• úvod
  • témata
  • události
  • tržiště
  • diskuze
  • nástěnka
  • přihlásit
    registrace
    ztracené heslo?
    NEIŽeny, které nemají děti a muži se stejným stavem 🦄
    Ať už šťastní a spokojení, kteří se svobodně rozhodli děti nemít a nebo ti, kteří se tím trápí jako třeba já

Pravidla:
    1. Vždy respektujeme názor druhého a nesnažíme se v diskuzi tlačit názor svůj jako jediný správný.
    2. Chováme se k sobě slušně, nenadáváme si, netrolíme se pro vlastní pobavení a tak podobně. Za porušení RO na týden.
    3. Chodíme sem diskutovat pod svým skutečným id, neuznávám zde mulťáky.
    4. Nechodíme sem přesvědčovat bezdětné osoby o tom, že rodičovství je největší smysl života.
    5. Veškeré osobní spory řešte prosím v poště a pakliže to není možné, tak v jiné diskuzi, nebo ignorem.
    rozbalit záhlaví
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    EKG: Sorry ale to je hrozně stupidní přirovnání... Jestli srovnáváš psychický potíže a další "běžný" onemocnění s těžkýma vrozenýma vadama a ještě to nazýváš "omluvenkou"
    EKG
    EKG --- ---
    A ted si vemte, kolik takovych deformaci si spokojene existuje pod povrchem. Kolik lidi stravi zivot ve stavu konstantni bolesti a/nebo unavy, aniz by meli takovouhle viditelnou "omluvenku". Vyroba deti je moralne pochybna zabava za vsech okolnosti.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    Jinak některý ty všemožný malformace jsou fakt dost šílený, kam se hrabou horrory. Párkrát jsem do toho zabředla a těžko se to dostává z hlavy :)
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    NEI: Já jsem v tomto taky dost radikální, ale uvědomuju si, že nikdo nemůže druhé v tomto nějak omezovat. Omezovat by se měli ti lidé sami a nepředávat ty vadné geny dál, ale evidentně prostě některým to "nedoteče".
    Nedávno jsem teď sledovala na FB nějaký příběh holčičky s Crouzon syndrome, tohle vypadá podobně...
    NEI
    NEI --- ---
    GRETKA: Je pravděpodobné že to téma nemám v sobě ještě dostatečně uzavřené a zpracované a proto to cítím teď tak radikálně.
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    NEI: Asi to ví lépe ten otec než já.
    NEI
    NEI --- ---
    GRETKA: To není rychlé odsouzení, je to rozhodnutí které jsem po dlouhé době sama pro sebe taky učinila a stojím si za ním.

Jak takovému děťátku asi bude v pubertě a dospělosti?
    GRETKA
    GRETKA --- ---
    NEI: Můj život mně naučil si hodně dávat pozor na tydle rychlé odsouzení.
    Moje svoboda končí tam kde začíná svoboda druhého.
    A je jasné, že je mnohem jednodušší žít v životě kde je jen černá a bílá avšak můj život má celou škálu barev a i odstíny šedi jsou málo aby ho popsali.
    NEI
    NEI --- ---
    Co si myslíte o rozhodnutí mít dítě když máte sami takovouhle nemoc?
    Já jsem zásadně proti tomu.

ILTU
    ILTU --- ---
    QUANTI: Já se nedivím, já potvrzuji ☺️
    QUANTI
    QUANTI --- ---
    ILTU: Není na tom nic divného. Samozřejmě zdaleka ne vždy je problém v psychice, ale dost často ano. A když na to přestanou myslet... 🙈
    CUKI
    CUKI --- ---
    CAROLIAN: buy one get one free :-D
    ILTU
    ILTU --- ---
    CAROLIAN: Také jedny takové znám.
    CAROLIAN
    CAROLIAN --- ---
    já mám zase ve svém okolí dva případy, kdy pár sáhnul po adopci a v okamžiku, kdy si přivezli adopčátko, tak bác ho... :-)))
    BERUSKA_CA
    BERUSKA_CA --- ---
    LUSINDA: Jedna znama si vzpomnela kdyz ji bylo 42 a tri roky se nedarilo. Zjistilo se, ze spermie nemaji ocasky, takze to bez IVF neslo. Dite makonec maji, sice ne uplne zdrave (to se projevilo pozdeji), ale maji.
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERSONNENHEIT: no moji tety bývalý manžel (je učitelka...ty mají asi nějaký záchranářský komplex) každý den hulil a teda bez ivf by to nešlo. Ten životní styl nešel s potomkem dohromady. Byl úplně neplodný. Pak to huleni musel omezit aby tam aspoň něco našli 😵‍💫😬
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    MAR_TINA: Jo, máš pravdu, spíš jsem tim chtěla říct to, že někdy prostě není čas na hysterii, že se jedná hned o neplodnost, jakmile po půlroce či roce nejsou na testu dvě čárky, ale že je šance, že to půjde přirozeně.
    MAR_TINA
    MAR_TINA --- ---
    VERSONNENHEIT: to mi přijde jako poměrně riskantní postup. neříkám hned IVF, ale vyšetřit po roce rozhodně. Taky by ten pár mohl od 25 do 30 trpělivě čekat na nemožné, protože se nezjistí nějaká řešitelná vada, a pak po 30 chvátat.
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    LUSINDA: za mých mladých let, když ještě neexistoval business s reprodukčníma klinikama, tak si prostě lidi řekli, že je čas na dítě a přestali používat antikoncepci a zkoušeli to třeba několik let, stejně jako moje sestra, která čekala na dítě skoro 3 roky, než to klaplo.
    Jedno ID tady na nyxu (žena) mi psala, že jim to trvalo snad 5 nebo 6 let, druhé děcko stejně tak. Takže ono ne že to vždycky nejde samo, jen to prostě někdy chce čas...
    LUSINDA
    LUSINDA --- ---
    VERSONNENHEIT: no ono se všude píše, že pokud do roka nic tak to máš řešit přes doktory. 😥
    VERSONNENHEIT
    VERSONNENHEIT --- ---
    LUSINDA: Tohle mám dojem může být způsobeno i tím, že dnešní mladí mají dojem, že budou mít všechno hned.
    Bývalá kolegyně (25 let) se snažila s partnerem o dítě rok, po půlroce začala vyšilovat, že to nejde, po roce vyrazili na reprodukční kliniku na kompletní vyšetření, kde se teda zjistilo, že jsou zdraví. Nicméně IVF jim bylo už nabízeno a pokud by vzápětí neotěhotněla spontánně, určitě by do toho šli...
    Kliknutím sem můžete změnit nastavení reklam