdy netoužil, jsem za něj šťastný. Jak o dopadne v druhém případě těžko předjímat. Taky jsem za něj šťastnej a chci ho. Ničeho nelituju i přes to že mi to vzalo ženu, kterou jsem miloval. A opustit ženu, kterou miluji po osmi letech vztahu když změnila biologickou potřebou názor na děti, také ne. Tím víc že já už jedno dítě měl. Chápu jak s mohla cítit. Ale po třicítce po rozchodu by ji asi taky nebylo líp. Myslím že jsme oba doufali že to vyjde. A nebyl to žádný kalkul.

A já? I když o muže s dvěma dětmi (navíc každé s jinou matkou) nebude asi velký zájem. Ničeho nelituju a svých dětí se nevzdám. Asi to tak mělo být. A doufám, že je mé rozhodnutí odejít, poškodí co nejméně.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    CUKI: tvůj příklad je smutná, ale dobrá ukázka toho, že ze stanoviska nechci děti se neustupuje. Můžu ten názor změnit, ale sám za sebe, ne vyhovět, když nechci.
    CUKI
    CUKI --- ---
    LUSINDA: Vždy tam jsou třecí plochy, to je normální a asi i žádoucí. Ale z některých věcí slevit nelze. U každého je to něco jiného. Navíc lidé se vyvíjí a to je taktéž žádoucí. Někdy se mohou vyvíjet společným směrem. Jindy to ale nejde. Myslím že my dva jsem se vzájemně v mnoha ohledech ovlivnili, ale nejde to udržet trvale. Když vztah začne haprovat po více než deseti letech. Nemusí to být nutně ničí chyba, je to přirozené. Jen společnost dělá že je to špatně a to je dost povrchní postoj z mého pohledu.

Možná najdu možná ne. Vím že mám nesmyslně vysoké nároky a doufám že jsem je alespoň z části svým ženám kompenzoval klady. Alespoň jsem se o to snažil. Své budoucí ženě mohu slíbit totéž. Nepřekročitelná podmínka je neplodit žádné další děti a žádná svatba. Obojí oba mé dlouhodobé vztahy poškodilo radikálně. Do dalšího vztahu chci jít s tím, že nemám žádné očekávání a nemusí to být nutně do konce života. Ale je nutné aby oba ten vztah naplňoval. A když se naše cesty rozejdou, so be it! Lepší než se přetvařovat, že je všechno v pořádku.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    CUKI: mě osobně by zajímalo, jestli si našel takovou skvělou dámu (a je jich fakt málo) to že si lidi stopro sednou je vzácný. Jestli se ti poštěstí i napodruhé. Hodně štěstí 🍀
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    NEI: sith chtel po holkach po porodu anal, coz dokonce ani me neprislo uplne vhodne. Zenska po porodu potrebuje hlavne klid a oporu. Imho teda.
    CUKI
    CUKI --- ---
    A ještě jedno. Moje žena je úžasná ženská a výborná matka! Jen už nejsme spolu kompatibilní :-(

Hledat řešení jsem se snažil, ale ne vše má nějaké dobré řešení. Proto je rozvod tím nejlepším ze všech špatných řešení. Hlavně pro dítě.
    CUKI
    CUKI --- ---
    MART1NKA: Ok ok, já jen trochu lituju, že jsem dal svůj osobní příklad. Tohle beru jako soukromý problém, který nepatří do diskuse.

Chtěl jsem jen naznačit že na rodičovství jsou stále větší a větší nároky a je to dost tragická zátěž pro vztah. Zastávám názor, že lidí je na světě víc než dost. Necítím povinnost se nějak množit.

A vždycky když slyším "oni ještě nemají děti, to je přechozený vztah" a pod tak ve mě vře krev. Prostě ne každý na to je. A vlastně spoustu vztahů které mám kolem sebe na tomhle ztroskotává. Proto je tolik rozvedených. A tolik svobodných matek. To dělají vysoké nároky společnosti na výchovu dětí. To vůbec není pouze o materiální stránce, ta mě osobně třeba netrápí. Jo děti jsou drahý "koníček" ale nikde se moc neřeší o psychice rodičů. O tom že to není procházka růžovým sadem.

A taky bych skoro řekl že tyhle věci se stávající matky snaží ututlat. Takovéto jo ty ještě nemáš děti? Jak to? To nejsi dost dobrá? Ale ve skutečnosti je to tichý nářek nad tím hele já jsem v prdeli a strašně ti závidím. Pojď budeme v prdeli spolu!

A ty FB a IG a jiné voloviny plné radostných chvil s dětmi je často vlastní autosugesce že je to super. Ale já se přiznám, že nikoho takového kolem sebe nemám. Jsou jen dvě skupiny rodin. Buď ty co si to přiznají a nebo ty, které se to bojí přiznat (a tam je to často mnohem horší).
    NEI
    NEI --- ---
    Sith se celej smazal?
    NEI
    NEI --- ---
    Co se mi to tady stalo přes den v auditku? To budu číst ještě zejtra.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam