• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    POZITRON: Tiez poznam taketo pripady a to (minimalne) vyzivne je tak smiesna ciastka, ze to fakt za to nestoji.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MART1NKA: taky si myslim, ze je to super a pomuze to mozna nemalemu mnozstvi zen, ktere by si deti praly, ale nepodari se jim k tomu najit fajn chlapa a s nejakym debilem jen kvuli diteti, byt nechtej. na darovani spermatu jsou docela prisna pravidla,, i kdyz jasne, nepodchyti se vsechno, tak holt to je trochu riziko, snad jen male.

kamaradka to nakonec vyresila tak, ze si kvuli detem a veku vzala chlapa spis z nouze, otehotnela s nim rychle, ale vyklubal se z nej debil, tak se stejne nakonec rozvedli. ma 2 skvely deti, ktery si prala, ale verim, ze kdyby byla moznost mit deti bez chlapa cestou IVF, ze by za to byla radsi.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VERSONNENHEIT: Ja mam jednu kamosku, s ktorou sme tuto alternativu pred 3 rokmi riesili, ale vtedy to legalne neslo. Ja by som bola dobry “tata” si myslim :D a ona chcela byt vzdy mama a v 35 mala za sebou skaredy rozchod s chlapom, ktory s nou nechcel mat deti.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    MART1NKA: Já na tvoji otázku nedokážu vůbec odpovědět, protože to jde zcela mimo moje chápání a stejně tak, jako bych v žádném případě nechtěla mít dítě s uplně neznámým dárcem a nikdy v životě bych nešla na IVF, tak nehrozí, že bych vychovávala děcko s další ženou. Pro mě tohle téma je něco, jako kdybys mi řekla, že mám letět do vesmíru, což bych si možná uměla představit i lépe. Takže asi bude lepší, když budu už držet hubu :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    QUANTI: Já tedy přínos feminismu nevidím jako nutný odklon od "tradwifes". Hlavní přínos vidím, že každá žena si může svobodně vybrat co ji vyhovuje a bude mít rovnocenné šance!
    Každému vyhovuje něco jiného.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VERSONNENHEIT: A neni lepsie ist na ivf v bezpecnom prostredi ako hladat tam vonku nejakeho partnera s ktorym vlastne ani nechcem byt?
    Alebo si proti vychovavaniu decka mimo hetero par?
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    QUANTI: a já snad píšu, že to bude povinnost? Jinak nevím co s tím má společného tradwife v dnešní době, kdy i spousta lidí žijících v páru a vydělávajících má problém ty náklady na život zvládnout. Jestli jsi to nepochopila, narážela jsem spíš na různé dávky pro samomatky.

Jinak já jsem obecně proti IVF u zdravých žen, jen protože nemají partnera, takže se omlouvám :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    QUANTI: Si na nyxe :) kym aspon diskutuju k teme, tak som rada. :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VERSONNENHEIT: No, niekto s rodinnym zazemim, niekto kto si vydelal, lesbicky… plus teda sa teraz zacina objavovat novy styl domacnosti, kde spolu vychovavaju deti 2 hetero zenske v spoluziti bez muzov.
    Ono ide o to, ze teraz si fakt nemozes poziadat o sperma ked nemas neplodneho muzskeho partnera. Lesby to musia riesit cez kamosov/zo zahranicia kde to povolene je.
    V dobe, kde staty riesia nizku porodnost mi to nepride ako spatny krok, ze toto vobec moze byt moznost.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Podle me je naopak dobre ze feminismus se rozsiruje a rovnopravnost je uz v plno oblastech brana jako norma. Zaroven bych rekl ze zvlast u mladsi generace ovlivnene tiktokem samy zeny chteji plnit tu roli tradwife, protoze nemaji v zivote zadny urceny smer co by chtely delat a ceho by chtely dosahnout, coz zase vyviji daleko vetsi tlak na mlade muze, kteri by museli makat jako mourovati a proto jsou radeji single :)

Tradiční manželka se vrací. Trend TikToku velebí ženy u plotny a dětí - iDNES.cz
    https://www.idnes.cz/onadnes/vztahy/tradwife-tiktok-trendy-tradicni-manzelka-feminismus.A240315_152541_ona-vztahy_vlc

Pod názvem, který zpopularizovala britská expertka na feministická média a kulturní studia Jilly Kay, se skrývá řada odlišných skupin, které sledují různorodé zájmy. Pojí je ovšem jedno - touha vrátit se k tradičnímu pohledu na společenské role, kdy jsou ženy v domácnosti a muži živiteli rodin.

Vařit, pečovat a být krásná. Ženský internet, který sní o starých pořádcích - Seznam Zprávy
    https://www.seznamzpravy.cz/clanek/zahranicni-varit-pecovat-a-byt-krasna-zensky-internet-ktery-sni-o-starych-poradcich-280210
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    VERSONNENHEIT: Špatně čteš. Je to možnost, ne povinnost :)

Btw baví mě, jakou rychlostí se tady z toho stal klub antifeminismu a podpory tradwives, to by se snad mělo někde zadokumentovat :))))
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    MART1NKA: Pobavilo :) A kdo bude těm single ženám platit živobytí se ví? Nebo se počítá s tím, že má každá single žena vlastní byt a na účtě několik mega, takže to utáhne sama?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    Konec diskriminace nezadaných? Vojtěch chce povolit umělé oplodnění i single ženám - Zdravotnický deník
    https://www.zdravotnickydenik.cz/2026/05/vojtech-umele-oplodneni-single-zen/
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    BLOWUP: to jsi timhle jenom potvrdil. K tomu mirnej gaslighting, jak podkopavas neci nazor, ktery se ji chudince nevedome vytvoril na zaklade sebeobranneho mechanismu, vubec ne ze by byla schopna to vyhodnotit, a ty v realu nejsi zadnej blbec, ale ses uzasnej. Lol
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    BLOWUP: az na to, ze tak pusobis za ty roky tady nejen na Martinku, ale tak nejak obecne, troufnu si rict.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MART1NKA: mimodek se musim usmivat pri predstave jak by pro tebe dopadlo nase setkani v realnym svete :) moje teorie proc se tvoje predstavy o my malickosti tak lisej od reality je, ze jde o nejakej mechanismus sebeochrany. Ale to se nikdy nedozvime a navic je to definitivne mimo tema, za coz se omlouvam. V cem s tebou ale souhlasim je, ze nuda je asi ten nejhorsi a nejvic podcenovanej faktor v mezilidskejch vztazich.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    KOUDY: Zrovna slovo "mamánek" jsme o tom známym cestou ke mně pronesli. Pravděpodobně mu utírali do puberty i zadek. On je jinak velmi chytrej a pohodovej chlapík, ale absolutně nepraktickej.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HUGH_BOYLAN: To sem radsi nepis nebo Octopusse hrozne naseres. Jinak u me byla uklizecka naposled asi pred dvanacti lety a corla mi hodinky..od ty doby si radsi zase uklizim sam. Mam teda susicku ktera mi dost veci ulehcuje, stejne jako robotickej vysavac..Bydlim ve 3+kk a casto se divim jak holky co tu obcas jsou neumej ani dat treba spravne nadobi do mycky. Zaroven ale neziju v te devadesatkove bubline, kterou tu nektery nyxacky popisujou..ze chlap nedela skoro nic a zenska vsechno. Me naopak v dnesni dobe technologii a gadgetu prijde uklid hrozne jednoduchej a jednoduse zautomatizovatelnej. Takze je fakt mozny ze jsem spolu s nejakejma prazskejma singlerama (at uz holkama nebo klukama) vyjimka a vetsina cesky republiky furt jede podle toho staryho modelu, kterej me osobne teda prijde jako velkej bizar. Nikdy bych treba s holkou ktera neni poradna a samostatna jednotka ani nechodil..Natoz abych si ji vzal nebo s ni mel deti a tak nejak jsem cekal ze u holek ktere si samy sebe vazi je to naopak uplne stejne a takzvany "mamanky" proste pres prah nepoustej, ale treba nam to Kolouskova vysvetli.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    KOUDY: Zrovna dneska jsme se o tomhle bavili s kamošem. Jeden náš společný známý je prostě takový líný chaotik a vypadá to u něj šíleně. I když nechlastá, nehulí, nefetuje, tak to tam je horší, než v nějakém opiovém doupěti. Došli jsme s kamošem od toho známého ke mně zahrát si na kejtry (byl v tom mym novym doupěti poprvé) a řikal mi: "Ty vole, ty si pronajímáš uklízečku?" Říkám: "Ne, prostě jsem od 18 soběstačná jednotka a funguju." Zkrátka uklízím automaticky, nijak o tom nepřemýšlím a mám pořád klid. A to nepoužívám žádné automatické přístroje (pračku teda mám). Je pravda, že to asi dost souvisí s mým OCD, jak neni načančáno, nemám doma pocit pohodlí.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MART1NKA: Žiju s chlapem co dělá cca 80% domácích prací. Vím, že jsem naprostá vyjímka. A je to naše momentální situace.
    Laťku jsem taky měla celkem vysoko, protože můj tatínek byl minimálně tak na 40-60% účasti. A hodně si myslim, že jeden z těch klíčových údajů je vyhnout se managementu nebo ještě hůř mikro-managementu ze strany ženy.
    Další věc co je identifikovaná od sociologů je, že ženám je sociálně více vyčítáno když je nepořádek. A v tomdle je moje rodina jinde. Taky protože žijeme 1000 km daleko.

Za mně k tématu klubu. Byla jsem dlouho bezdětná. Děti jsem si přála, avšak chtěla jsem mít prostor, čas na ně a to mi během mých studií přišlo naprosto mimo. Když jsme se rozhodli do toho jít, tak se nám podařili dvojčata. A právě to dost hrálo a hraje roli v tom, že jsme tam kde jsme.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam