• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.
    3. Chodíme sem diskutovat pod svým skutečným id, neuznávám zde mulťáky.
    4. Nechodíme sem přesvědčovat bezdětné osoby o tom, že rodičovství je největší smysl života.
    5. Veškeré osobní spory řešte prosím v poště a pakliže to není možné, tak v jiné diskuzi, nebo ignorem.
    rozbalit záhlaví
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SELENE_: tak zrovna kvuli konkretne tomuto pripadu jsem napsala "i kdyz jasne, nepodchyti se vsechno, tak holt to je trochu riziko, snad jen male." :)
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    SELENE_: u nás je darování přísné. Dárce/dárkyně prochází genetickou kontrolou.
    SELENE_
    SELENE_ --- ---
    POZITRON: k tomu darování spermatu nelze nezmínit tento článek - imho naprosto šílený
    Dárce spermatu zplodil po Evropě dvě stovky dětí, většině nadělil rakovinu. Některé již zemřely - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-darce-spermatu-zplodil-po-evrope-dve-stovky-deti-vetsine-nadelil-rakovinu-nektere-jiz-zemrely-40552772
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Jak se hned ozvaly všechny potrefený husy, a okamžitě startovalo domácí násilí :)))
    Jestli má ženská na výběr jenom bejt singl, žít s kamarádkou a jejíma děckama, nebo se nechat každej den seřezat, tak by IMHO děcka něměla uměle vyrábět vůbec, bo nezvládá ani svý vlastní vztahy, natož kočírovat ještě vývoj dalších lidí. Tohle je model, co si bere to nejhorší ze všech možností. Minimálně v mým okolí se většina kamarádek zvládne se svejma nejkama rozhádat, nemluvit spolu pár měsíců a zase udobřit tak jednou za pětiletku, na ty spolubydly děcka nemaj žádný právní páky, takže halt jednou za pár let ti zmizí půlka tvejch skorosourozenců, a děcka musej doufat, že si to mamky za chvíli vyřikaj u kafe, bo jinak taky ségru můžou vidět až na promoci. Nebo že se mamka B nezakouká do šamsra C, kterej řekne, že v tomhle divno mamapolyamory kroužku žít nechce a šlus... krása střídá nádheru, stabilita jako sviňa. Vidím, jakej je boj se dohodnout i jako rozvedený rodiče, a to maj oba většinou wellbeing svejch společnejch děcek jako prioritu jedna. Živě si dokážu představit, jak se zvládnou dohodnout dvě matkospolubydlící tak, aby to bylo ku prospěchu všech zúčastněnejch.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LUSINDA: A polka manzelstiev sa rozvadza.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    Navíc má nukleární rodina jako dominantní model x nevýhod. Je tady docela krátce. Proč se tak bojíte změny?
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    LUSINDA: pevný vztah může být i bez manželství. Blbý vzory děcko může dostat i v kompletní rodině manželů. Já nevím.. byla generace našich rodičů a prarodičů vždy vychovávána záviděníhodným způsobem? Nemyslím si...
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Já nevím vytáhnout hned ty nejhorší případy jako protiargument je dost nebezpečný. To je jako říct buď rád, že bydlíš v kladně a ne třeba v Mostě. Ale půlka prvorozených děti se rodí mimo manželství......tak to s těmi pevnými vztahy asi moc horké nebude.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: nejakej alkac, kterej tu zenu mlati a nejen zenu, treba i ty deti, to je skvelej muzskej vzor. tomu nerozumis, prosim tebe. :)
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    OMNIHASH: bordel v hlavě mají leckdy i děcka z kompletních rodin, nebo rozvedených rodin atd. Rozhodně lepší než situace dětí ze vztahů, kde je domácí násilí.. vůbec to nereš.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    OMNIHASH: Jake vzory? To este v 21 storoci existuje?
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERSONNENHEIT: ono se zas neboj, že by ten okruh single žen které by šli do ivf byl tak velký. I když je to částečně placené pojišťovnou tak částka, kterou doplacis je celkem velká. Navíc by stačila bohatě UIU (inseminace) pokud jsou ty ženy zdravé.
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    MART1NKA: tohle zní jako slušná cesta do pekel... I ty děcka single matek maj slušnej bordel ve vztazích a chybějících mužských vzorech, úplně si nechci představovat, jakej budou mít bordel v hlavě s dvěma, a sem tam nějakým amantem...
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    POZITRON: Tiez poznam taketo pripady a to (minimalne) vyzivne je tak smiesna ciastka, ze to fakt za to nestoji.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    MART1NKA: taky si myslim, ze je to super a pomuze to mozna nemalemu mnozstvi zen, ktere by si deti praly, ale nepodari se jim k tomu najit fajn chlapa a s nejakym debilem jen kvuli diteti, byt nechtej. na darovani spermatu jsou docela prisna pravidla,, i kdyz jasne, nepodchyti se vsechno, tak holt to je trochu riziko, snad jen male.

kamaradka to nakonec vyresila tak, ze si kvuli detem a veku vzala chlapa spis z nouze, otehotnela s nim rychle, ale vyklubal se z nej debil, tak se stejne nakonec rozvedli. ma 2 skvely deti, ktery si prala, ale verim, ze kdyby byla moznost mit deti bez chlapa cestou IVF, ze by za to byla radsi.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VERSONNENHEIT: Ja mam jednu kamosku, s ktorou sme tuto alternativu pred 3 rokmi riesili, ale vtedy to legalne neslo. Ja by som bola dobry “tata” si myslim :D a ona chcela byt vzdy mama a v 35 mala za sebou skaredy rozchod s chlapom, ktory s nou nechcel mat deti.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    MART1NKA: Já na tvoji otázku nedokážu vůbec odpovědět, protože to jde zcela mimo moje chápání a stejně tak, jako bych v žádném případě nechtěla mít dítě s uplně neznámým dárcem a nikdy v životě bych nešla na IVF, tak nehrozí, že bych vychovávala děcko s další ženou. Pro mě tohle téma je něco, jako kdybys mi řekla, že mám letět do vesmíru, což bych si možná uměla představit i lépe. Takže asi bude lepší, když budu už držet hubu :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    QUANTI: Já tedy přínos feminismu nevidím jako nutný odklon od "tradwifes". Hlavní přínos vidím, že každá žena si může svobodně vybrat co ji vyhovuje a bude mít rovnocenné šance!
    Každému vyhovuje něco jiného.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VERSONNENHEIT: A neni lepsie ist na ivf v bezpecnom prostredi ako hladat tam vonku nejakeho partnera s ktorym vlastne ani nechcem byt?
    Alebo si proti vychovavaniu decka mimo hetero par?
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    QUANTI: a já snad píšu, že to bude povinnost? Jinak nevím co s tím má společného tradwife v dnešní době, kdy i spousta lidí žijících v páru a vydělávajících má problém ty náklady na život zvládnout. Jestli jsi to nepochopila, narážela jsem spíš na různé dávky pro samomatky.

Jinak já jsem obecně proti IVF u zdravých žen, jen protože nemají partnera, takže se omlouvám :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    QUANTI: Si na nyxe :) kym aspon diskutuju k teme, tak som rada. :)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    VERSONNENHEIT: No, niekto s rodinnym zazemim, niekto kto si vydelal, lesbicky… plus teda sa teraz zacina objavovat novy styl domacnosti, kde spolu vychovavaju deti 2 hetero zenske v spoluziti bez muzov.
    Ono ide o to, ze teraz si fakt nemozes poziadat o sperma ked nemas neplodneho muzskeho partnera. Lesby to musia riesit cez kamosov/zo zahranicia kde to povolene je.
    V dobe, kde staty riesia nizku porodnost mi to nepride ako spatny krok, ze toto vobec moze byt moznost.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam