• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    LUSINDA: Ve kterém alternativním vesmíru kdy někdo všem kázal, aby neměli děti?
    Ve 45 už jsem slyšela "všechno" od lidí několika generací, ale tohle tam teda nezaznělo.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LUSINDA: 50:50 se přiznám že to mám, zda troling nebo to myslíš vážně
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Tak po dnešku kdy v blízkosti hřiště měly tělocvik holky cca 13 - 14 let ......tak musím říct, že to s tou porodností nebude tak zlé. Dvě si tam hrály s vycpanou mikinou na těhotný a hládili si břicho. Pak na mě vykoukne na FB příspěvek ZŠ Kobylí, kde si v rodinné výchově hráli na svatbu. Ty školy jedou asi jiný level vzdělávání než za nás, kdy jsem jen ze všech stran slyšela """" hlavně nemějte děti """
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    MART1NKA: já mám pocit, že když člověk mrkne na stránky klinik, tak ta hranice 35+ se tam objevuje také. Hodně mě zaujalo, že by mohl být ten původní údaj skutečně z tak starých dat, ačkoli samozřejmě další výzkumy potvrzují nižší šanci na otěhotnění u starších žen, to je jasné.. byť to, co linkujes, jsou konkrétnější otázky, ne pouhá statistika (samotných klinik, např.)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CORNELA: Ja odpovedam na Gretku :)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MART1NKA: To je překvapení, že vajíčko co se dozije 40 let už není tak kvalitní jako vajíčko ve 20 letech...
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    GRETKA: stačí si přečíst tabulky pravdepodobnosti úspěšnosti ivf podle věku a teda ta plodnost po 35+ není nic moc. Jasný, že žena která má víc dětí a zkouší další po té 35.....tak tě to půjde líp.
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    MART1NKA: A dna spermii klesa tiez, ale zenske vajicko ma nejaku magicku schopnost im to opravit, ale zistuje sa, ze vek muza ma nepriaznivy vplyv na priebeh tehotenstva.

Frontiers | Increasing age in men is negatively associated with sperm quality and DNA integrity but not pregnancy outcomes in assisted reproductive technology
    https://www.frontiersin.org/journals/aging/articles/10.3389/fragi.2025.1603916/full
    2025

Paternal age effect - Wikipedia
    https://en.wikipedia.org/wiki/Paternal_age_effect

No… najvyhodnejsie je najst si zajicka ked sa niekto rozhodne vo vyssom veku. :))
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC8769179/
    2022
    Vysvetluje co je problem - ale kouka sa na data z odberov pre ivf
    Vajicok je menej (moze ti zacat vynechavat ovulacia), zena moze mat ine age related problemy, cysty, prekonane zanety.

In brief: Certain age-related DNA mutations are less common in human eggs | Penn State University
    https://www.psu.edu/news/research/story/brief-certain-age-related-dna-mutations-are-less-common-human-eggs
    2025
    Dna samotne u zenskych vajicok ale pry nedegraduje tak, ako si vedci mysleli

The effects of aging on semen parameters and sperm DNA fragmentation - PMC
    https://pmc.ncbi.nlm.nih.gov/articles/PMC6993171/
    2020
    Chlapom klesa po 30 hybnost spermii a po 40 pocet.

Preto som napisala co som napisala.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    GRETKA: zajímavé. A jak je to teď? Předpokládám, že už jsou nějaká nová data :))
    MICHELLEDANIELS
    MICHELLEDANIELS --- ---
    KOUDY: zrovna vcera jsem poslouchala rozhovor, kde typek (jmeno si nepamatuji) rozebiral toto tema a taky to svadel na technologii. Nejen, ze lidi driv travili vic casu ve spolecnosti, ale take popisoval, ze mlady dnes nejdou do klubu/za zabavou z obav, ze udelaji neco, co bude hned nahrano a druhy den viset nekde na sitích. Takze nejen, ze nikam nemusis, abys s nekym komunikoval, kdyz nekam pujdes, tak muzes byt novou internetovou senazací. Takze radeji zkouknou PH, zapari parku, u toho pokecaji s kamosi a co vic potrebujes...
    Oproti tomu, zijeme v dobe, kdy je vseho dostatek - v prosperite a stejne se lidi nemaji k tomu se zavazovat a mit deti.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    KOUDY: myslím že i nějak změnili, že když máš ty děti za sebou tak můžeš rodicak vybrat najednou a nepropadne. Deset dětí se pak jeví jak dobrý business plán.
    KOUDY
    KOUDY --- ---
    V poradku. Tak jeste 200-300 tisic navic a bude to idealni.

GRETKA
    GRETKA --- ---
    MART1NKA: Ty data o klesání plodnosti po 35+ u žen jsou z Francie z roku 1789.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: pridusenim při porodu, nebo úrazem? 🥲😂😵‍💫

Požadovaná stránka je dočasně nedostupná.
    https://www.reflex.cz/clanek/veda/130715/prasteny-genius-staci-k-vylepseni-nasich-schopnosti-obycejna-rana-do-hlavy.html
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK:naka mutace, 100%
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    A jak se vůbec může stát, že je dítě chytřejší než oba rodiče?
    HAR4NT
    HAR4NT --- ---
    KOUDY: no to je dalsi vec. urcity vlastnosti a jejich komba se ruzne v miste a case stavaj zadanejsi a pak by tam byl velkej prostor pro korupci, spekulace, (investice...?🤷), unosy nositelu modnich kombinaci a jejich exploitace az do uplne extrakce...se musi domyslet do dusledku!:)
    CUKI
    CUKI --- ---
    MART1NKA: Já znám hned 2. S tím jedním jsem bohužel pracoval ten druhej byl ze školy. Pokud vůbec řešili od koho to je tak opravdu jenom velmi orientačně. Spočítaly počet nohou rukou?
    Ten jeden o tom vyprávěl, ale už s to nepamatuju kolik to bylo, ale 20k určitě ne. Nicméně měl v mládí poměrně pestrou drogovou minulost, inteligencí taky moc neoplýval (občanku ale měl). Z toho baru by ho IMHO nevytáhla ani ta největší zoufalkyně. Ale těžko říct, to nejsou místa, které navštěvuji. V každém případě pokud ještě žije, tak bych čekal že bude někde v base. :-D
    No ten druhej taky nebyl zrovna velkej myslitel. Dneska bych ho zařadil do kategorie incel.
    Ale klinika není placena za výsledek, takže to asi nikdo neřešil.
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam