• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    ADAMIRA: me prislo, ze za totace se naolak tlacilo na to, aby zensky rodily chca nechca - nedostupna antikoncepce a potraty.... Nemejte deti jsem nikde neslyslela. Byt svobodna matka byla ostuda, tj spousta svateb narychlo a pouze z duvodu tehotenstvi
    ANABEL_LEE
    ANABEL_LEE --- ---
    VERSONNENHEIT: tez jsme mely takové hry, je to asi uplne normalni... Diky vcasnemu pouceni z Encyklopedie pohlavniho zivota byly ty hry celkem realisticke 😃
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    Aha takže z """"hlavně nemějte děti"""" je "zkuste počkat po škole" :)
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Já jsem si taky polštáře pod oblečení strkala a dokonce jsme si hrály se spolužačkama na střední na to, že rodíme. Byla to prostě prdel a recese, přitom že nechci děti o sobě prohlašuju od útlého dětství...

Přijde mi fakt naivní představa, že nějaké pubescentní slečny by měly mít v tomto jasno, když se jim defacto teprve probouzí sexualita a o mateřství vědí uplné kulové...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: taky "uhnala ho na dítě" :-/
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    Vybavuju si taky spojení v souvislosti s otěhotněním "zkazila si život".
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    CAROLIAN: to je dobré doplnění. To otěhotnění na VŠ (nebo dřív) nebývalo plánované... samozřejmě.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    LUSINDA: my jsme si polštáře strkaly pod šaty, byla to prostě zvědavost, jak se člověk cítí... a když máš těhotné v příbuzenstvu, tak mi to přijde normální... hrály jsme si i na princezny a svatby (navlíkaly se do matčiných kombiné a nočních košil a balily se do záclon a krajkových ubrusů).... na reportérky a novinářky jsme si teda fakt nehrály (no, ono za totáče to vůbec nevypadalo jako zajímavá práce)... zpěvačky to asi ano...
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: ještě bych dodala, že bývalém Československu se doktoři zdráhali předepsat antikoncepci... standardní odpověď byla "přijďte až budete mít dvě děti".... a pak potratové komise, kde soudružky z uličního výboru rozhodovaly, jestli smíte mít potrat... plus atmosféra, že těhotná svobodná holka je ostuda rodiny... takže ano, moje mládí bylo provázené strachem z otěhotnění... ne kvůli vzdělání a podobně, ale třeba kvůli bydlení... když bydlíte v suterénním bytě 2+1 s babičkou s průchozím pokojem (tj. osoba spící v "ložnici" musí přes "obývák" s druhou osobou) a váš partner bydlí v 2+1 s matkou a rozvedeným bratrem, a kuchyň funguje tak, že sklapnou takové prkno přes vanu, aby měli pracovní prostor, tak je to mnohem větší demotivace k zakládání rodny, než to, že by člověk rozložil studium... ovšem pamatuju, že moje sestřenice se hrozně radovala, že jí kvůli těhotenství nevyhodili ze SŠ - to školy dělaly běžně... moje spolužačka těhotenství tajila, maturovala v šestém měsíci...
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    LUSINDA: měla jsem kamarádku, která říkala, že bude mít sto dětí..nic není divný.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    LUSINDA: ještě si u toho to ""břicho"" hladily. Bylo to prostě divný.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    RUZOVYKOLOUSEK: byla to nadsázka. Ale puberťačky hrající si na těhotný mě teda vyděsily. Když si vzpomenu na zakladku tak jsme si teda hrály na reportérky, novinářky a zpěvačky. Tohle by mě nikdy nenapadlo.
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    OCTOPUSS: ne kázal, ale doporučoval, většinou se jednalo ne o celoživotní doporučení, ale o důraz na předsunutí vzdělání před založení rodiny. To v bývalém Československu byla častá realita, že ženy otěhotněly v průběhu VŠ, například. A věděly, že to přijde docela draze. To nějak čtu v tom, co L. píše.

Přesto teda nemyslím, že to může myslet vážně, celý ten post.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    OCTOPUSS: ono stačí slyšet ve škole hlavně neotehotnete.

Co nás učili? Hlavně neotěhotnět! Ale co když je už problém někde jinde, varuje odbornice – Aktuálně.cz
    https://zpravy.aktualne.cz/spotlight/co-nas-ucili-hlavne-neotehotnet-ale-co-kdyz-je-uz-problem-nekde-jinde-varuje-odbornice/r~aaa29c47048cacc381a4a83683470ee7/
    OCTOPUSS
    OCTOPUSS --- ---
    LUSINDA: Ve kterém alternativním vesmíru kdy někdo všem kázal, aby neměli děti?
    Ve 45 už jsem slyšela "všechno" od lidí několika generací, ale tohle tam teda nezaznělo.
    ADAMIRA
    ADAMIRA --- ---
    LUSINDA: 50:50 se přiznám že to mám, zda troling nebo to myslíš vážně
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    Tak po dnešku kdy v blízkosti hřiště měly tělocvik holky cca 13 - 14 let ......tak musím říct, že to s tou porodností nebude tak zlé. Dvě si tam hrály s vycpanou mikinou na těhotný a hládili si břicho. Pak na mě vykoukne na FB příspěvek ZŠ Kobylí, kde si v rodinné výchově hráli na svatbu. Ty školy jedou asi jiný level vzdělávání než za nás, kdy jsem jen ze všech stran slyšela """" hlavně nemějte děti """
    RUZOVYKOLOUSEK
    RUZOVYKOLOUSEK --- ---
    MART1NKA: já mám pocit, že když člověk mrkne na stránky klinik, tak ta hranice 35+ se tam objevuje také. Hodně mě zaujalo, že by mohl být ten původní údaj skutečně z tak starých dat, ačkoli samozřejmě další výzkumy potvrzují nižší šanci na otěhotnění u starších žen, to je jasné.. byť to, co linkujes, jsou konkrétnější otázky, ne pouhá statistika (samotných klinik, např.)
    MART1NKA
    MART1NKA --- ---
    CORNELA: Ja odpovedam na Gretku :)
    CORNELA
    CORNELA --- ---
    MART1NKA: To je překvapení, že vajíčko co se dozije 40 let už není tak kvalitní jako vajíčko ve 20 letech...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam