• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    POZITRON: Na Slovensku bezala kampan kazda piata zena… 21,2%
    Ako ten risk neni zanedbatelny.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    OMNIHASH: kamaradka mnou uvedena nize (ktera slevila dost ze svych pozadavku, protoze cas bezel, chtela deti a kvalitni chlap nikde) se nakonec rozvedla kvuli domacimu nasili. neni to tedy pouhy mytus.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    SELENE_: tak zrovna kvuli konkretne tomuto pripadu jsem napsala "i kdyz jasne, nepodchyti se vsechno, tak holt to je trochu riziko, snad jen male." :)
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    CUKI: jasně.. proti přírodě je taky antikoncepce, odkládání rodičovství, nukleární rodina atd... Enjoy.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    LUSINDA: pulka prvorozenych deti se rodi mimo manzelstvi? a co to podle tebe rika? dost z nich budou ucelove nesezdane detne pary z financnich duvodu, coz jsou napr. pridavky na deti nebo prispevek na bydleni. v pripade snatku by na ne nebyl narok, protoze by se jaksi pocital i prijem muze. takto staci, ze nejsou sezdani a muz ma trvale bydliste jinde. se rozhlidni kolem.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    MAR_TINA: Jen pro upřesnění teda, tak já jsem ale původně nepsala o homosexuálních lidech, kteří mají partnera, psala jsem o single ženách, ale nevadí :)
    CUKI
    CUKI --- ---
    Může být někdo proti IVF obecně? Podle mě je to dost proti přírodě a proti přirozenému biologickému výběru.
    Dítě není věc. A je jedno jestli by ho měli v kombinaci M+Ž nebo Ž+Ž či M+M.

Navíc nechtěných dětí je víc než dost, když už někdo fakt musí.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    MART1NKA: a taky představa, že dětné a zadané ženy by si přece NIC TAKOVÉHO MYSLET NEMOHLY!
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    OMNIHASH: Potrefené husy :D
    Uvedomuješ si, v akom si auditku? :D
    Tie pravne veci casom budu, v niektorych krajinach sa riesi nieco ako registrovany coparenting. My si narozdiel od mnoha chlapov uvedomujeme, co naozaj rodicovstvo obnasa.
    Krasny priklad shamingu bezdetnych nezadanych zenskych, co tu predvadzas.
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    OMNIHASH: K čemu přesně je takový "mužský vzor", prosím pěkně?
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VERSONNENHEIT: chápeš, že nemají partnera z hlediska dnešních pravidel, byla velice často mají partnerku?
    A ano, následovat by mělo, že do rodného listu dítěte může být jako rodič zapsán ten, kdo se k němu přihlásí bez ohledu na pohlaví. Dosud to je matka, která dítě porodila, plus muž, který se k němu přihlásí. Takže klidně nebiologický rodič, jediná podmínka je mít M v občance.

VERSONNENHEIT: hele bude to lepší. To, že jsi heteračka a neumíš si představit vychovávat dítě s další ženou či sama, by snad nemělo znamenat, že jiní lidé na to nemají právo.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    SELENE_: u nás je darování přísné. Dárce/dárkyně prochází genetickou kontrolou.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    OMNIHASH: upřímně mě zajímá, v jakém smyslu jsem potrefena husa.
    SELENE_
    SELENE_ --- ---
    POZITRON: k tomu darování spermatu nelze nezmínit tento článek - imho naprosto šílený
    Dárce spermatu zplodil po Evropě dvě stovky dětí, většině nadělil rakovinu. Některé již zemřely - Novinky
    https://www.novinky.cz/clanek/zahranicni-darce-spermatu-zplodil-po-evrope-dve-stovky-deti-vetsine-nadelil-rakovinu-nektere-jiz-zemrely-40552772
    OMNIHASH
    OMNIHASH --- ---
    Jak se hned ozvaly všechny potrefený husy, a okamžitě startovalo domácí násilí :)))
    Jestli má ženská na výběr jenom bejt singl, žít s kamarádkou a jejíma děckama, nebo se nechat každej den seřezat, tak by IMHO děcka něměla uměle vyrábět vůbec, bo nezvládá ani svý vlastní vztahy, natož kočírovat ještě vývoj dalších lidí. Tohle je model, co si bere to nejhorší ze všech možností. Minimálně v mým okolí se většina kamarádek zvládne se svejma nejkama rozhádat, nemluvit spolu pár měsíců a zase udobřit tak jednou za pětiletku, na ty spolubydly děcka nemaj žádný právní páky, takže halt jednou za pár let ti zmizí půlka tvejch skorosourozenců, a děcka musej doufat, že si to mamky za chvíli vyřikaj u kafe, bo jinak taky ségru můžou vidět až na promoci. Nebo že se mamka B nezakouká do šamsra C, kterej řekne, že v tomhle divno mamapolyamory kroužku žít nechce a šlus... krása střídá nádheru, stabilita jako sviňa. Vidím, jakej je boj se dohodnout i jako rozvedený rodiče, a to maj oba většinou wellbeing svejch společnejch děcek jako prioritu jedna. Živě si dokážu představit, jak se zvládnou dohodnout dvě matkospolubydlící tak, aby to bylo ku prospěchu všech zúčastněnejch.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    LUSINDA: A polka manzelstiev sa rozvadza.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    Navíc má nukleární rodina jako dominantní model x nevýhod. Je tady docela krátce. Proč se tak bojíte změny?
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    LUSINDA: pevný vztah může být i bez manželství. Blbý vzory děcko může dostat i v kompletní rodině manželů. Já nevím.. byla generace našich rodičů a prarodičů vždy vychovávána záviděníhodným způsobem? Nemyslím si...
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Já nevím vytáhnout hned ty nejhorší případy jako protiargument je dost nebezpečný. To je jako říct buď rád, že bydlíš v kladně a ne třeba v Mostě. Ale půlka prvorozených děti se rodí mimo manželství......tak to s těmi pevnými vztahy asi moc horké nebude.
    POZITRON
    POZITRON --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: nejakej alkac, kterej tu zenu mlati a nejen zenu, treba i ty deti, to je skvelej muzskej vzor. tomu nerozumis, prosim tebe. :)
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam