• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    IOM_NUKSO
    IOM_NUKSO --- ---
    BLOWUP: to jsi timhle jenom potvrdil. K tomu mirnej gaslighting, jak podkopavas neci nazor, ktery se ji chudince nevedome vytvoril na zaklade sebeobranneho mechanismu, vubec ne ze by byla schopna to vyhodnotit, a ty v realu nejsi zadnej blbec, ale ses uzasnej. Lol
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    BLOWUP: az na to, ze tak pusobis za ty roky tady nejen na Martinku, ale tak nejak obecne, troufnu si rict.
    BLOWUP
    BLOWUP --- ---
    MART1NKA: mimodek se musim usmivat pri predstave jak by pro tebe dopadlo nase setkani v realnym svete :) moje teorie proc se tvoje predstavy o my malickosti tak lisej od reality je, ze jde o nejakej mechanismus sebeochrany. Ale to se nikdy nedozvime a navic je to definitivne mimo tema, za coz se omlouvam. V cem s tebou ale souhlasim je, ze nuda je asi ten nejhorsi a nejvic podcenovanej faktor v mezilidskejch vztazich.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    KOUDY: Zrovna slovo "mamánek" jsme o tom známym cestou ke mně pronesli. Pravděpodobně mu utírali do puberty i zadek. On je jinak velmi chytrej a pohodovej chlapík, ale absolutně nepraktickej.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    HUGH_BOYLAN: To sem radsi nepis nebo Octopusse hrozne naseres. Jinak u me byla uklizecka naposled asi pred dvanacti lety a corla mi hodinky..od ty doby si radsi zase uklizim sam. Mam teda susicku ktera mi dost veci ulehcuje, stejne jako robotickej vysavac..Bydlim ve 3+kk a casto se divim jak holky co tu obcas jsou neumej ani dat treba spravne nadobi do mycky. Zaroven ale neziju v te devadesatkove bubline, kterou tu nektery nyxacky popisujou..ze chlap nedela skoro nic a zenska vsechno. Me naopak v dnesni dobe technologii a gadgetu prijde uklid hrozne jednoduchej a jednoduse zautomatizovatelnej. Takze je fakt mozny ze jsem spolu s nejakejma prazskejma singlerama (at uz holkama nebo klukama) vyjimka a vetsina cesky republiky furt jede podle toho staryho modelu, kterej me osobne teda prijde jako velkej bizar. Nikdy bych treba s holkou ktera neni poradna a samostatna jednotka ani nechodil..Natoz abych si ji vzal nebo s ni mel deti a tak nejak jsem cekal ze u holek ktere si samy sebe vazi je to naopak uplne stejne a takzvany "mamanky" proste pres prah nepoustej, ale treba nam to Kolouskova vysvetli.
    HUGH_BOYLAN
    HUGH_BOYLAN --- ---
    KOUDY: Zrovna dneska jsme se o tomhle bavili s kamošem. Jeden náš společný známý je prostě takový líný chaotik a vypadá to u něj šíleně. I když nechlastá, nehulí, nefetuje, tak to tam je horší, než v nějakém opiovém doupěti. Došli jsme s kamošem od toho známého ke mně zahrát si na kejtry (byl v tom mym novym doupěti poprvé) a řikal mi: "Ty vole, ty si pronajímáš uklízečku?" Říkám: "Ne, prostě jsem od 18 soběstačná jednotka a funguju." Zkrátka uklízím automaticky, nijak o tom nepřemýšlím a mám pořád klid. A to nepoužívám žádné automatické přístroje (pračku teda mám). Je pravda, že to asi dost souvisí s mým OCD, jak neni načančáno, nemám doma pocit pohodlí.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    MART1NKA: Žiju s chlapem co dělá cca 80% domácích prací. Vím, že jsem naprostá vyjímka. A je to naše momentální situace.
    Laťku jsem taky měla celkem vysoko, protože můj tatínek byl minimálně tak na 40-60% účasti. A hodně si myslim, že jeden z těch klíčových údajů je vyhnout se managementu nebo ještě hůř mikro-managementu ze strany ženy.
    Další věc co je identifikovaná od sociologů je, že ženám je sociálně více vyčítáno když je nepořádek. A v tomdle je moje rodina jinde. Taky protože žijeme 1000 km daleko.

Za mně k tématu klubu. Byla jsem dlouho bezdětná. Děti jsem si přála, avšak chtěla jsem mít prostor, čas na ně a to mi během mých studií přišlo naprosto mimo. Když jsme se rozhodli do toho jít, tak se nám podařili dvojčata. A právě to dost hrálo a hraje roli v tom, že jsme tam kde jsme.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VICTO_REA: Ja mam za sebou 2 roky terapii a rozanalyzovaneho az az. Kazdopadne je zaujimave a tazke nenasledovat vzorec.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    MART1NKA: ono nejde konkrétně co a jak bylo, mozek dětí neumí úplně objektivně vidět ten scénář, jelikož partnerské vztahy bývají jakousi hrou dospělých a děti to vnímají zkresleně. Jde spíš o ten tlak v hlavě, co se začne u dospělého jedince vytvářet, když se snaží zpětně analyzovat a rozkódovat jak to vlastně bylo a jak on to nechce. No a čím víc je tam ta tendence to nemít stejně jako rodič o to víc psychika hrne na podvědomé úrovni to mít právě stejně a dochází k nějaký rozpolcenosti a bůh ví k čemu ještě. Je to mega téma někam na terapii ale rozhodně doporučuji se o to zajímat jak na nás ty anti scénáře působí, když se snažíme jím záměrně vyhnout.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VICTO_REA: Anti je to, ze mama chodila o 7 vecer z prace a tam sice spokojene a nakrmene deti, ale sileny binec. Otec je ten typ co bordeli pri vareni. On odovzdal a siel koukat na fotbal a ona uklizela kym nesla spat.
    To fakt nechcem.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: Zas u nas mama nosila prachy a tata rozvazal do skoly a na kruzky.
    Brat nosi prachy a doma s deckom bude ona, takze nie uplne.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    MART1NKA: díky za odpověď. Mě právě téma anti scénářu docela zajímá. Ona je to taková trochu jáma lvová.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VICTO_REA: Kopiruje uplne. Vari neuklizi rovnako ako otec a stara sa o zahradu. Manzelka manazovalai stavbu baraku stejne ako matka.

Ja teda doma i varim, to moja mama nerobi a neuklizim, mam uklizecku. Robim len pradlo a nadobi. Ja som tym vzorom nesla prave.
    VICTO_REA
    VICTO_REA --- ---
    MART1NKA: to by mě docela zajímalo, jak hodně se tvůj bratr podílí na chodu domácnosti a prací v něm? Jelikož je vidět, že ty si šla ve stopě anti scénáře tvých rodičů. A on zřejmě ten scénář kopíruje, nebo jsou to jen mé dohady?
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CUKI: ono teda ked si k tej netoleranci buzerovany odmalicka, tak je to asi tiez ine. ja sama od seba poriadkumilovna rozhodne nie som, ale matka ma k tomu vysikanovala tvrdou drezurou. bratovi to samozrejme nerobila.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    Nekdo tu na me ocividne reaguje, ale asi me ma v DI, takze nevim kdo. Pardonek :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MART1NKA: My muži jsme obecně více tolerantní. Bordel není výjimka :-D
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    ILTU: Cim je ta tolerance sposobena?
    ILTU
    ILTU --- ---
    MART1NKA: A nejde jen o "pracovitost", ale také o "toleranci ke špíně". Chlapi (čest výjimkám) mají v průměru tu toleranci vyšší. Aspoň z mé zkušenosti.
    Protože bordelář jsem statečnej, uklízet se mi nechce, ale na rozdíl od mého muže to prostě udělám, když už není únosné.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    KOUDY: no my vsetci vieme jak by to byt malo, keby bol svet ruzovy.
    ja osobne som chlapa co v souziti nebere polku domacich prac na seba nikdy nemala. cielene si ich takto vyberam. muz, co sa necha obsluhovat neni relationship material. niektorym mojim kamaratkam to ale i tak stoji za to byt s niekym vo vztahu. to vidis, ked ma to staromladenecke doupe trochu (obcas dost) spinave :)
    v bubline snad na jednu robia skoro vsetko holky. minimalne ten mental load toho, co treba urobit/zaridit drzia ony. ale jak platovo, tak vzdelanostne to vobec neodpoveda beznemu Cechovi... tych uvidis skor v nejakej Vymene manzeliek a podobnych poradech a tam je jasne vidno, jak to je este stale rozdelene.

ako robit druhu sichtu s pracou a deckom, jak to robili nase matky (moja ano) kym otec cumel na fotbal - presne tak to vypadalo bez slova, pretoze to je holt "udel zeny", kto by to chcel... vy by ste do takeho zivota sli? peclivo hlidat ako sa chlap na zaciatku vztahu chova aby do toho clovek nespadol? a i tak niektore moje kamosky spadli, pretoze sa na zaciatku snazil a cim je to dlhsie, tym viac "zapomina" kde je hadr a cistiace prostriedky. a cistota domacnosti je predsa vizitka zeny :D to bude trvat este niekolko generacii, nez sa toto vymiti. to musis uznat aj ty :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam